Dags att dra ner rullgardinen. Godnatt!

Av: Jag

01 06, 2011

Etiketter:, , ,

Kategori: bilder, foton, skuggor

14 kommentarer

Bländare:f/2.8
Focal Length:8mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:FinePix F30

14 kommentarer på “Dags att dra ner rullgardinen. Godnatt!”

 1. Heeeeeeeeeeeej! NUUU är Ullis ”in da house”

  *kramar x 1000*

  Gilla

 2. Sweet dreams! Kul bild, den blev intressant!
  Allt gott till dej!

  Gilla

 3. Jag instämmer med Svorskan! En intressant bild! Skuggorna framträder med ett eget symbolspråk.

  Gilla

 4. Jättefin bild!

  Gilla

  • Det verkar som om bilderna styr över mig och inte tvärtom. Det blir oftast inte alls de bilder som jag har tänkt mig från början.

   Gilla

 5. Ojdå!
  Jaa … där finns en liten pingla som kan ha hängt på något frigående livligt betande djur, get eller får kanske. Den tycks ha fått en annan funktion nu. Frågan är om någon hals bär den idag.
  Sen finns något jag uppfattar vara en glasskål med ett intressant arrangemang av eterneller och slutligen kan jag konstatera att mobilen inte är på laddning.
  Frågan blir då hur denna konstellation ska tolkas och inte minst detta faktum att de döljer sig bak gardinens slöja och endast syns om ljuset är det rätta.
  Tre föremål, en gammal kontakthållande pingla, en skål med den doftlösa evigheten i och en inte ansluten nutida laddare i ett dunkel bakom en halvt skylande slöja.
  Det skulle kunna vara symboler för någons liv. En ungdom bland betande djur, en framtid som vissnad och satt i urna och ett kraftlöst dunkelt nu.

  Så blir min långsökta tolkning.

  Gilla

  • Intressant tolkning av symbolerna! Kanske skulle det kunna vara så om bilden var arrangerad som ett konstverk, ett stilleben. Stilla liv, ja, så blir det ju hur man än ser det, sakerna bakom rullgardinen berättar något, olika för varje betraktare.

   Pinglan är nu inte så liten, det är en koskälla som tillhört svärmor vars far var agronom i Jämtland. Getgissningen var lite rolig, vårt torp, där fönstret finns, hade naturligtvis både en get och en ko. Grunden för fähuset finns kvar under gräset. Skällan fungerar nu som grötklocka, kallar in folk från lek och arbete när maten är klar. I mitten står ett litet gelélglas, som en gång rymt vinbärsgelé till jordgubbstarten som hör sommaren till. De glasen är stilrena och bra till mycket. I det här fallet barnbarnets blåsippor som torkat och nu för ett eternelliv tills någon städat bort dem. Laddaren är för stor för en mobil, tillhör snarare ett trädgårdsredskap eller ett verktyg, vilket vet jag inte. Mobilen tar också semester på torpet och laddas inte såvida den inte behövs för att någon ska förflytta sig medelst rullande hjul till annan ort, då behövs kommunikationsmöjligheten. Telepati fungerar inte alltid på längre avstånd.

   Men ett kraftlöst dunkelt nu är nog en bra beskrivning av mitt liv just nu när det inte hjälper om laddaren är i eller oi.

   Gilla

 6. Det är den här jag menar.

  Enkelt, men snyggt.

  Gilla

  • Ja, vissa bilder gör sig nästan själva. Stilleben dyker upp mitt framför ögonen och har man då kameran så är bilden fixad. Att jag gillar texturer, strukturer kanske framgår så småningom.

   Gilla

 7. Härliga bilder!!!

  Love them!!!

  Gilla

  • Tack, Andres! Jag har haft stort nöje av att följa dina bilder och ditt och FDMM:s roliga fotouppdrag. Nu ligger jag själv lite lågt, livet jäklas just nu.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: