Fallna

Av: Jag

19 09, 2011

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, foton, fruktobär, höst, natur

23 kommentarer

Bländare:f/4.8
Focal Length:38mm
ISO:280
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

23 kommentarer på “Fallna”

 1. Vilken höstigt fin bild!

  Gilla

 2. Vilka olika och vackra färger som framträder…

  Hemikram ♥

  Gilla

 3. Ögongodis! Jo jag tackar jag!
  Fin sort dessutom!
  Hör du jag tar en blick till jag!

  Gilla

  • Så kul att fler än jag tycker att mögliga plommon är vackra! Ställ dig på bänken och ta några fräscha plommon ur trädet!

   Gilla

 4. Otroligt vacker färgkombination.

  Gilla

 5. Vackra färger, men lite sorgligt med all frukt som går till spillo…

  Gilla

  • Ja, men i år är det inte samma mängder plommon som tidigare år. Äpplen däremot… du skulle ha sett …. det låg ett tjockt lager på marken och det kändes sorgligt, men det sitter lika mycket kvar på träden och det går ju tillbaka till naturen trots allt.

   Gilla

 6. Länken ovan leder lite fel. Nu gör väl inte det så mycket eftersom jag ändå nästan aldrig bloggar längre…

  Gilla

 7. Det var en äkta höstbild. Lite trist att växtperioden är över och att naturen går till vila. Men det kommer en ny vår och sommar igen 🙂

  Gilla

  • Jag gillar faktiskt förfallet, det kan vara väldigt vackert, som du ser. Och alla årstider har sin charm och sitt behag, vintern inte minst.

   Gilla

 8. Alltså jag förstår inte hur du gör. Dina bilder är heeelt fantastiska. Alla har de ”rätta” färgmatchningarna och du vet precis hur du ska placera motivet. Jag vet inte om du själv bättrar på färg i PS eller så men jag har en känsla av att du inte gör det.

  Jag är verkligen helt fascinerad! T ex bilden på de blonda barnen, hur du gjort om den till en monokrom bild, som bara blir så fin. Eller bilden på de gamla avloppsrören, där hela omgivningen bara ”färgnyansar” ikapp.
  Wow.

  Du borde kunna jobba som fotograf.

  Gilla

  • Det var beröm som jag kan leva länge på och suga på som en karamell! Tack så väldigt mycket, Gloria! Om PS har jag svarat senast i går att aldrig har använt det, borde kanske kolla in det, men… Att bättra på färgen skulle kanske kunna behövas någon enstaka gång, men jag är väldigt försiktig med det, det behövs oftast inte, snarare tvärtom.. Däremot ser jag till att vit- och svartbalansen stämmer. Och skräpan, ja, om bilden kräver det för att göra sig på nätet. Vissa av bilderna betraktar jag som ”fotokonst” och där gäller inte samma regler för mig, som för vanliga bilder, där kan jag leka lite. Men, som sagt, du gör mig väldigt glad!

   Gilla

 9. Jag glömde en sak i mitt svar: beskärningen. Jag beskär ofta mina bilder. Det är ett sätt att lyfta fram och betona motivet, så att det viktiga framträder. Men jag söker nog efter det rena redan i fotoögonblicket.

  Gilla

 10. BS Tack rara ! ♥
  Inte har det varit nån vidare födelsedag, maken är borta på jobb och kommer hem imorronkväll. Men har iaf ätit tårta tillsammans med våra arbetsgivare för grabben och med honom ikväll. Sent omsider ringde maken och hade inte glömt det ??!!! Undrar om inte yngsta dottern påmint honom ???? Räknar med bra present när maken kommer hem, det är jag nämligen värd !

  Kramelikramas

  Gilla

 11. BS Hoppas verkligen det blir lugnt och bra nu åt dom alla.

  Kram kram

  Gilla

 12. Vilken skönhet! En och en är det kanske inte så spännande, men tillsammans, i färgprakt tillsammans med ”färglöshet” blir det bara sååååååå vackert! En tavla!
  Kraaaaaaaaaaaaaaaaamar och allt gott till dej!!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: