Isdrömmar – ett bildspel.

Mitt första försök till ett bildspel. Övning ger färdighet. Bildkvaliteten är inte bra, bildspelet visar inte fotona skarpa, vilket de är på datorn. Det finns kanske sätt att få bättre kvalitet, men min ork tog slut. EDIT: Välj 480 p i spellisten nertill! EDIT2: Jag har laddat in en ny version som inte slutar mitt i musikstycket och jag tror att bilderna har bättre kvalitet nu.


Musik: Leo Kottke: Jesu bleibet meine Freude av J S Bach.

48 kommentarer på “Isdrömmar – ett bildspel.”

 1. Hur du bar dig åt har jag ingen aning om, men resultatet med bilder, och musik föll i god jord hos mig. Eller ska man säga god is.
  Svante

  Gilla

  • Nu var du snabb! Jag fick använda insidan. Musiken finns på iPhoto och jag insåg att jag måste ladda in lite sånt som jag vill ha, om jag ska ha fler bildspel. Krångligt var det, men har man gjort det en gång så vet man sen. Det saknas tydliga instruktioner på WP, tycker jag. Det slutar lite abrupt, tycker jag, men för att vara första gången får det duga.

   Gilla

 2. Jag tycker väldigt mycket om din fotograferingskonst, för konst är det, men är jag hemsk med min syn på julen, sista länken, med kommentar. Första länken skickade jag en kommentar till, i vredesmod, då okunskapen om det jag kan riskerar unga människors hälsa.
  Svante
  http://helahalsingland.se/insant/insandare/1.4185757-skydda-ogonen
  http://helahalsingland.se/insant/insandare/1.4181669-jul-jul-fasansfulla-jul

  Gilla

  • Glad att du gillar mina foton! Nej, jag håller med dig, julen har blivit alldeles för upphaussad och nästan hysterisk. Mängden mat klarar jag inte riktigt av. Den bästa julen i vuxen ålder tillbringades i Funäsdalen och det var precis som du skriver, en maträtt per dag, förutom skinkan som fanns med som pålägg i skidspår och skidbackar. 10 dagar vi där och det var gudomligt att komma bort från all julstress. En julduk och en ljusstake var pyntet, för övrigt stod miljön för stämningen. Otroligt bra!

   Din första kommentar är vettig, tråkigt med människor som är så respektlösa i sina kommentarer.

   Din kommentar dök upp i fyra exemplar, så jag behöll ett, nåt konstigt var det uppenbarligen.

   Gilla

 3. Min Mac vill inte visa ditt bildspel men jag ska försöka med en annan webbläsare om det är så att det är Safari som tjurar.

  Gilla

  • Underligt, jag har ju både Mac och Safari. Men det har krånglat på nåt vänster idag, Svantes kommentarer kom in dubblerade.

   Gilla

 4. Det gick att se det i Chrome! Fantastiskt snyggt! Jesu bleibet meine Freude är en av mina favoritlåtar!

  Det här får du gärna göra fler gånger!

  Gilla

  • Tack, BeBest! Jag är bara lite ledsen över bildkvaliteten, bilderna är glasklara i datorn, men inte i bildspelet. Jag måtte vara riktigt obildad, jag kopplade inte när jag såg den engelska titeln!
   Hmm, knöligt var det, men har man lagt grunden så…

   Gilla

 5. Underbart ..ändå tycker jag, (fast jag är ju så van med mitt eget suddiga fotande:)

  Gilla

  • Tack, Alfve. Jodå, de duger, men eftersom bilderna är så väldigt klara i datorn är det irriterande att se dem sämre i bildspelet.

   Gilla

 6. […] på tuben av baraenbildavmig. Visst är det fantastiskt! Share this:TwitterFacebookMerStumbleUponLinkedInRedditDiggSkriv […]

  Gilla

 7. Imponerande!
  Kramar

  Gilla

 8. Hur har du gjort detta?? *förvirrad*

  Hemikram

  Gilla

  • Jag gjorde det i iPhoto, det är bara att markera fotona och klicka på bildspel eller hur det nu var. Då kan du plocka in musik också, antingen nåt som finns redan i programmet eller från datorn. Sen tänkte jag att det skulle gå att få in på Wp, men det gick inte alls, var tvungen att gå vägen om Youtube och där krånglade jag ett tag innan jag begrep hur man ”bäddar in”, det står faktiskt inte förklarat någonstans. Pust. Men nu vet jag.

   Gilla

 9. Med andra ord saker jag inte behärskar… Har skaplig koll på själva WP men inte på hur man gör klipp i You tube.. eller Iphoto… men supersnyggt blev det!

  Hemikram

  Gilla

  • Kunde jag så kan du, du verkar kunna klura ut det mesta. Man skaffar ett konto på tuben och sen laddar man inte den filmsnutt/det bildspel man har. Kryssar i lite rutor och sen kan du använda spelet någon annanstans eftersom du då har URL.
   Lätt som en plätt ska jag inte säga att det var, för jag fick fundera en bra stund innan jag kom på att jag skulle in med koden i HTML-versionen. Hur ska man kunna veta sånt om man aldrig har gjort det? Lite irriterad var jag för att jag inte hittade bra vägledning. iPhotos bildspel däremot är enkelt.

   Och tack, skulle jag ju säga också!
   EDIT:
   Det händer saker på Youtube nu, det verkar finnas förklaringar till det mesta, bara man klickar på frågetecknen!

   Gilla

 10. Nu, mina vänner tror jag att bildspelet är mera njutbart.

  Gilla

 11. Absolut, det var bra förut nu är det perfekt, jag gillar färgerna trots att de är lite vemodiga.
  Svante

  Gilla

 12. Mer sådant åt folket, Jag!!! Helt underbart!

  Gilla

  • Tack, rara Imsy! Det är väl bara att du sätter igång då, haha! Det var rätt roligt att göra det, men lite ansträngande första gången.

   Gilla

 13. Jag tänker att ditt bildspel skulle passa pä t.ex. ett spa eller så. Vackert och rogivande! 🙂

  Gilla

 14. Så sköööönt!
  Detta är en ren njutning för kropp och själ att få ta del av!
  TACK!

  Gilla

 15. Kolla bildspelet, och titta på denna kvinnas bilder, kan inte tänka mig att du blir besviken. Hon kör Nikon. Jag anser att hon är fotokonstnär, med de bilder hon tar. Bildspelet är det första hon gjort kolla i helskärmsläge.
  Svante

  Jag skickade länken till din blogg till en fotointresserad vän i Stockholm, och fick detta svar.
  Svante

  Hej! Hon är konstnär med rang. Jag blev inte besviken.///Jorma.

  Gilla

  • Så du tar i, Svante. Jag tackar för berömmet, av både dig och din vän, men kallar mig fortfarande amatör. Bilderna i bildspelet är faktiskt tagna med Fuji finepix X100, den nya kamera som jag köpte i somras och som jag inte är riktigt bekväm med ännu.

   Gilla

 16. Jag vet inte varför Safari inte vill visa ditt bildspel. Möjligen är det för att jag blockerat pop-up-fönster. Jag letaade upp bildspelet på Youtube och då gick det bra. Nu finns länken nedladdad och den ska inte ligga undangömd utan innehållet skall njutas av!
  Kombinationen av färger, mönster och bubblor är oslagbar! Det är ett extraordinärt skönt konstverk du kreerat!

  Gilla

  • Det verkar ju konstigt med Safari, men det är väl oftast någon liten ruta som man kryssat i. Jag är faktiskt ganska nöjd själv med bilderna, det var så roligt att se vad det blev av min fotostund på knä i blötan. Sen kan man säkert leka och trolla med bildspelen och synka med musiken för lyfta fram vissa bilder och effekter, men som sagt, jag har inte sysslat med sånt tidigare.

   Gilla

 17. Min vän i Stockholm blir 72 år i början på nästa år, och fotar fortfarande analogt, vad jag vet. Han är en riktigt klurig man från riktiga Finland. Jag tror inte att hans bedömning av dina bilder, är överdriven. Han anser att Finska nationaldagen ska firas på Skärtorsdagen, och med fördel i Skärholmen, och inte nog med det han är expert på att behandla knivar.
  Svante

  Gilla

  • Det finns fortfarande folk som fotar analogt, bland dem min dotter och min systerson. Min senaste analoga kamera var ingen höjdare så övergången för mig var ganska lätt. Knivar ska man handskas försiktigt med och inte ha dem i stövelskaften, jag blev sur på min svåger när han antydde att vi finnar hade det.

   Gilla

 18. Vill också kunna göra bildspel !!! Håller på träna mig på ett, men vet inte hur jag får det till bloggen.

  BS NU har vi nått gränsen och grabben har fattat ( tror jag ) att det inte blir någon iPhone, han kan inte hålla en sån hel. Han har ungdomskonto knutet till ett bankkort, det kortet har han tappat bort 2 gånger redan , så vi hjälper inte honom skaffa nytt.
  Döttrarna firar här vartannat år och vartannat i Linköping hos karlarnas släkt. Det funkar för oss.
  Jag gör inte onödigt mycket heller, det jag gör är köttbullar, snickers, knäck och eventuellt leverpastej, sedan räcker det. Bakar inte för det duger jag inte till.
  Det är väl gott nog att du tar hand om din mor, har man inte energi till allt så är det så. Jul blir det ändå.

  Ha det gott !

  Kram kram

  Gilla

  • Trial and error. Jag exporterade bildspelet till mitt skrivbord. Sen skapade jag ett konto på Youtube och laddade in bildspelet. Man måste välja att ha det offentlig, annars kan man inte bädda in det på Wp. Men vad tyckte du? Jag blev så glad över att isen visade sig bli så vacker på foto, men det berodde förstås på genomlysningen.
   Har svarat på resten hos dig.
   Kram

   Gilla

 19. BS 2 Det där med att fatta är en svår historia. Vad ska man säga om detta då : nu har han tillfälligt övergett iPhoneidén eller han tänker köpa en iPhone3 på Blocket efter jul. Av oss vill han ha cykeldelar för 1600:- ( han måste vara galen ?????????? ), förklarade för honom att det blir det inte tal om, vi har inte en massa pengar att skotta åt hans håll. Snacka om fordringar, jag blir matt, måste ta ett ordentligt snack med maken om hela den här idiotin. Ungen har inget begrepp om att man ska leva efter jul också, därför är det dags att förklara det för honom, utan att för den skull redovisa pengar han inte har med att göra. Det är så man får hjärnblödning.Eftersom bara barnen får julklappar har vi visserligen gett lite extra i år, men vår ”käre” tonåring har under de senaste 2 månaderna fått kläder för ca 7000:- för han behövde verkligen allt, men det räknas så klart inte för honom. Han kommer att få en rejäl julklapp med , men inte i storlekordningen 1600:-, kanske 800:- i bästa fall. Bara för att man vill ha betyder det inte att jag ska ha eller att ni måste köpa till mig för att jag vill ha. Om det är uppfattningen han har så måste han tas ur villfarelsen snabbt, väldigt akut snabbt. Sånt här gör att man helt tappar lusten för jul , när man krävs på gåvor, fy fan, säger jag !!!!

  Visst är det ibland värt att traska på stan även om det kostar i värk efteråt ???? Jag tycker det, kan inte muta in mig i ett hörn här hemma, tycker jag lider brist på stimuli som det är. Vill komma ut mycket mera, hoppas jag ska kunna det framgent. Tyvärr måste jag planera in saker och räkna ut om jag kan vara dålig efteråt, så det inte krockar med nåt viktigt som jag måste göra. Du har det väl ungefär lika , eller ????

  Ditt bildspel är jättevackert verkligen, poetiskt vackert. Jag tränar i ett gratisprogram som heter Kizoa, har fått ihop ett bildspel jag är skapligt nöjd med och skickat till mig själv på mailen. Nu undrar jag mest hur jag får det till bloggen ???? Tror jag får vända mig till yngsta dottern man han kan ju allt sånt och mera därtill. Ska testa ditt råd att göra det offentligt, det går ju att dela på FB naturligtvis, men varför är det så svårt eller så är jag för dum för att få det dit jag vill. Tur man är envis som synden, hahaha.

  Kramar

  Gilla

  • Envishet kommer man långt på. Jag var ruskigt irriterad när jag hade fått till bildspelet och inte fattade hur jag skulle få in det på bloggen. Jag vände mig inte till sonen, dock, som är IT-ingenjör, jag bad honom nämligen alltid att försöka själv, vad det än gällde, haha! Men kolla vad jag skrev till dig: öppna ett konto på Youtube, ladda in ditt bildspel (som du har sparat ner från mejlet), välj ”visas offentligt” för då får du en inbäddningskod som du kan använda i rutan där du gör inläggen, om du väljer HTML, inte visuell. Det är möjligt att du måste exportera, istf att mejla bildspelet. Men det här ska funka, det fixar du!

   Det är så tråkigt att han inte vill ta in vad ni säger till honom. Han verkar inte förstå pengars värde alls. Eller så har han ett stort ekande hål i sig som han måste fylla. Går ni med på hans ”måste ha” så vill han bara ha mer det är riktigt att sätta stopp och gränser. Lilla gubben, så svårt det kan vara att förstå, så elaka fosterföräldrar han har! Men det är ni som måste bjuda motstånd tills han tänker om och tar in budskapet.

   Ja, jag har det ungefär som du med värken och det blir inte bättre. Att planera in vila dagen/dagarna efter även en mindre ansträngning är egentligen ett måste, men det vill inte Fk fatta. Det var därför jag gick så totalt i däck.

   Pust, nu är jag slut.
   Kvällskram

   Gilla

 20. Vackert! Som konst, tycker jag! Naturlig konst, som du lyckats fånga. Påminner mest om glaskonst i ett fönster. Härligt ljus, underbara färger och så vackert!
  Har oxå gjort ett o annat bildspel, men de får aldrig den skärpan som orginalet har, och jag har testat i tre olika program. Synd.
  Stor kram och allt gott till dej!!

  Gilla

  • Tack! Ja, lite glasaktigt är det allt. Jag blev glad över bilderna, men som jag skriver och som du erfarit blev de inte lika klara i bildspelet. Nu tycker jag att 480p fungerar rätt så bra.
   Kram

   Gilla

 21. Vackert Vackert Vackert!!!

  Gilla

 22. WoW!! Otroligt vackert! Is är verkligen spännande. Tack för länken 🙂

  Gilla

  • Tack, Lena! Roligt att du gillar det. Det är en isskiva som jag stjälpte ur en zinkbalja och ställde mot solen. Det var nedfallna infrusna löv i den.

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: