Ventilen

Av: Jag

12 11, 2011

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, förfall, foton, saker

25 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:30mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

När jag tog bilden av ventilen använde jag en av mina ventiler i livet: fotograferandet. En ventil släpper in frisk luft och ut den dåliga. Den kan också reglera trycket i ett system så att flödet fungerar som tänkt. Vad har du för ventiler?

25 kommentarer på “Ventilen”

 1. Antingen är jag obegåvad eller också går det inte att skicka bilder till en blogg, men text går ju. När jag behöver lätta på trycket tar jag Cessie med på en skogspromenad, och letar upp en stubbe, eller sten att filosofera på, Vovve brukar alltid hitta ett hål att förstora, så jag kan få sitta länge. Du har ju bilden på min lilla ventil, kan du inte lägga till den till detta.
  Svante

  Gilla

  • Jag tänkte att kan man infoga en videosnutt kan man säkert infoga en bild i kommentaren också. Men ska du ha en bild måste den finnas någonstans på nätet, d.v.s, ha en URL- adress. Så jag kan inte heller infoga dina bilder. Att rasta hunden – eller om det är hundren som rastar dig – låter som ett bra sätt att komma ut varje dag. Naturen är även för mig ett sätt att tömma huvudet på sånt som tynger och att fylla det med skönhet och förundran i stället.

   Gilla

 2. Ventilen har över åren varierat i sin mera konkreta utformning men det genomgående temat är mättande av behovet av enskildhet, behovet av ostördhet, behovet av autonomi. Om det har skett genom många timmars av strövtåg i en skog, en fiskedag eller kväll i en enkel roddbåt eller i tystnaden med datorn i ett rum har mera haft med det de faktiska omständigheterna och möjligheterna att göra. Det viktiga har varit att få vara ensam, ostörd, där jag kunnat vara mig själv och sluppit ikläda mig fängslet av en social roll.

  Idag står inte orden mig bi på samma vis som för, då får kameran ta vid och visa vad som väcker min nyfikenhet, skänker mig glädje och skapar mig en ro att vila i.

  Gilla

  • Däri är du lik mig. Jag har redan som barn haft behovet av att försvinna från världen. Man kunde hitta mig filosoferande under en säng, sovande i ett uthus, eller strövande i en skog. Jag har alltid haft ett stort behov av ensamhet – men även trivts i sociala sammanhang. Numera är det nog som för dig, kameran och naturen är viktiga för att jag ska må bra.

   Gilla

 3. Mycket vacker färgskala!
  Kram!
  Skvitt

  Gilla

 4. Jag har ett otal ventiler för mitt må braende. Men de rackarns ventilerna i mitt hem borde skrotas – idag har jag haft jacka inomhus hela dagen. Men så har jag suttit still och lagt pussel – det får inte värmen att gå upp i kroppen, precis. Fast pussel är en väldigt bra ventil.

  Gilla

  • Du och dina ventiler, Imsy! Får du inte ordning på dem? Jag skulle ha exploderat för länge sedan – men jag vet ju hur du har kämpat! Pussel är nåt som kan ge ro, alla tankar koncentreras på det. Jag ska nog skaffa mig ett stort pussel hit till torpet – var jag nu ska har det… ja, jag har nog någon sängbotten ledig!

   Gilla

 5. Det har finner jag märkligt. Nästan tvåhundra tittar idag på bloggen – och bara 12 av dem har vågat lämna en kommentar.
  Vad beror det på? Är det svårt att säga något? Säg ”piiip” då så att ni lämnar något spår!
  Godnatt!

  Gilla

 6. Piiiiip=) Sirpa här! Du får till så häftiga foton..det är så att jag blir avis ju!
  Jag känner igen det där..många besök ibland hos mig,men nästan ingen lämnar avtryck..då blir jag osäker och tror att det jag skrivit är så ointressant och tråkigt..det var vad som hände när jag tog bort inlägget om awarden=O
  Fast visst,om man går in och läser i en massa bloggar och kommenterar överallt så skulle det ju ta evigheter..så jag kan förstå att det inte alltid blir kommentarer..
  Sover du redan?
  Önskar dig en god natt med sköna drömmar!
  Kram!

  Gilla

  • Haha, gulle dig, Sirpa! Nej, jag fastnade här på väg upp till sängen, skulle bara….
   Ja, så är det kanske. Jag såg att jag är en av dem som kommenterar mest, så jag kan kanske inte ha mig själv som måttstock, men det blir lite konstiga proportioner hur som haver.
   Detsamma, Sirpa, nu sover vi gott och drömmer sött!

   Gilla

 7. Vilket skönt foto du bjöd på nu. Så enkelt, men ändå så fint.
  Jag är glad att du har din ventil, det behöver vi alla ha.

  Gilla

 8. Japp..bäst att nanna snart,ska jobba imorgon..usch!

  Gilla

 9. Fotograferandet är också en av mina ventiler. Det är också en plats där jag får utrymme för den i ett avseende inverterade spegelbilden av mig själv. När jag fotogragerar är jag introvert. I nästan alla andra sammanhang är jag extrovert. 🙂

  Gilla

 10. Vackert som vanligt !
  BS Hoppa över toan du.
  Promenaden var hääääärlig , skulle behöva såna promenader dagligen. Men benen klarar inte det.
  Idag ska jag hämta ut en maaaaaaassa behandlingsmaterial, sprutor, droppaggregat osv., det går enorma mängder/vecka och nu ännu mera sedan jag fick den här nya medicinen, men det spelar ingen roll för jag mår ju så mycket bättre av den. Otroligt egentligen.
  Min man har börjat prata om att vi borde köpa en bra kamera, så vem vet kanske blir det snart ???
  Hoppas du haft en bra helg !

  Kramar i massor

  Gilla

 11. Ventiler är viktiga! Jag ventilerar mycket med maken. Med väninnor, genom att bli glad när jag besöker kyrkan.
  Jag blir inte klok på om ventilen har intressanta skuggningar, eller om det är klotter..
  🙂
  Stor kram och allt gott till dej!

  Gilla

  • Ja, ventiler är ett måste. Om man inte låter det pysa eller inte vädrar ut kan det bli en implosion vilket är värre för hälsan än en explosion. Ventilen har haft samma målare i farten som i inlägget Färg i tillvaron.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: