Fråga mig inte vad det är.

Av: Jag

10 11, 2011

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, blommor, foton, höst, natur

32 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:55mm
ISO:360
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

De dök bara upp, de rosatonade fröställningarna bland de andra svarta – mot en rosa vägg dessutom. Glad var jag. Kolla diamantslipningen i frökapseln!

32 kommentarer på “Fråga mig inte vad det är.”

 1. Nej, jag ska inte fråga vad det är. 😉 Vet inte att jag heller sett sådana fröställningar men de var otroligt vackra. Vilka färger. Min dotter skulle älska dem.

  Gilla

 2. Fantastiskt!!

  Hemikram

  Gilla

 3. Jag frågar inte och kan inte ge besked. Fast jag måste erkänna att det är synd för fröställningarna är värda att få en identitet. Porträttet av dem är utsökt fint!

  Gilla

  • Tack, BeBest! Nej, det här är ju inte riktigt ditt gebit då det är en trädgårdsväxt, odlad utanför en tvättstuga, tror jag. Jag har en känsla av att det skulle kunna vara något slags spirea. Jag har som alltid namn i huvudet och behöver växter att placera dem på.

   Gilla

 4. Det första jag lade märke till var diamanterna. Tjusigt!

  Gilla

 5. Jag gillar inte att gå bet på att ta reda på saker, och ting, men här måste jag erkänna att jag går bet på att lista ut vilken växt det är. Men som imsy skrev diamanter är det, bra bild.
  Svante

  Gilla

  • Tack, Svante. Ja, det är lite retfullt när det inte riktigt syns vad det kan vara, men jag tror att spirea kan vara en bra gissning, den finns det ju många olika typer av.

   Gilla

 6. Helt underbar bild!

  Gilla

 7. Om jag kunde fà en bit av fotot, pà själva bären, sà kunde jag titta i mina böcker om europas växter och fauna, men var fann du dem?

  Men naturen är fantastisk, som ditt foto vittnar om.

  Gilla

  • Det här är odlade växter, invid ett uthus på en gård. Jag skulle tor att det är en sorts spirea, jag såg några vita flata blomrester på några växter och jag har sett att en del spireor har vita och rosa blommor på samma växt. Det skulle förklara den rosa färgen som framträder på fotot.

   Gilla

 8. Helt underbart vacker bild!

  Gilla

 9. Spirea är nog en bra gissning, även om jag inte hittar någon bild som överensstämmer med din bild, och många sorter finns det. Däremot kommer jag ihåg en liten historia, som passar in här, lille Johan 5 år, och pappa sitter vid köksbordet Johan tittar på fågelbordet, och pappa läser tidningen. Johan frågar pappa vad ar det där för fågel, och pappa svarar det är en bofink, så kommer en ny fågel och Johan frågar igen vad är det här för fågel, och pappa svarar det är en bofink, när Johan frågat 10 gånger, och fått samma svar, blir han sur, och frågar sin far får en bofink se ut hur i helvete som helst.
  Svante

  Gilla

  • Nu ska du inte vara så petig, jag har ju inte sagt att det är en bofink! Jag har tjatat på om spirea men när jag ser bladet som sitter där så blir jag tveksam. Det kanske är en domherre i alla fall, eller en grönsiska.

   Gilla

 10. Ja man kan få pippi för mindre.
  Svante

  Gilla

 11. Har tagit hjälp av Maria och Svante för att lösa artbestämningen.

  Gilla

 12. Har skickat ett svarsmail till dig, ingen lösning ännu, men har själv tagit hjälp av en klurig gubbe från Finland, någon form av Spirea är det nog, men vilken, de verkar ju få se ut hursomhelst.
  Svante

  Gilla

 13. Väldigt vackert. Fin färgskala! Fin komposition!
  Kram!
  /Skvitt

  Gilla

 14. http://www.blomsterlandet.se/Sortiment/Ute/Prydnadsbuskar/Spirea/Bjorkspirea
  Denna skulle det kunna vara, men 100% säker kan jag inte vara förrän jag fick se den i blommning.
  Svante

  Gilla

  • Ja, jag tror att det är den. Det roliga är att jag igår när jag tänkte på bilden fick ett namn i huvudet, det poppade upp: ”Björkspirea” och jag tänkte att jag skulle kolla den. Så tack för att du gjorde jobbet åt mig, Svante!
   Det stämmer med de blommor du ser på din bild och även med bladen som inte passade på andra spireor.

   Gilla

 15. Vet inte, jag heller. Men vacker bild! 🙂

  Gilla

 16. Fantastiskt vackert. Det ger en mycket att titta på dina bilder, de är ofta sådana att man får förära dem fler blickar än en.
  Du är en otroligt duktig fotograf. *avis* 🙂

  Gilla

  • Tack, snälla Gloria! Just idag tvivlar jag på min förmåga, efter massor med misslyckade eller halvadana bilder, men jag håller på att träna in mig på en ny kamera och får väl ha tålamod.

   Gilla

 17. Hm, här var jag säker på att jag redan kommenterat… Jag har redan sett denna bilden, och en hel del av de som kommer efteråt. Oavsett vilket, så ser det ut som om det är små buketter med ädelstenar. Underbart vackert!!! Är så glad att du ser, fotar och visar oss andra som får glädja oss!
  Varmt tack!
  Bamsekram och allt gott till dej!!

  Gilla

  • Förmodligen har du kikat och inte orkat skriva, när du var i Norge. Ja, som jag skriver så tyckte jag att det var just ädelstenar och färgkombinationen var oväntad. Jag kan säga det samma om dina vackra bilder, ska titta mer på de senaste! Varsågod, det var så lite så!
   Varm kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: