Med taggarna utåt.

Av: Jag

03 11, 2011

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, foton, höst, natur, växter

30 kommentarer

Bländare:f/4.5
Focal Length:31mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

BERBERISBERBERISBERBERISBERBERISBERBERISBERBERIS

30 kommentarer på “Med taggarna utåt.”

 1. Ajajajajajaj….. stickiga eländen…. men de pryder sin plats! Här har vi en STOR buske i hörnet på stenpartiet och där bor fåglarna när de äter det de plockat på fågelbordet då katterna inte gärna ger sig in bland taggarna.

  Läcker bild!

  Gilla

  • Jamen vad fyndigt av fåglarna då! Allt är bra till något. Jag fann dem liggande på marken när jag var ute och gick, det hade röjts i buskage i kvarteren. Flera kastanjebestånd var också nedhuggna och det blev jag lite ledsen över. Tack!

   Gilla

 2. Fin berberis buske…men de är då inte goa att sticka sig på…

  Gilla

 3. Men de är oerhört granna nu på hösten!

  Gilla

 4. vem e du? e du du?

  Gilla

 5. är du hon den där? du veeeeeeeet!

  Gilla

 6. Var det inte berbrisgrenar man hade på dagis som man klistrade indianpärlor på taggarna så att de blev färggranna prydnadsgrenar? Måste jag prova med systerdottern 🙂

  Gilla

  • Det har jag inte hört talas om eller sett, men det är väl värt att pröva – i och för sig prålar de bra även utan pärlor just nu:

   Gilla

 7. När man bara tittar på bilden gör det ingenting att det är taggigt 🙂

  Gilla

  • Så är det med mångt och mycket, att man kan se men ska helst inte röra. Jag tror att jag förstår ditt budskap, Andromeda!

   Gilla

 8. ljuvliga färgkombinationer igen ! Jag har just planterat om min Berberisbuske ,den har stått alldeles för torrt ,nu hoppas jag att den kommer att trivas .Jag tycker det är så snyggt att ha såna kvistar i adventskransarna .Särskilt om de röda bären sitter kvar.

  Gilla

  • Jag blev förvånad över att se dem ligga där på marken, så vackra. Så här skulle de ju inte se ut om de satt på busken, här har du ganska mycket ljusa bladundersidor som ger en effekt. Jag har aldrig haft någon berberis, bara sett dem i buskage vid vårdcentralen bl.a. där de lyser just nu. Aha, adventskransar – det måste vara snyggt! Jag ska gå ut och hämta hem ett antal grenar och sätta i min stora vas.

   Gilla

   • ja precis ,!! ett så tjusigt intryck med den vackra gröna nyansen och just de där undersidorna .Fast jag använt dem i advents och julkransar har jag inte tänkt på att de är så ..

    Jag tog en planta till min trädgård för att ha just till kransar ..för eg tyckte jag att buskarna i sej inte annars var så intressanta ,då de ofta finns i mängder i offentliga planteringar ..lustigt hur annorlunda det blir med bara en och på nära håll ..och extra framlyft ännu ett steg ..här !
    Otroligt att upptäcka hur slarvigt jag ofta tittar på växter ..fast jag tror jag SER 😉
    skönt att seendet går att …utveckla

    Gilla

    • Ja, visst är det skönt att våra ögon kan bli känsligare för nyanser! Jag ser nog inte berberisen på riktigt förrän den skiftar färg på hösten, men hade jag den i trädgården skulle jag nog följa den noggrannare. Glädjen just nu är julrosorna som gjort knoppar tätt intill marken. Därmed är de svåra att fota, men bara de kommer upp en liten bit så…

     Gilla

 9. http://sv.wikipedia.org/wiki/Berberis
  Tack vare dina bilder fick jag lära mig mer, än jag visste förut, då visste jag bara att den stacks, och varje gång man skulle till mammas kompost blev man stucken.
  Svante

  Gilla

  • Det är det som är roligt med att fota, man vill gärna veta mer om motiven och lär sig en massa på köpet. Jag läste att berberis var förbjuden under många år att plantera p.g.a. att den drabbades av den fruktade svartrosten som även drabbar säd. Nu är det fritt fram igen. Var inte bären räddningen för många sjömän som var ute på långa resor, den höga C-vitaminhalten?

   Gilla

 10. Oh, berberis! Det är en så vacker växt på hösten. Jag är lindrigt förtjust i dem annars men på hösten får de verkligen existensberättigande. 🙂

  Gilla

 11. Du får till så otroligt vackra färger i dina foton!

  Gilla

  • Tack, Madame! Det är kanske så att jag letar efter det där speciella ljuset och tittar efter de speciella färgerna.

   Gilla

 12. Som jag minns det från barndomen, så kunde man tugga på bladen… och de smakade syrligt som harsyra…

  Minns jag fel?

  Hemikram

  Gilla

 13. BS Vilken cirkus va ??? Nu håller jag på testa en ny medicin, ska börja mäta alla utgifter från o med imorron., så får vi se om den verkligen har effekt på mig.
  Nu skulle jag egentligen sova, men andra litern dropp går och jag kan inte somna ifrån det. Precis så är det det känns, som att jag är till för andra.Men inte ens bra för mig själv.

  Varma kramar

  Gilla

 14. Berberisris! 😉

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: