…och bena blir fulla med spring.

Av: Jag

29 07, 2011

Etiketter:,

Kategori: bilder, foton, personer, sång, sommar

26 kommentarer

Bländare:f/4.5
Focal Length:62mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

”Och jag gör så roliga ställen 

där barna kan springa omkring

då blir barna fulla med sommar

och bena blir fulla med spring.”

(Ur Idas visa av A. Lindgren)

26 kommentarer på “…och bena blir fulla med spring.”

 1. Härlig bild.. och text ♥

  Läser i kanten om de olika kamerainställningarna, vilka jag själv har noll koll på vad de betyder. Men så är jag en total kameraamatör också *ler*. Men vad jag funderar över… är vad du har för bildredigerarprogram? Hittar inte det i texten..

  Barn kan verkligen det där med spring…

  Varma kramar från Mogi

  Gilla

  • Inställningarna följer med bilden och eftersom det här är en fotobloggmall så syns de där – visst ser det proffsigt ut, men jag är amatör, inte fotograf, haha! Det program som laddar in mina bilder i datorn o.s.v. är iPhoto, då jag har en Mac, en MacBookPro, som jag blev med när jag talade om att jag behövde en dator som kan lagra mycket bilder. Nästa dator blir också en Mac och personer i min omgivning har börjat tjata på mig att jag behöver en ny dator, då den här har glapp någonstans så att bildskärmen flimrar ibland. Den här bilden hjälper mig att komma ihåg barnens sommarglädje. Jag ser på pojkens kind att han ler när han springer!
   Kram

   Gilla

 2. Det är nästan så att jag, så gamgubbe jag är, får lust och springa efter men jag går nog åt sjön istället. Jag har ett barnbarn med benen fulla av spring och jag ska snart fiska tillsammans med honom och jag ska pröva om spöet han ska få fungerar som jag tänkt.

  Gilla

  • Haha, jag skulle vilja se dig springa och hoppa upp på ett dinosaurieägg! Härligt för barnbarnet att få fiska med dig som kan så mycket om fiske.

   Gilla

 3. En riktig sommarlovsbild. =)

  Gilla

 4. Vilken underbar bild! ♥ Tack för ett underbart inlägg.
  Kram / Rozie

  Gilla

  • Tack, Rozie! Jag blev också förtjust i bilden, jag har lyckats fånga glädjen och energin hos barnen, tycker jag.
   Kram

   Gilla

 5. Oh, tack för den bilden. Så mycket sommar och barnglädje!

  Gilla

 6. Jag bara smälter! Både av barnen och av idas sommarvisa. Den är så fin! Bilden är härlig, underbar rörelse, bl a i håret.
  Snyggt fångat!
  Kraamar och allt gott till dej!

  Gilla

  • Ja, bilden blev bra, den visar barnens spontana glädje. Barnbarnen ville visa sommarkompisen ett roligt lekställe efter kvällsdoppet i ån. De bara flög fram. Ser du hur killen ler där han springer? Och håret, ja, sommarkompisens hår nästan lyfter henne från marken, haha! Idas sommarvisa var som gjord för den här bilden!
   Kram

   Gilla

 7. Det var bra att jag testade spöet. Det fungerade men inte tillräckligt bra. Det får bli en annan lösning på den saken. Kanske är den ordnad innan natten kommer. 🙂

  Gilla

  • Det är tur för ditt barnbarn att han har en så noggrann mor(?)far. Då slipper han bli besviken på spöet och kan förhoppningsvis få bättre utbyte av fisket!
   Ser fram emot rapport om fiskefänget.

   Gilla

 8. Inne och tittar på bilden igen 🙂
  Allt gott till dej!

  Gilla

 9. Vi ska in någon vecka i augusti innan det blir av. Lösningen är klar. Han får det spö hans moster började sin fiskarbana med på riktigt. Det spöet har varit med om en del svåra bataljer och bleknar inte om en enmetersgädda hugger fast i draget.

  Gilla

 10. Underbar bild!
  Mycket sommar över den bilden. Du är duktig fotograf, Du.

  Hoppas Du har det gött i sommarvärmen. Hoppas på en fin och solig Augusti.

  P.s. det var rätt svårt att upptäcka var o hur man skall kommentera på den här versionen av sida. Men till slut hittade jag det!

  Kram!

  Gilla

  • Tack, snälla morsan! Jodå, det är väl så bra som det kan vara just nu. Jag får ta det som det är och inte klaga. Augusti har jag alltid gillat, då är badvattnet varmt, svamp och bär kan man plocka och det blir mysig skillnad mellan dag och natt. Jag minns på vårt förra torp (svärföräldrarnas) utanför Mariefred att vi hade en lysmask en sommar som lyste upp mörkret för en när man skulle ut och kissa på natten. Jag har varken förr eller senare träffat på en lysmask, den var trevlig!

   Ja, visst är det krångligt när man inte direkt hittar kommentarsfunktionen!
   Kram!

   Gilla

 11. Och du fortsätter att fylla din blogg med undersköna och härliga bilder.

  Tänk om man hade bara fjärdedelen kvar av barndomens spring i bena…

  Gilla

  • Bilder kan jag inte låta bli att ta och då är det väl bra om man kan glädja någon med dem! Tack för berömmet! Ja tänk…..

   Gilla

 12. Blir glad av dina vackra kort, tänker skaffa en bra kamera får gubben säga vad han vill !

  BS Jag är rädd på riktigt efter detta, fanatikerna kan slå till precis var som helst. Det som hände där kan drabba oss när som helst. Sörjer med Norge, stackars människor, det gör verkligen ont att tänka på.

  Den här dikten tycker jag så mycket om.

  Kramar

  Gilla

  • Fick nyss mejl från sommarkompisens (barnbarnens kompis) mamma. Hon tyckte mycket om bilden! Du skulle må bra av att gå fotopromenader eller bara fota lite i din närmiljö, Det ger en sån glädje och oh, vad mycket jag lär mig om allt som flyger och far omkring!

   Svarar hos dig på resten.

   Gilla

 13. Härligt du fångat barna…en riktig sommarlovsbild…
  Ja det finns mycket vackert i ens närhet som tål att förevigas med kameran….det är rogivande att ge sig ut på fotosafari …och upptäcka vackra motiv …bara man ger sig tid så finns det motiv precis utanför knuten!

  kraaaaam

  Gilla

  • Ja, det håller jag med om, en riktig sommarlovsbild! Det finns motiv var du än går och med de små uppstår ofta roliga situationer. Nu är den här kameran lite tung att släpa på, inte minst i svampskogen, den lilla rymdes bra i en liten ficka, men…
   Kraaaaaaaam

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: