Andra sidan.

Av: Jag

25 06, 2011

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, blommor, foton, natur, sommar

12 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

12 kommentarer på “Andra sidan.”

 1. Vilken vacker bild!

  På något sätt så talar den om att ibland kan allt kännas mörkt och tråkigt, men det finns alltid ett hopp om ljuset som väntar.

  Gilla

 2. Den bilden av den sköra nyponrosen med knoppar älskar jag!

  Gilla

  • Jag gjorde som jag hade tänkt när jag kom ut till torpet igår. Som jag hade längtat och den som väntar på nåt gott… allt var som ett enda blomsterhav! Det första jag gjorde var att gå en runda med kameran. Det var inte så roligt att hitta skövlingarna efter Vattenfall, det innebär mycket jobb att röja bort allt efter dem och var tar jag krafterna ifrån? Nåväl. Alla vackra aklejor i olika färger och storlekar, pionerna i överdådig blomning, skyar av kirskål, prästkragar och krolliljorna som sticker upp på oväntade ställen gjorde mig hänförd och kameran jobbade som besatt! Lupinerna är nästan överblommade, men en och annan helt osannolikt blå finns kvar och deras luddiga tofflor är inte heller fy skam. Min rundtur tog sin lilla tid, tomten är stor, och jag återvände till torpet med min fotoskörd. Kände dock att jag inte var riktigt klar. Begav mig utanför tomten, gick mot den solbelysta hästhagen som inte hyser några hästar längre, klev in på grannåkern och följde skogsbrynet. Där upptäckte jag ros efter ros av dessa vackra vilda ljusrosa nyponrosor i olika nyanser. Den här stod och vände sig mot ljuset, riktigt sträckte sig och insöp sol och livgivande ljus. Men skenet bedrar, den är inte skör.

   Gilla

 3. En otroligt vacker bild!

  Gilla

 4. Den ser alldeles självlysande ut! väldigt eteriskt vackert!
  Kramar och allt gott till dej med en önskan om en god fortsättning på helgen!!

  Gilla

 5. Nyponrosor och deras lukt förknippar mig enormt med min barndom. Det var populärt att på den tiden sätta sådana buskar i bostdsområden, så och i vårt där vi alltid lekte.
  De luktar så gott!

  Gilla

  • Ja, så var det nog, det är robusta rosor som blommar och blommar. I stan har jag en rosenhäck med dubbelblommande rosor och här på torpet enkelblommande, båda av den mörkrosa sorten. Den här nyansen har jag hittills inte träffat på här i skogarna, de brukar vara mycket ljusare. Doften är hänförande!

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: