Vindsurfare

Av: Jag

06 07, 2011

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, blommor, fjärilar, foton, natur, sommar

16 kommentarer

Bländare:f/2.8
Focal Length:8mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:FinePix F30

– Häng på nu kompis, så fångar vi vinden och surfar iväg till nästa blomma!

16 kommentarer på “Vindsurfare”

 1. Otroligt vacker bild! Härligt klar och skarp!
  Kramar och allt gott till dej!

  Gilla

  • Jag tycker att den mest är rolig för att den nedre fjärilen ser så finurlig ut! Men visst är fjärilarna på vädden vackra också. Jag var nog helt blind tidigare, när jag första gången lade märke till en pärlemorfjäril blev jag lyrisk, trodde att det var något ovanligt jag såg, en invandrare eller så, haha! Nu ser jag dem överallt.
   Kram

   Gilla

 2. skjut den här pilen ▬▬▬►till alla Du bryr dig om. Om du får 5 tillbaka, är du verkligen älskad ; )
  ♥¸.•´¯`♥ **
  (⁀‵⁀) ~ ~ ~.
  `⋎´ `¸.•°*”˜˜”*°•`
  Allt gott till dej!

  Gilla

 3. Det där var ett ovanligt lyckat fjärilsfoto!
  Du har tre arter av insekter där! Överst är det en skogsnätfjäril, sen kommer en brunfläckig pärlemorfjäril och så smyger någon sorts blombock förslagsvis röd blombock i åkerväddens blomkorg.

  Ett sånt foto är en dröm att få ta. Grattis!

  Gilla

  • Tack, BeBest! Jag tänkte nog att du skulle tala om för mig vad det var för kvalisorter. Jag kollade upp dem när jag tog fotot, men antecknade inte. Den brunfläckiga pärlemorfjärilen känner jag igen, men nätfjärilen ser vid första anblicken ut som sin kompis, tycker jag, mosaiktecknad. Blombockarna finns överallt längs min promenadväg, de är väldigt dekorativa.

   Gilla

 4. skjut den här pilen ▬▬▬►till alla Du bryr dig om. Om du får 5 tillbaka, är du verkligen älskad ; )
  ♥¸.•´¯`♥ **
  (⁀‵⁀) ~ ~ ~.
  `⋎´ `¸.•°*”˜˜”*°•`

  Gilla

 5. Det finns lite skillnader i vingmöstret och det och förmodligen andra detaljer som inte syns på bild gör att man sorterar dem till varsin art.

  Gilla

  • Ja, jag ser ju att teckningen är annorlunda, men när man är ute och spanar, tycker jag att det är svårt att se, eller när de bara fladdrar omkring och förbi en. Jag skulle tro att det är som med allt annat: när man har börjat se så ser man!

   Gilla

 6. Man har inte en chans att se skillnad på alla insekter ute i naturen! Antingen får man göra en insamling med håvar och examinera dem in i minsta detalj under lupp eller så tar man som du eminenta foton som visar det viktigaste och samtidigt ger den miljö de vistades i då.

  Gilla

  • Nej, det har du nog rätt i, särskilt inte på fjärilar där någon liten fläck kan ge dem ett annat namn. Så jag får nog fortsätta att ta eminenta foton…

   Gilla

 7. BS Jajamensan, nu är jag där igen ! Så snart jag är liiiiite bättre försöker jag ta igen förlorad tid. Har känt de här senaste dagarna att jag måste vila för att orka och då har jag gjort det.

  Kram kram

  Gilla

  • Hmm, Agnetha. Bra att du inser att du inte håller om du inte vilar. Jag låg nyss och vilade ryggen, har haft så ont det senaste dygnet. Vi får lov att ha den strategin!
   Kram

   Gilla

 8. Vad jag är glad att du skapat en egen blogg! Dina bilder är bara så superduperbra!!! Tack för du delar med dig av dem!

  Gilla

  • Tack snälla Imsy! Jag skriver som jag skrev tidigare till Islandsmamman: om jag kan glädja någon med mina bilder så är jag glad.
   Kram!

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: