Skulle inte tacka nej…

Av: Jag

23 10, 2011

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, foton, fruktobär, höst, natur, växter

25 kommentarer

Bländare:f/4.8
Focal Length:38mm
ISO:250
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

… om någon erbjöd mig den här växten! Första gången jag såg den, föll jag för de ovanligt formade rosa frukterna. Nästa gång jag besökte samma plats hade frukterna spruckit och de orangea fröhöljena tittade fram – en riktig färgchock som gjorde mig häpet glad och det blir jag varje gång jag får syn på dem. Måste nog besöka en plantskola i all fall! En sån humörhöjare måste man bara ha! Benved av något slag är det.


 

25 kommentarer på “Skulle inte tacka nej…”

 1. Härliga färger ihop, jag håller med dig! Förr var det otänkbart att blanda orange, rött och rosa i kläder, men nu är nog det riktigt inne. Jättefint foto (som vanligt)!

  Gilla

  • Ingen av dem är mina färger egentligen, men på växter är det en annan sak. Jag ska fundera ut var jag skulle kunna ha en sån planta och göra slag i saken. Fotot tog jag igår när jag visade en väninna en park i vår närhet. Jag är inte så van vid att ha folk med mig när jag fotar, jag behöver stillhet, men det blev några bilder i alla fall.

   Gilla

 2. Så snyggt med den gröna bakgrunden också! Men färgerna skär nästan i mina ögon.

  Gilla

  • Egentligen gör de ju det, Imsy, men i verkligheten är det som en energikick, jag lovar! Här på bloggen blir det lite mycket med alla bakgrundsfärger som bloggmallen envisas med, men den är styggt snygg att titta på IRL.

   Gilla

 3. Jag ultra gillar..vilken skönhet och det med färger som man annars kan tro att ska krocka !!
  verligen en humör höjare ,ja nästan som nån sorts trotsig humor i den växtens blomning:).
  Hoppas du hittar den ..jag vill nog också ha en sån ..en buske är det alltså , om det är benved ..upplivande att få se den .Trotsigt livfull !!

  Gilla

  • Ja, just precis en humörhöjare och trotsig humor, du satte ord på det! Nu blev jag lite tveksam när jag påmindes av Svante om att den är starkt giftig, även vid hudkontakt. Får fundera lite.

   Gilla

 4. Supervackert! Du är så duktig på att fota,jag tar nån bild ibland med min mobil..och resultatet blir därefter=O
  Fast det gäller väl att ha en bra kamera oxå.Även om man har det så begövs det väl ett ”öga” för att se det fina..den talangen har du verkligen!
  Kramis!

  Gilla

  • Oj, där dök du upp, Sirpa, medan jag svarade ovan. Mobilen fotar jag inte med, jag blir bara besviken. Jo, en hygglig kamera är grunden. Öga att se det fina behövdes inte här, den här busken är så förbluffande när den har de här färgerna, så alla kan se det.
   Kram, Sirpa.

   Gilla

 5. *förbluffad*

  Hemikram

  Gilla

 6. Hej igen..nu kommer jag med en fråga som kanske verkar lite konstig/malplaserad här bland dina fina foton..men kom att tänka på sådant som vi skrivit om tidigare..om gamla föräldrar..jag bara undrar hur det är med din mamma? Du behöver förstås inte svara nu..eller alls..vilket fall,hoppas att hon har det bra.
  Kram!

  Gilla

  • Mamma mår lite bättre nu, efter allt kaos tidigare. Hon är dock väldigt väldigt tunn, tappade ju så enormt mycket i vikt när det var som värst. Nu har hon gått upp några kilo och väger hela 44 kg! Hennes medvetande fluktuerar, vissa dagar är hon nästan adekvat, andra dagar helt förvirrad. Det känns som om alla på boendet bemödar sig nu i alla fall om att hon ska må så bra som möjligt. Hon har en genomförandeplan där det står i detalj vad som ska göras när, t.ex. att hon ska få se på finsk tv och lyssna på finsk musik varje dag, att håret ska rullas upp… det är ledsamt att det ska behövas men är det nedskrivet kan det också utvärderas. Vi har fått byta kontaktman och den mamma har nu är sjuksköterska, så det känns tryggt och det vi tar upp med henne blir snabbt
   åtgärdat. Det har blivit mycket bättre sen anmälan.

   Tack för att du bryr dig, Sirpa!
   Stor kram!

   Gilla

 7. Erbjuda dig en planta är väl OK, om du lovar att inte äta av vare sig frukt, blommor, blad eller andra delar av den. Den är giftig.

  Jag fick hop så pass mycket foton i dag att jag blev tvungen att fylla på potatisen med nästa del också, därför finns det fler kulörta foton att skåda nu. I morgon blir det dimmor.

  Gilla

  • Jag påmindes om det av Svante, vars kommentar hamnade på annat ställe. Ändå verkar den vara populär som trädgårdsväxt, har jag sett när jag har googlat. Men att den kan vara irriterande bara man rör vid den får mig nog att låta bli att plantera den, tyvärr. Får beskåda den där jag vet att den står!

   Kilar in till dig och tittar!

   Gilla

 8. För att det ska hamna rätt denna gång, skriver jag detta i din ruta under bilden, du verkar ha jättebra vänner, som varnar dig på samma sätt som jag gjorde, då det hamnade fel. Jag tycker mycket om Guldregn, och den är också giftig, om man äter den, men inte farlig att hantera. Tyvärr är det många trädgårdsväxter som är giftiga, man måste kolla noga om små barn uppehåller sig i sin trädgård.
  Ha en bra dag.
  Svante

  Gilla

  • Tack, Svante. Ja det finns en del giftiga växter lite här och där. Just gullregnet läste jag hade minskat i trädgårdarna, kanske p.g.a. dess giftighet. Det går väl inte att undvika alla giftiga växter helt, men man behöver ju inte plantera in nya och särskilt inte såna som till och med kan ge hudirritation vid kontakt. Jag såg en vacker tibast i skogen som jag blev sugen på, men hejdade mig även där och den fick stå kvar på sin plats.
   Detsamma!

   Gilla

 9. http://sv.wikipedia.org/wiki/Tibast
  Verkar inget bra om du har små barn där.
  Svante

  Gilla

 10. Hahaha, bra kobild !

  BS Härligt att vara hemma och igång ! Har inte nått till skurning av golven än, men imorron kanske ???
  Det är väldigt lätt att glömma äta nuförtiden. Brukar bli när illamåendet gör sig påmint.

  Tack för omtanken !

  Kramar

  Gilla

 11. Säger som du, inte riktigt mina färger. Men en riktigt häftig växt och fin bild!

  Gilla

  • Ja, den ä r häftig och man blir glad när man får syn på den! Tack, Granit.
   Tänkte på dig igår när dimman låg tät över nejden, orkade inte iväg med kameran dock. En annan dag.

   Gilla

 12. Fullständigt underbar! Definitivt en humörhöjare!
  Förtrollande!
  Får du namn, är jag idel öra!
  Kramar och allt gott till dej!

  Gilla

  • Jag tror att jag har namngett den och också skrivit att den tyvärr är väldigt giftig, ger även hudirritationer. Så jag måste avstå från att ta in den i min trädgård. Snyft! För den frukten och det kärnhöljet ihop är verkligen en läcker kombination.
   Kram

   Gilla

 13. […] har sett den förr.  Knappast en höstfärg, den rosa men så sticker den i ögonen också, benvedens frukt. Se men […]

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: