Hösthosta

Av: Jag

21 10, 2011

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, foton, höst, natur, växter

20 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:55mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

20 kommentarer på “Hösthosta”

 1. vad är det där för något??? *förbryllad*

  Hemikram

  Gilla

 2. Men vad har du nu hittat?! Något liknande har jag inte sett men Hosta är ju inte alltid vad man först tror!
  Har du fotat en funkia?

  Gilla

  • Ja, visst är det funkia. De plantor jag har i stan beter sig så här roligt på hösten, de rullar ihop sig till vackra strutar eller antar någon annan oväntad form. Det måste vara bladnerverna som gör det, på något sätt. Färgen blir också överraskande, grå eller nästan blå ibland.

   Gilla

 3. Måste ockå tillägga att det är ett mycket snyggt och intressant foto! Jag får associationer till rislampor och getingbon.

  Gilla

  • Jag förstår dina associationer, de blir lite pergamentsliknande. Nu blev bilden extremt stor, jag vet inte vad som hände, men den får vara så. Jag bara älskar hostorna på hösten!

   Gilla

 4. Ja nu är Hostorna inte så roliga…. men rätt häftiga i frostnupet tillstånd ändå! Blandade kålåre från grått till genomskinliga härligt gula nyanser!

  Jag är helt såld på närbilder, man upptäcker så mycket mer i mönster och nyanser. Bara måste spara pengar så att jag kan köpa mitt efterlängtade makro-objektiv…

  Trevlig helg!

  Gilla

  • Men jag tycker att det är nu de är roliga! Jag har heller inget makroobjektiv men man kommer ganska långt på makroläget på kameran. Får önska oss i julklapp av någon med pengar!
   Det samma!

   Gilla

 5. Oh la la så stiligt!!!

  Gilla

 6. Oj, vilken häftig!

  Gilla

 7. unbelievebel ..att mina hostor skulle bli så där !! Är det här en speciell större sorts hösthosta ? Mina har just börjat sloka men är fortfaarande grön / vita,alltså spänsten i bladen har släppt … som med Clematisen ,jag ska hålla koll på vad som händer sen .Det här påminner om nån sorts stor puppa juvligt vackert ..känner mej tröstad ..av att se dina bilder .kan det vara nån sorts skönhets törst – tröst

  Gilla

  • Nej, Alfve, det är ingen speciell sort. Men de här hostorna som jag har i stan är ganska små och jag antar att de rullar ihop sig när bladen har blivit tunna och de torkar. På landet har jag en jättehosta som får vackert gula blad på hösten – men det är efter vintern den har sina pergamentsliknande blad med vacker ådring – jag har foton av dem i början av min blogg. Jag brukar umgås intensivt med dem innan jag vårstädar för att släppa fram gulsipporna som ligger under bladen.

   Jag älskar dessa puppor, som du döper dem till och det är roligt att mina bilder skänker dig glädje och tröst. Jag känner mig hedrad.

   Gilla

 8. Vilken skapelse. Håller med Bebest om att det påminner om en rislampa. 😉 Vackert.

  Gilla

  • Tack, Lindalou. Vissa växter gläds man över mer än andra. Hostan (funkian) är en sån växt. Det tog tid innan jag skaffade plantor, tyckte nog att de såg lite tråkiga ut, mest blad och lite blommor. Men nu är jag glad att de fick komma hem till mig.

   Gilla

 9. Jag tänkte på afrikanska larver, som torkade ser ut ungefär så. (äts som snacks)
  Riktigt vackert med en underbar form är det! Ljuvliga höstfärger!
  Jag beställde 10 canvas från Expert nu när de hade halva priset. Känns kul. 🙂
  Föresten, har du sett att du har mail?
  Kraaamar och allt gott till dej!

  Gilla

  • Haha, larver, men jag kan se det! Tack, som du kan se i mina andra kommentarer så älskar jag de här rullarna.
   Vilka bilder beställde du, om jag får fråga? Nej, jag hade inte sett något mejl, vidarebefordran till mitt andra konto verkar inte funka som det ska. Svarar senare.
   Kram!

   Gilla

 10. Jättegrannt!
  Kram!
  /Skvitt

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: