Huvudskalleplatsen

Av: Jag

15 08, 2011

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, foton, natur, sommar

10 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:18mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

10 kommentarer på “Huvudskalleplatsen”

 1. En spännande bild. Och med den rubriken så undrar man ju… Kul med röllekan som kommer ut nära ögonhålan. Skallen är bra blekt, så jag antar att den legat där en god stund. Kan det vara en älgskalle?
  Glad att du kan lägga ut bilder igen! Det var efterlängtat!
  Kramar och allt gott till dej!!

  Gilla

  • Det här är ett ställe med djurskallar, främst älgskallar. Det är lite makabert fascinerande och jag har visat den för livsnjutarna också, det blev uppskattat, spännande. Där finns andra skelettdelar också, men det är skallarna som är så vackra – urblekta och på något sätt en hälsning till oss som betraktar dem. Påminner om vår korta stund på jorden.
   Kram

   Gilla

 2. Vacker och skrämmande bild på en och samma gång..Vad kan det ha varit för djur tro?

  Hur går det med dig? Är ni kvar på landet ännu?

  *goa kvällskramar*

  Gilla

  • En älg är det. Det jagas älg, rådjur och vildsvin i omgivningarna. För mig är det inget skrämmande med bilden, skallen ligger där och bara är, ser så fridfullt vacker ut.
   Vi gästspelar i stan, därför kan jag lägga in bilder så jag passar på. Jag har idag betalat för turen till släktträffen igår, några timmar bort. Låg i sängen och tänkte: nu hoppar jag i sjön, så ont hade jag överallt.
   Men det finns ingen sjö nära mig. Just nu är det helt ok, orkar nog titta in hos mamma i morgon och träffar även dotter med nyfödingen. Så då mår jag bra en stund.
   Snartisängenkramar

   Gilla

 3. Det är något visst med de där djurskallarna som finns här och där. Hittar jag sådana här vet jag att det har varit tjuvjakt – de ”riktiga” jägarna röjer upp i naturen efter sig.

  Gilla

  • i mina torptrakter verkar det vara ett ställe där man lägger skallar och annat överblivet, det finns många av dem. Men man kan finna skallar och ben mitt i skogen också och då är det kanske lite annat…

   Gilla

 4. Slaktrester hamnar ofta i skogen igen för återbruk. Örnar, kråkfåglar, rävar, gnagare insekter förser sig av det utlagda. Det är helt naturligt att göra så.

  Lajvarna här har satt upp upphittade kranier och ben från rådjur på mitt kantarellställe. Det ska väl ha någon mystik i det kan jag tro men jag tycker det är mer löjeväckande och allmänt stolligt.

  Gilla

  • Jag har tolkat det som ett bra sätt att bli av med det som man inte kan ta vara på av viltet. Det här ligger mitt i en energiskog och det är nog inte många som går in i en sån. Lajvarna vill väl ha lite hjälp av kranierna att få upp stämningen, det blir en del av leken som allt annat. Jag förstår att du är putt på dem när de lajvar på ditt kantarellställe!

   Gilla

 5. Åh! Den är ju superläcker! Inte så skrämmande heller utan som du säger, mer naturligt och spännande att se.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: