De här ville också vara med på bild.

Av: Jag

01 08, 2011

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, fjärilar, foton, natur, sommar

20 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

20 kommentarer på “De här ville också vara med på bild.”

 1. De är nykläckta och ute på citronfjärilarnas andra flygsäsong nu. De ska klara sig till nästa vår och då lägga sina ägg. Sen är årets första flygsäsong över för citronfjärilarnas del. Den första blir deras sista kan man kanske säga.
  Snyggt porträtt av dem!

  Gilla

  • Tack för beröm och info, BeBest! De här två var verkligen fotovilliga, det var som om de flög fram och satte sig och bad om det, riktiga frjärilslinslöss.

   Gilla

 2. De är helt ljuvliga! Fantastiskt fin skärpa och fina färger.
  Kraaaaaaaaaaaaamar och allt gott till dej!
  BS: Tusen tack för långt svar hos mig.
  Jag tyckte att den var fin, ovanlig ur mitt perspektiv.
  Blåbärspaj med havre, även om det är lite socker i, är säkert ljuvlig! Varför inte socker? Fungerar ”annat” socker bra/bättre?

  Barn är underbara, grodbegravning. Jag hade sådant jag med, kunde vara för ett överkört djur… 🙂

  Jag visste inte hur en jakobs stege såg ut, tur att google finns! Superfina är de!
  just nu försöker jag bekämpa bladlöss. Har aldrig haft så många. Mjöldagg fick jag alltid på en och samma ros. Numer bor en del av den hos mamma, resten är kastad.
  Man undrar vad som hänt, varför du hittar så många saker. Kanske är det en skräphög just där från länge sedan? Jag tycker om jord, att gräva i den, bryr mig inte om att jag blir smutsig. 🙂
  Jag drömmer om en liten stenlagd bäck, och en liten minidamm, med en liten brygga och ett trekantigt segel ovanför. Vill ha det i den hörnan i trädgården där ”inget händer”.
  Glad jag blev över ditt långa fylliga svar!
  Stor varm kram och allt gott till dej!!

  Gilla

  • Tack, Carina! Färgerna står naturen för, kameran och jag för skärpan, hur jag nu klarade det, så trött och törstig som jag var. Svarar hos dig på resten.

   Gilla

 3. Så vackert att vila ögonen på!

  Gilla

 4. Tittar in för att se om det finns fler vackra bilder. Och det gör det ju.

  Gilla

 5. Vilken tjusig bild!

  Gilla

 6. När jag ser en fjäril tänker jag alltid på den långa utveckling de haft innan de blev den vackra varelsen.

  Gilla

  • Ja, det är fascinerande. Men ännu mer fascinerad blev jag igår när jag läste att vi har flyttfjärilar – något som jag aldrig har haft en tanke på. Varför kommer de hit från varmare länder?

   Gilla

 7. Flyttfjärilar??? Nu blev jag nyfiken och måste forska!

  Fin bild – som vanligt! Här flyr alla fjärilar när jag närmar mig. Utom de fula. Kanske tycker de vi är lika…

  Gilla

  • Tack, snälla Imsy! Om du med fula fjärilar menar tufsiga och slitna så kanske det kan stämma med hur vi kan känna oss ibland. Men annars, om du ska ha någon fjäril som liknar dig… .ja, vad sägs om någon av de vackra guldvingarna eller någon pärlemorfjäril av piggaste slag?

   Flyttfjärilar: amiralen, som jag vill minnas du har fotat, tistelfjärilen, vissa kål-och rovfjärilar och storfläckig pärlemorfjäril.

   Gilla

 8. Fantastiska människa vilka kort !!!!! Gillart !

  Haha, det blir mossgrönt i mitt nya kök !!!!! Roligt att ni med ska börja, kan vi sitta och beundra varandras fina kök sedan. Gott att du har mera ork nu, det har inte jag kan jag säga. Fattar inte när jag ska bli pigg igen, aldrig eller ????

  Kram kram

  Gilla

  • Du är rolig du, Agnetha, haha och tack! Jag kan väl inte påstå att jag har mer ork, där blir det krock mellan vad jag vill och vad jag orkar, men jag har fått lite lust att göra något och det är stort!
   Jag kan tro att du också en vacker dag får åtminstone liiiite mer ork. Det vill jag tro!
   Kram

   Gilla

 9. Ang. ditt svar ovan, varför krockar hela livet mellan det man vill och det man orkar ???? Precis som du skriver är det stort när man väl får lust att göra nåt eller tvingar iväg sig på nåt för att inte gå miste om allt.

  BS Jajamen, det är jag, hahaha !! Det är väl rikedom att ha sånt smågodis tycker jag.

  Jasså, har du/ni hittat så mycket kantareller ?? Vi har inte varit på någon seriös plockning, orkar inte helt enkelt. Känns alltid gott att ha fyllt frysen med godsaker till vintern.

  Kramar

  Gilla

 10. Jaaadu, den som det visste! Vad gäller mig, så höll jag nog ett alldeles för högt tempo tills det inte höll längre. Det är ett bra sätt att framkalla sjukdomar. Det i kombination med någon skörhet i kroppen, någon lucka i immunförsvaret… pang, så ligger du där och sprattlar och förstår för ditt liv inte varför du inte begrep att kliva av/ändra ditt liv tidigare, utan stretade på. Efterklok är lätt att vara, när man är mitt i jobbkarusellen ser man tyvärr inga alternativ och pliktmänniska har man lärt sig sedan barnsben att vara… Det är min version. Plus för många allvarliga händelser i livet, sånt sätter spår.
  Kram

  BS hos dig

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: