Träd in i naturen…

Av: Jag

09 09, 2011

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, foton, natur, naturkonst, sommar

29 kommentarer

Bländare:f/7.1
Focal Length:22mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

… men snubbla inte på trädens vackra nakna rötter. 

Stanna en stund och förvånas och förundras, 

låt dig förtrollas och förföras.

En stund på jorden.

29 kommentarer på “Träd in i naturen…”

 1. Två texter jag hittat bland bloggare tycker jag passar här.
  Detta är Islandsmammans bidrag:

  Aðgát skal höfð i nærveru sálar – gå varligt fram i själars närhet!

  Marina Iren Engan skrev detta 2007:

  Träd varsamt

  Ty här ligger en sårad själ

  Tala lugnt

  Ty orden skär i mitt hjärta

  Håll mig ömt

  Ty händer sargade mig

  Älska mig

  Ty kärleken läker

  Älska mig

  Gilla

  • Så vackert, BeBest! Du är en mästare på att hitta (spara?) vackra texter! Ibland är du själv upphovet till dem. Tack!

   Gilla

 2. Naturen är ett levande konstverk som ständigt förändras. Det är inte konstigt att vi människor behöver den för att hämta kraft och energi.
  Finfint foto som vanligt!

  Gilla

  • Där sa du nåt, Trollan – ett levande konstverk som ständigt förändras! En stund på knä framför trädens rötter gör gott.

   Gilla

 3. Vackert! Det är en gåva att kunna se skönheten i saker runt omkring!
  Trevlig helg!
  Allt gott till dej med en stor kram!

  Gilla

  • Ja, visst är det! Den gåvan känner jag en annan som har, jag har varit inne och beundrat dina ardennerbilder i dag. Hoppas att din helg blir uthärdlig och att veckan efter kan bli bättre. Jag hann planera en hel del för den här dagen, men allt gick i stöpet.
   Kram, vännen!

   Gilla

   • Jag har läst både dina och Agnetas kommentarer. Jag känner så innerligt väl igen det ni skriver. Är i ganska dålig form idag, annars hade det blivit längre svar.
    Det är så jobbigt när man planerar och ”allt går i stöpet”. Hemskt med den sorgen och frustrationen.
    Har haft den nyss utflyttade sonen hemma i ett par dagar. Har tyvärr haft rejält ont sedan i söndags. Typiskt när han varit hemma. Dämpade med starka tabletter, men önskar att jag slapp dem.
    Kramelikramar och allt gott till dej!

    Gilla

    • Ja, det är det där med besvikelsen över att inte orka/kunna som blir så förgörande och deprimerande ibland. Har man fått bra dagar så att man har lite i tanken så klarar man dåliga dagar, men om det hela tiden jäklas så förtvivlar man till slut. Det är ju inte alltid man kan välja, utan livet och händelserna rullar på och så kommer bakslagen, när man inte har kunnat vila tillräckligt. Mitt möte i måndags var en dag då jag egentligen hade behövt bara vara och att då sitta i ett viktigt möte om mors liv och hälsa var nästan övermäktigt och jag klarade inte riktigt av det rent humörmässigt. Hoppas att du snart kan må lite bättre! Tabletter kan jag bara ta i nödfall, eftersom jag även har nedsatt njurfunktion.
     Nu får vi båda/alla tre hoppas på bättre dagar så vi får lite ork igen!
     Kram

     Gilla

 4. Vilken kanonfin bild…man kan se så många olika saker om man sitter å spånar en stund…ungefär som med moln…

  fantastisk bild:)

  Kram //B

  Gilla

  • Ja, jag satt också och tittade en stund och började fantisera. Det här är bara en av många ytliga rötter-bilder jag tog, jag upptäckte ett område med poppelrötter nära mig. Lycka. Tack, Beatamorot!
   Kram

   Gilla

 5. Man hittar mycket vackert i naturen om man bara tar sig tid att titta. Önskar dig en riktigt trevlig kväll och helg!
  Kram

  Gilla

 6. Nutidsmänniskan hastar fram utan att se. Du ser det mesta. Och du förevigar det du ser på ett makalöst sätt!

  Gilla

 7. Jag fick en väldigt enkel men vacker bild i mitt inre och kom att tänka på det kvinnliga könsorganet =0)

  Törs man erkänna att man ser något sådant? vad skulle Freud sagt om det? *LER*

  Hemikramar ♥

  Gilla

  • Det är nog inte så konstigt. Kvinnor och natur hör intimt ihop. Freuds tolkningar är hans önsketänkande.
   Godnattkram

   Gilla

 8. BS Om, säger bara OM jag får sjukersättning nu så vore det på tiden. Det ligger och gnager i medvetandet som ett skavsår, ska de neka eller ska de godkänna ???? Pengar är inte allt, vill bli lämnad i fred och slippa ångest efter varje läkarbesök. Tror faktiskt att jag kanske skulle kunna slappna av mera om jag slapp ha FK nosande i nacken hela tiden.
  Byte av läkare är aldrig roligt, tycker man kan fordra att de åtminstone läser journalen så de vet vad det rör sig om. Men även de är hårt pressade av FK. Förstår att du inte vill. Man är bra less på att behöva ”bevisa” fakta som de har genom undersökningar och ett som annat. Idiotsystem !!! Reser inte Alliansen ur regeringen vid nästa val då tappar jag hoppet om Sverige. Nu får folk för faan vakna !!!!!!

  Varmaste kramar

  Gilla

 9. Mycket vacker bild!

  Tack för att du varit inne på Flickr och kommenterar mina bilder. Det värmer! Men du, jag kunde inte se några bilder av dig där. Använder du det bara för att kommentera andras bilder?

  Gilla

  • Tack, Inger! Ja, jag väntade på nya inlägg av dig på bloggen, men eftersom det dröjde så gick jag in på Flickr. För några veckor sedan öppnade jag ett konto enbart för att kunna kommentera hos dig , så är det faktiskt! Jag har inte känt mig färdig för att hänga ut mina bilder på Flickr än. Du tar väldigt fina bilder, jag gillar dem mycket!

   Gilla

 10. Vilken bild!
  Den är erotisk på något vis utan att påminna om något reproduktivt om du förstår vad jag menar. Djupt sensuell kanske snarare?

  Gilla

  • Sensuell med inneslutna symboler skulle jag nog vilja säga. Jag har ett helt lager med rotbilder nu, det är så vackert när de nakna rötterna har blivit nötta av sol och vind.

   Gilla

 11. ♥ -ligt TACK för ditt bonussvar !

  När det gäller utmattningsdepression säger läkarna att min inte är utläkt ännu fast jag fick den – 02. Har en massa restsymptom som ljudkänslighet, stresskänslighet och en massa annat, som trots samtalsterapi och diverse medicinering inte läkt ut. Tror det är så att man fått skador i grunden som gör att man inte klarar livet och stressen som förr, man har blivit känsligare, mera hudlös än man var innan. Lägg detta till 2 svåra kroniska sjukdomar och en del andra man fått också så är man inte längre så motståndskraftig för yttre påverkan, man har blivit hudlös på nåt vis. Om t ex FK ville bryta ner en fullständigt skulle man efter endast 3 månaders ”läkning” och rehab, skicka ut en människa som vore knäckt och därmed skulle fundera på drastiska åtgärder eftersom ingen vill fatta HUR skör man är egentligen, att det yttre skyddet är borta, i den situationen vore självmord inget främmande. Läkare och personal på FK och Soc.styrelsen verkar inte fatta vidden av sjukdomarnas effekt på fysik och psyke och att man kan inte ”mäta” alla efter samma mall, alla individer är olika och har olika förutsättning för läkning. Bara jag pratar eller skriver om det blir jag spysjuk och förbannad, Det är så uridiotiskt tänk av de satans politikerna att vore det här landet befolkad med fler ”ickesovare” så skulle folk dra näven i bordet och förklara sin misstro för sittande regering som orsakat folket så mycket skada genom sina felaktiga slutsatser om hur folk är och fungerar !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bort med dom bort , bort , om man inte förstår folk ska man inte heller så att säga ”leda dom”. Den här jävla ALLIANSEN har dragit slutsatsen att det finns jobb för sjuka men inte för friska, hur friskt tänkt är det ??????

  Nej, detta går inte jag måste göra mig i ordning och åka på färgaffären och skaffa saker till köket. Ilskan i det jag skriver är inte riktat mot dig, den förstår du va ???? Blir så arg när jag tänker på FK och Alliansen och vad de gjort med oss.

  Ha en go lördag !!

  Varmaste kramar

  Gilla

  • Tack, Agnetha för ditt svar. Jag hinner inte skriva just nu, ska också komma i selen, illbattingarna kommer snart och jag tror minsann att vi ska gå till parken så de får leka av sig lite och jag får roa mig med kameran. Solen skiner, himlen är blå och det förlåter mycket.
   Kram

   Gilla

  • ”…. att det finns jobb för sjuka men inte för friska…” är absolut ett tankefel, en absurditet som hårt pressar de sjuka. Och självklart kan man inte mäta alla med alla samma mall. Utmattningsdepressioner lämnar spår i olika grad hos olika människor. Jag har också rester från förra gången, då jag återgick i jobb efter ett år. Det blir en hudlöshet eller skörhet, precis som du skriver. En oläkt människa skadas lättare igen och får djupare sår, det är helt klart. Aldrig hade jag trott att jag kunde förlora läsförmågan eller förmågan att njuta av musik och jag anade inte att det skulle vara en sån kamp att komma på benen som det har varit denna gång. Är man multisjuk som du och även jag, finns det många korsverkande faktorer att ta hänsyn till och det känns som ett hån att bli behandlad som många av oss har blivit. En sorg är också att den tanke som genomsyrade vårt samhälle, vår enighet om att vi skulle ha ett sjukförsäkringssystem, en försäkring som skulle träda in när vi blev sjuka, en ersättning för inkomstbortfallet och som vi hade betalat in till när vi jobbade, så lätt förvandlades till att bli något slags bidrag eller allmosa som folk sades fejka sjukdom för att få. Det fanns en underförstådd samsyn om att folk inte skulle behöva gå ifrån gård och grund när de blev sjuka, men med den synvända som alliansen lyckades förtrolla hälften av det svenska folket med genom att vifta med jobbskatteavdrag och genom att massivt sälja in myten om fuskare och bidragstagare, försvann den samsynen upp i det blå och vi fick dessa nya fattiga sjuka. Sjukförsäkringspengarna som redan var inbetalda, de 70 miljarderna som systemet gick i vinst med, användes till de friskas konsumtion istället. Det är den stora sorgen.
   Hoppas att du har haft en bra helg, Agnetha!
   Kram

   Gilla

 12. Jisses! Du är en mycket bättre fotograf än jag. Vågar jag hänga ut mina bilder så borde du våga… 🙂

  Gilla

  • Det där skulle vi kunna diskutera länge. Jag tog ett stort steg genom att jag startade en fotoblogg, så det får räcka med det ett tag, haha!

   Gilla

 13. Tack för svaret !!! Nu har jag läst ALLT. Du tänker som jag, känns skönt att någon verkligen fattar så man inte behöver förklara allt.

  Sov så gott ! Jag väntar på att extra värktabletterna ska verka så jag med får sova snart. Fattar inte att det är så sjukt ont just nu.

  Hörs imorron !

  Gonattkramas igen

  Gilla

 14. Tack, Maria – jag ser att du gillar bilden!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: