Decemberhaiku

Av: Jag

14 12, 2011

Etiketter:, , ,

Kategori: bilder, dikt, foton, fruktobär, vinter

22 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Bärströsslet i snön

ropar likt röda tecken.

Nu är jag lycklig.

22 kommentarer på “Decemberhaiku”

 1. Vackert! 🙂

  Gilla

  • Lite sol, lite snö, lite bär, ja det blir vackert! Men jag blev sur på bloggmallen som tvingade mig att välja ett annat foto än det jag hade tänkt, den valde en lila bakgrund som fick mig att må illa, den skar sig helt mot det röda i bilden. Den här var lite lugnare.

   Gilla

 2. Ser ut som en marängtårta för fåglarna! 😉
  Kramar

  Gilla

 3. Den haikun var fin den! Illustrationen är suverän till!

  Här ligger bären på gräs.

  Gilla

  • Tack, BeBest! Även här är det barmark idag, bilden tog jag förra torsdagen. Det blir så mycket bättre och ljusare med lite snö.

   Gilla

 4. Mm en istårta …så vackert …

  Tack för din kommentar inne hos mig, imon ska även jag börja rota i vart våran anmälan tagit vägen någonstans…ett möte blev det …men va händer nu då? ..tror att enhetschef och vårdare vill att det stannar där…men vi får väl se!! Hua förstår att många anhöriga inte orkar driva frågor eftersom de får så gott som alla mot sig…men är ganska så ensam som anhörig och väldigt utsatt…man får sitta där som i en rättegång och försvara sig..men nu har jag samlat lite krafter igen så nu blir det ett race igen!

  kraaaam

  Gilla

  • Ja, något för fåglarna, det var gott om dem där men de ville inte stanna och bli stjärnor.

   Så är det tyvärr, det känns som en rättegång, där man är den anklagade. I det läget skulle man behöva stöd från den som har tillsynsansvaret. Den person som jag talade med idag på äldrekontoret var vettig och hon beklagade att det hade hänt, att vi måste gå igenom det än en gång och få det upprivet och att vi inte kunde få känna att mamma var i goda händer och fick en trygg omvårdnad. Hoppas att du orkar och att det går bra!
   Kram

   Gilla

   • Jaja idag har jag ringt kommunen..anmälan verkar ha stannat där…inte kommit vidare till de som borde fått den..ingen verkar veta vart man ska vända sig eller vilken gång en anmälan ska ha…
    Sist så skickade vi anmälan direkt till länstyrelsen, och fick svar ganska så omgående. Idag konfronterade jag enhetschefen igen om vad som ska hända och om hon gjort en lex sarah.. lex maria..men nej..hon undrade bara vart jag ville komma…vi har ju haft ett möte redan …visst men ska inte cheferna över henne få veta att en anmälan gjorts? Är det bra statistik att inte redovisa anmälningar om vanvård eller vad är det frågan om?..
    vet varken ut eller in snart…tror de att man ska nöja sig med ett simpelt möte där de försöker övertyga mig om att allt gått rätt till och att de inte tror att min mor lider av att ha tandköttsinflamation..de oroar sig över att mamma ska behöva opereras…men vem gör inte det?
    Jag avgör inte om mamma behöver opereras…det gör käkspecialisterna.

    Man känner sig som en idiot en ifrågasatt idiot …varför ska jag behöva stå till svars för mitt agerande? Jag har bara observerat att min mamma inte har skötts på bästa sätt.

    Jag har rätt att se till att min mor har det bra och får bästa tänkbara vård..och opponera mig om jag ser om det inte står rätt till.
    Eller?

    Gilla

    • Definitivt har du rätt till och bör se till att din mor har det bra! Jag har blivit uppmanad att gå till de högsta cheferna i vårdföretaget, förutom att anmäla till äldrekontoret allt som blir fel, hela tiden. Jag har från kommunens tillsynsman fått ett tjockt dokument, det anbud som vårdföretaget sökte och fick tillståndet att driva sina äldreboenden med. Jag ombads att läsa och tala om vad företaget inte höll av sina löften. Det är avtalsbrott och det ska de inte komma undan med. Vad gäller din anmälan så är kommunen skyldig att ta reda på hur de ska förfara med en anmälan, de måste ha en handlingsplan. Jodå, cheferna vill helst att man ska glömma, gräva en grop i marken, sopa ner allt där och täcka över med en sten. Inte vill de skylta med att de har misskött sitt uppdrag! Uff, vad trött jag blir! Nu kroknar jag, har varit igång för länge, för mycket idag, började kl 9 hos mammas läkare.
     Godnatt, sov gott!

     Gilla

 5. Mycket vackert!! Tack så mycket för hjälpen med tolkningen. Nu har jag uppdaterat, men det är tyvärr dåliga nyheter…

  Hemikram

  Gilla

  • Tack, Hemi! Jag har läst och känner sorg över att det ska vara som att stånga huvudet mot en vägg att få hjälp. Något måste göras. Jag har dock huvudet fullt med det jag stångats med de senaste dagarna: vanvården av min mor, anmälan och att lyfta ärendet högre upp, till rätt personer och till syvende och sist, min mors hälsa. Jag har suttit och pratat med hennes läkare i dag och sedan varit hos henne i flera timmar. Jag fick bokstavligen kramp i bröstet igår av samtalet med strategerna på kommunen. Jag plöjer nu den vackra poesin som vårdföretaget diktat ihop i sitt anbud till kommunen, 174 sidor, så jag har det jag gör.
   Kram

   Gilla

 6. Jag med! Och vilket härligt vinterljus! här är det sällan ljus, mest regn och grått. Och inte ens lite florsocker…
  En stor kaka med röda granna bär och florsocker, eller??? 🙂
  Väldigt vackert fångat, min vän!
  Bamsekram och allt gott till dej!

  Gilla

  • En stor smarrig rönnbärstårta för fåglarna! Även här är det brist på ljus, men det glimmar till ibland. Just idag är det grått och blött. Det här fotot tog jag för en vecka sedan.
   Fredagskvällskramar!

   Gilla

 7. ja visst inger bilden känslan ..”nu är jag lycklig” också för mej

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: