Blogaward

Awardens villkor innebär att länka tillbaka till den du fått den av, fullborda de fem meningarna och ge vidare awarden till fem bloggvänner.

1. När ingen ser eller hör mig  – nåja, en då – tuggar jag tuggummi i sängen.
2. Jag går aldrig hemifrån utan trosor.
3. Min blogg heter som den gör för att jag kom ihåg ett barnprogram med en liten kille som sjöng: ”Det här är jag, Hmhm, nej, det är ju bara en bild av mig!” Det är det ena, det ligger i botten. Och så är det ju bara en bild av mig och inget annat. 
4. Om jag vågade skulle jag…  ja, vad är det jag ska våga? Jag ska snart upp och flyga som passagerare i segelflygplan, hoppa fallskärm har jag ingen trängtan efter, jag har för inte så länge sen gjort volter på en sån där jättestudsmatta med sele… kanske gå en fotokurs? Nu vet jag: Ta körkort.  
5. Om 10 år kommer jag att ha fler barnbarn, ha glömt fler kameror ute,  vara friskare, ha färre bekymmer och kanske ha flyttat till något mer lättskött.

Jag vill ge den här ”awarden” – varför nu allt ska vara på engelska – till Imsy, en äventyrlig fotograferande pärla, till Anna, en trevlig tjej med bitsk tunga, till  HallojfotovärIden-Inger, till BeBest som guidar vandringar och fotar vyer och till varma vännen Sirpamaarit. Ni glänser. EDIT: Jag har nyss upptäckt att jag har fått en till award och då tänker jag ge en till Hanna Hmm som var den som drog in mig i bloggvärlden. Hon vilar visst just nu, men jag kanske kan locka fram henne…

Jag fick den gyllene – vad det nu är med krona på – av Lindalou, och det tackar jag för med en varm kram. Nu har jag fått en av Agnetha också och även henne tackar jag varmt med en kram.

EDIT: Jag bemödade mig om att samma person inte skulle behöva utsättas för awarden flera gånger, haha! Så därför tog jag medvetet inte med sådana som jag visste redan hade anmodats att svara på frågorna av andra. Då räckte frågor och gyllenglitter ut till ännu fler. De som har fått dubbelt får välja ut en till istället för sig själv!

28 kommentarer på “Blogaward”

 1. Den har du förtjänat med råge, svårt att tro att du inte är yrkesfotograf, fast det kanske du är i alla fall.
  Svante

  Gilla

 2. Jag skojar inte om din fotokonst, misstänker att du skulle kunna slå Ansel Adams både nu och då.
  Svante

  Gilla

 3. Jag glömde att skicka dig en bild på en sån där kossa du plåtade, denna något större dock. http://www.worth1000.com/entries/166796/bodan
  Svante

  Gilla

 4. Tack!
  Men jag kan inte. Jag får alltid skrivhäfta när jag ska svara på frågor och skicka vidare. Vet inte varför, troligen trauma sedan barndomen!

  Gilla

 5. Jo nog är DU värd en utmärkelse om någon!
  Jag noterar att du uppmärksammat mig med en också och jag tackar allra ödmjukast men det får räcka så. Min uppfattning är att awards ska utdelas till dem som verkligen är värda dem annars urholkas deras värde.

  Gilla

  • Tack, BeBest! ja, jag uppmärksammade dig och det förtjänar du, så mycket fint som du tar med oss på. Det kunde också vara lite roligt med svaren. Det är ju på skoj alltihop.

   Gilla

 6. Aha… man kan låta bli att skicka vidare? Då kanske jag återkommer… : )

  Gilla

 7. När ingen ser eller hör mig ka det hända att jag skrålar ”Summertime”.

  Jag går aldrig hemifrån utan kamera och nycklar.

  Min blogg heter som den gör därför att mina initialer är BE och något ska man ju vara så jag försökte med best och blogg råkade passa bra ihop med det.

  Om jag vågade skulle jag … här är ett problem: Jag gör det jag vill eller blir tvungen att göra. Det finns en massa saker jag inte vågar göra men skulle jag bli tvungen därför att livhanken står på spel, kommer jag nog göra det ändå och förmodligen även klara det.

  Om 10 år kan jag vara död. Männen i min släkt har fått hjärtinfarkt eller hjärnblödning och dött någonstans mellan 75 och 80 år. Det kan gå så för mig också så jag lever och gör det jag kan och vill idag. Om morgondagen vet jag inget om. Den har jag i alla händelser inget löfte på.

  Gilla

  • Tack för det, BeBest, det var ett fyndigt namn, förresten. Jag hade svårt med vad jag inte gick utan hemifrån. Min stora kamera får tyvärr ibland stanna hemma. Prövade med skor, men jag går ofta barfota på sommaren. Vad gäller den sista punkten är det väl ingen som har något löfte om morgondagen!

   Gilla

 8. Du är verkligen förtjänt av allt beröm och alla lovord möjliga av många anledningar!!

  Stort varmt grattis!!

  Hemikram

  Gilla

 9. Tack och tack det samma, Hemi!

  Gilla

 10. Jag gav ett vänskapspris till alla som har stött mig den senaste tiden pà Parisiska…

  ”La récompense de l’amitié”

  Màste bara skapa en bild…

  örnkram

  Gilla

  • Vilken vacker gest, Maria! Fingrarna läker förmodligen fortare än själen efter något sånt. Hoppas att du får läka i fred.
   Varm kram

   Gilla

 11. Hej där! Du är golden på alla sätt och vis.Och du är en varm och underbar människa som förmedlar värme och medkänsla där du kommenterar.Och jag tror att du är likadan i verkliga livet också ♥.

  Sen är du en fantastisk fotograf och lyckas se och fota sånt som de flesta skulle missa. Så du är värd både pris och hyllningsord.

  *dom allra varmaste kramarna ifrån mig*

  Gilla

  • Oh, Ullis! Någonting formligen hoppar i mig av glädje när jag ser att du dyker upp! Jag blir glad av dina fina ord och säger att de där orden kunde jag och alla på bloggen skrivit om dig. Du är saknad. Hur har du det?
   Varma höstmorgonkramar till en alldeles väldigt kramgo Ullis.

   Gilla

 12. Heej vännen! Tack för award,du är så rar! Ska försöka fullborda meningarna,måste tänka ett tag,men nu är klockan för mycket för att hinna/orka med,som vanligt är det sent när jag får tid att stöka runt i bloggen=)
  Nu skickar jag superdupervarma kramar till dig!!

  Gilla

  • Oj, satt du uppe mitt i natten och ugglade!? ”Ta det lugnt, ta en Toy!” hette det ju förr i reklamen.
   Gosiga morgonkramar, Sirpa.

   Gilla

 13. Grattis!

  Och tack! Jag behövde det just nu! 😉
  Ska försöka ta tag i det senare i veckan, har lite fullt upp just nu…
  Kramar

  Gilla

  • Ett Hannalivstecken, så roligt! Jag kan tro att du har det du gör med tre små och snart fyra, även om du är hemma och tar det lugnt. Allt har sin tid.
   Kram, Hanna och tack.

   Gilla

 14. Jag håller med alla övriga som kommenterat här; du tar fantastiska bilder och är jämt snäll och vänlig!

  Jag tycker meningen du tog från barnprogrammet var bra: ”Det här är jag, Hmhm, nej, det är ju bara en bild av mig!” Det är ju så det är…

  Önskar dig en fin kväll..!

  Gilla

  • Tack, snälla Britta! Den meningen fanns i mitt huvud och ville bli använd, det var när mina barn var små som programmet gick. Till slut så!
   Detsamma!

   Gilla

 15. Stort tack för awarden!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: