Fyrtal

Av: Jag

14 11, 2011

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, foton, fruktobär, höst, natur

42 kommentarer

Bländare:f/4
Focal Length:23mm
ISO:2500
Shutter:1/0 sek
Kamera:FinePix X100

Grattis,  säger vi till Hanna Hmm som igår fick sin fjärde son! Välkommen till världen lillkillen och all lycka till hela familjen!

42 kommentarer på “Fyrtal”

  1. Jag vill också gratta!

    Men annars ser jag fyra bläckfiskar av en art med fem ben som har så ont i huvudet att det känns som om skallen skulle sprängas? Och en liten mygga.

    Gilla

    • Jag håller med om myggan. Det andra är din tolkning, Men det är väl så man säger: tolkningen finns i betraktarens huvud. Haha!

      Gilla

      • Jag har inget huvud, i alla fall ingen hjärna, så ingen tolkning kan finnas där!

        Gilla

        • Men Anna då! Nu ska du inte vara så blygsam! En liten hjärna har du väl? Jag tycker mig ana det ibland.

          Gilla

          • Du har ju alldeles rätt. Det har den, minsann. Då är det en huvudfoting. Den som är bredvid har vänt bort sitt ansikte. Jag som just tänkte att du hade tullat av någonting.

            Gilla

    • Det är därför ingen tolkning utan ett faktum att den vänstraste av de röda har ögon, näsa och mun ( i form av små prickar).

      Gilla

  2. En elegant lamparmatur!

    Gilla

  3. Nypon ger mig alltid kli. Minns du när man satte innehållet innanför varandras kläder?

    Gilla

    • Jag undrar om vi någonsin gjorde det. Växer det nypon längst upp i norr ens? Jag minns kardborrar som man satte fast på vandra, men nypon… nej.

      Gilla

      • Hur långt upp är längst upp i norr? Efter kusten vet jag att de växer. Jag bodde i Luleå i den tiden och där växte de, tyvärr. Jag var lite rädd för dem pga. kliet 🙂

        Gilla

        • Jag bodde i Kiruna tills jag var arton. Nu ser jag Svantes svar om att de inte växer så högt upp. Låter i n t e roligt med kliet.

          Gilla

  4. Så vackert så man tappar andan…

    Hemikram

    Gilla

  5. Underbar kurvatur på smågrenarna som nyponen hänger på!

    Gilla

    • Jag håller med. Jag slogs av just det när jag gick omkring bland rosenbuskarna. Det måste bero på att de har gjort så stora nypon i år. Sen tycker jag att det ser ut som om de dansar!

      Gilla

  6. Hej!
    Har varit hos frisörskan idag, och blivit förvandlad till vårdad äldre herre, från att varit en ovårdad Beatles typ i samma ålder. Hade hon klippt kortare hade jag säkert sett ut som dina Nypon. Du har nog rätt i att du inte såg några Nypon där du växte upp, de förekommer sällsynt upp till Ångermanland.
    Läst, och respekterar ditt svar ang. mail.
    Svante

    Gilla

    • Haha, ja men det verkar ju vara modernt med inget hår alls. Det måste vara lättare nu för karlar som tappar håret, eftersom modet är sånt. Då fick jag besked om nyponen, tack för det.

      Gilla

  7. Tja, jag har inga ambitioner att bli Statsminister, han som ser ut som ett nypon, ej heller Finansminister, med hästsvans, bara en vanlig människa, av kött, och blod.
    Svante

    Gilla

  8. Näe jag tror vårat fina land hänger på gärsgården, inte på håret.
    Svante

    Gilla

  9. Den som terroriserade min omgivning mest med nyponkli när jag växte upp var nog faktiskt jag själv. Jag fick igen med ränta när jag lärde sonen och hans kompisar olika slags busknep som alla barn bara måste känna till.

    Gilla

    • Haha, Imsy, jag kunde just tro det! Det går faktiskt ett program på tv som heter Buskul, där man får lära sig sånt som man händelsevis hade missat i sin utbildning.

      Gilla

  10. meeh nn ..vad är det som händer .??Efter att jag läst kommentarerna om ögon,näsa ,mun som prickar ,lamparmatur och bläckfiskarmarna ..SER jag också dem då jag går tillbaka till bilden 😉
    (bara tur att jag inte känner nåt alls av kliet )

    Gilla

  11. Nypon ja, det var inte roligt… Men fina bilder…

    Jag undrar varför det inte fungerar att ladda upp mina bilder här… Tja, jag flyttade fotobloggen till blogspot.com och bytte namn pà den… ”Que de mes photos” endast en liten ordlek med titeln… Paris, Paris, Paris och nàgra bilder fràn andra delar av Frankrike, eventuellt Italien ocksà… Jag undrar om inte vildkatten som jag fotograferade var trött pà mig… 😉

    Örnkramar…

    Gilla

    • Tack, Maria! Det verkar ju konstigt att du inte kan ladda upp dina bilder. Måste var någon liten inställning som du har missat. Jag har tittat som snabbast på dina bilder och tänkte återkomma!
      Kram
      EDIT:
      Har nu försökt kommentera dina fina fågelbilder, men det krånglade och just nu har jag inte tålamodet och orken att lösa det. Men jag ger mig inte.

      Gilla

  12. Som om de svävar!
    /Skvitt

    Gilla

  13. En underbar bild på ett fyrtal! 🙂

    Gilla

  14. Tack…😊 har precis mailat bilder till dig på min nya minsting… Kramar

    Gilla

    • Och jag har just beundrat dem! En mörk och vacker liten tänkare är han.
      Tack för bilderna och allt gott till er!
      Varma kramar

      Gilla

  15. Vilka eleganta nypon! Vackra i färgen och lockande blanka i skalet. Ett vackert porträtt!!!
    Kramar och allt gott till dej!!

    Gilla

    • Här nyinvigde jag nykameran, det var redan skumt men det funkade bra och jag blev glatt överraskad. Nyponporträtt.
      Kram

      Gilla

      • Nykameran! Ah, vad roligt!!! Hoppas du blir nöjd med den!!
        Kramar och allt gott till dej!

        Gilla

        • Alltså… jag är lite tveksam. Jag lät den ligga ända till hösten, körde med min Nikon systemkamera. Här tog jag fram den när ljuset redan nästan var borta – och bodunk! Den fixade det! Men jag är inte bekväm med den än.
          Kram

          Gilla


Lämna en kommentar