Höstgrått

Av: Jag

26 09, 2011

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, blommor, foton, höst, natur

26 kommentarer

Bländare:f/5
Focal Length:40mm
ISO:250
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Det är inte alltid vackrast det som prålar mest.

26 kommentarer på “Höstgrått”

 1. Det är först när man får dem så här i närbild som den vissnade tistelns skönhet framträder. Ute i naturen ser man för mycket av omgivningen och då tappar man fokus. Kameran är ett bra hjälpmedel att hitta rätt fokus på rätt detaljer!
  Jag tycker du lyckats suveränt bra med det här! Tack för det fotot!

  Gilla

  • Tack för berömmet, BeBest! Det är oftast som du säger, men den här tistelns skönhet såg jag genast, där den stod i åkerkanten. Det var nog fjällen på den högra ”blomman” som fångade min blick, det påminner om mosstickning som jag tycker år så vackert.

   Gilla

 2. Dina ögon är verkligen speciella som fångar allt vackert du visar oss…

  Hemikram

  Gilla

 3. Så eleganta de är! Gamla tistlar?
  Kramar och allt gott till dej!!

  Gilla

 4. Ahhh va snyggt! Grått är faktiskt min favvofärg!

  Gilla

 5. ALLA dina bilder är vackra 🙂 Du är en helt fantastisk fotograf!
  Kram

  Gilla

  • Det är roligt att du tycker det, Andromeda! Jag tog en väldigt skön och lång promenad med kameran i fredags, så fort jag hade kommit ut till torpet. Kantareller hade jag med mig hem också.
   Kram!

   Gilla

 6. Precis så där känner jag mig idag! Grå, vissen..lite taggig och oborstad.. Men ändå vacker på mitt eget sätt! ; )

  Kramar

  Gilla

 7. Kanonvackert!
  Kram!
  /Skvitt

  Gilla

 8. Otroligt snyggt. Ja, du har verkligen blick för det vackra som man inte ser annars.

  Gilla

 9. Dina ord är ack så sanna..Och din bild visar på att grått e flott :-).

  Jag ska kika lite på de bilder som jag har missat!

  *goa kramar i natten*

  Gilla

 10. härligt ..också att läsa era kommentarer ,..en specialblick du har

  Gilla

 11. mm en ultra-speciell gåva du har ..att kunna lyfta fram skönhet ..och dessutom underbara beskrivningar.
  För mej (som har en själ mest lik en skälvande älva 🙂 är det som näring …för min själ att få se just …dina bilder .
  Svårt att beskriva ,hitta ord …men som de lyfter och bär ..säjer men titta här !! …se vad som finns här på den här jorden ..i den här världen som annars kan verka så hård ,ful ,groteskt grym , kall och rå
  ..ja låter det patetiskt ?
  ..men nåt sånt

  Gilla

  • Det låter inte ett dugg patetiskt, Alfve. Jag blir oerhört glad över dina ord. Det är väl just det jag försöker göra – se det sköna i det lilla, i vardagen, i det som normalt betraktas som fult, men även det som är vackert i sig. Mig hjälper det mycket att se det, först med blicken och sen med kameran. Jag är glad om jag kan glädja er som tittar in här! Men: just i morse låg jag och funderade på om jag skulle orka fortsätta med bloggen…

   Gilla

 12. Underbara bilder ♥ !

  BS Tack för omtanken, försöker ta det lugnt !
  Igår skulle en massa lådor gås igenom för att sorteras i spara, kastas och loppis, de nya pannan ska in idag. Förstod att det var för tungt åt mig så yngsta dottern bar, lyfte och sorterade medan jag hade hand om lillprinsen. Trots att jag inte bar utan var med så kände jag mig febrig och knäckt igårkväll. Så nu kan maken & co komma in med nya pannan. jag måste ta ett allvarligt snack med maken, han verkar inte ha fattat att jag absolut inte kan hålla på och bära för det knäcker mig totalt. Han verkar tro och tycka att jag ska hålla på med tunga saker när det passar honom eller jag vet inte om och hur han tänkt egentligen.

  Ha en härlig helg !!!

  Kramar

  Gilla

 13. BS Just precis, du beskriver så bra vad ”normalt friska ” tycker är inget, känns som man gör nåt stort när man klarat av nåt. Min man verkar ha tappat en skruv för när det gäller att vissa saker ska göras, så ska jag göra det bara oavsett vilka konsekvenser det får för mig. Måste ha ett snack med honom om det, fattar inte vad som har hänt ???? Yngsta dottern är väldigt hjälpsam, ställer gärna upp, men jag gillar inte att utnyttja någon, så jag gör saker hellre själv. Insåg igår att alla kartonger var för tunga för mig så jag lät bli, körde lillprinsen i vagnen här på tomten, det var ju varmt och härligt ute och han sov så gott. Småtöserna, mina barnbarn också, tror vi håller på att bli sjuka, de är jättekinkiga idag och gråter krokodiltårar när de inte får som de vill. Visst känner man sig nöjd när man presterat över sin förmåga är det egentligen.

  Ursäkta, men jag tycker läkare som är rädda för FK är några riktiga ynkryggar, det är INTE svårare för en vårdcentral att få igenom intyg än en specialist, allt kommer an på hur de skriver. Min vcläkare har skrivit ett så tydligt LHU och sjukintyg att min handläggare ringde upp mig för ??? veckor sedan och sa att nu skulle hon söka sjukersättning till mig. Det kom helt och hållet från handläggaren, tydligen har Sarah också råkat ut för samma. Det verkar ha ändrat sig såpass på FK att de nu fått nån slags påbackning och får göra om och göra rätt. Från -08 och framåt har jag tyckt att samtalen till och från FK varit så påfrestande att jag haft ångest, man ska ju hela tiden bevisa vad de redan har papper på, ren idioti. Är i samma sits som du, för jag klarar heller inte av att sköta hemmet annat än sporadiskt, lagar mat gör jag sedan är det stopp. En bra dag kan jag dammsuga med men det händer sällan här tyvärr.Det blir maken som får ta itu med röran.

  Idag är en härlig dag, är tacksam för värmen, vi får njuta för i nästa vecka kanske det blir hagel och drivis.

  Sköt om dig !

  Kramar

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: