Juligt

Av: Jag

22 12, 2011

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, foton, höst, natur, växter

20 kommentarer

Bländare:f/3.7
Focal Length:14.1mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:FinePix F30

Eller? Kanske är det bara färgen och glittret som lurar ögat, ser man efter en gång till så är det snarare föregående årstid, men det får duga just nu. Mitt uppe i saneringen inför dopparedagen hinner jag inte leta efter bilder och den här dök upp och propsade på att få komma med, så varsågoda. Medan vi väntar. Men jag måste säga att bakgrundsfärgen inte är min favorit, den snarare stör än lyfter fram bilden.

20 kommentarer på “Juligt”

 1. I mailen såg det ännu bätter ut – den har då vit bakgrund. Men ä dä jul så ä dä! 🙂 Härlig bild!

  Trevlig afton – Lotta sjunger passande nog Rudolf med Röda Mulen som bäst 😀

  Gilla

  • Får du bilderna i mejlen? Ja, här drar vi på med allt vi förmår! Men nu måste jag slita mig om det ska bli färdigsanerat nån gång. Det samma, det samma!

   Gilla

 2. Med den bilden fick du mig att minnas min farmor. Hon skulle prompt ha kokta kräftor till jul. Därför sparade hon ett gäng stora honkräftor och konserverade dem i glasburkar. Sen blev det kräftkalas någonstans mellan lutfisken och steken och allt annat i köttväg som trängdes på bordet. Julmiddan avslutades med blandad fruktkräm och oskummad mjölk. Risgrynsgröten hade ätits tidigare under dagen.
  Hon var nog lite gammeldags …

  Gilla

  • Påminde löven dig om kräftorna? Jag har då aldrig förr hört om kräftor till jul! Fruktkräm, eller snarare fruktsoppa blir det hos oss till gröten, det vill mamma ha och det är faktiskt riktigt gott. Sitter just och provsmakar de karelska pirogerna, de är ett måste så fort det är fest.

   Gilla

 3. Det var allt det röda som ledde mina tankar mer än 60 år bakåt.

  Gilla

 4. En kompis till mig fyller år på Julafton och på förmiddagen var det hans dag… och han fick välja mat och han valde alltid kräftor…

  Hemikramar

  Gilla
 5. Du ska veta att jag gillar dina bilder, men vill också skicka dig, något som måste vara reklam för Carema.
  Trevlig Helg
  Svante

  Gilla

  • Haha, tack, Svante! Hmmm, Emil är bra han, men jag vet just inte om det är reklam eller antireklam för våra äldreboenden. Min mors boende drivs av Kosmo och de har gett mig magsår.
   Det sammma!

   Gilla

 6. Min uppfattning om vården av äldre idag skiljer sig inte mycket från vården som gavs på Emils tid, i Sverige idag är det förvaring. Innan min mor avled i augusti 2006, sökte jag särskilt boende för henne, men der avslogs med att mamma var för frisk. Dagen efter mammas död fick jag via hennes biståndshandläggare ett samtal där hon talade om detta. Din mor är inte så sjuk att särskilt boende kan medges, och det måste jag ju hålla med om, så jag sa som det var, jag håller med, mamma dog igår. Snacka om det blev tyst i luren.

  Gilla

  • Mitt i bedrövelsen måste man ju skratta när du kunde drämma till med en sån replik. Så tråkigt med din mor. Nej, på sina håll är vården bedrövlig och så finns det ställen där man gott och väl skulle kunna tänka sig att bo själv. Men därför tror jag inte att Carema eller Kosmo eller vad allt de heter skulle använda Emilepisoden som reklam. De framställer sig själva som bra mycket bättre än de bästa lyxhotellen med all inclusive. Jag har suttit med Kosmos anbud till kommunen och det är rena rama poesin, så vackert och förträffligt att till och med de anhöriga tar man hand om. Det är sorgligt bara när det blir en sån krock mellan verklighet och dikt.

   Gilla


 7. Får jag önska dig god jul med denna. Jag gillar artisten.
  Svante

  Gilla

  • Tack, Svante den var vacker. Jag önskade mig just precis Sissel K av min son som bor i Oslo, förra julen. Hon är i världsklass. Jag tänkte lägga in en julhälsning, men det strulade och jag har inte riktigt tid med strul just nu. Får se om jag hinner fixa det. God jul önska jag dig!

   Gilla

 8. Smyger in här med en önskan om en riktigt fin Julhelg.

  GOD JUL önskar Ullis !

  *Lämnar en massa goa julekramar*

  Gilla

  • Så himla glad jag blir när du dyker upp! Du får berätta sen hur allt är. Tack, rara Ullis och en riktigt god och vilsam jul önskar jag dig!
   Varma goa julekramar tillbaka!

   Gilla

 9. Fantastiskt fint!
  /Skvitt

  Gilla

 10. Hur som helst är det en julröd och härlig bild! Skulle gärna vilja ha en japansk lönn. Köpte en för en del år sedan, men myrorna på tomten tyckte ännu mer om den än mig, och det överlevde den inte… trist.
  Hoppas att du hade en God Julafton!
  Kramar och allt gott till dej!

  Gilla

  • Den här stod utanför en restaurang i ett stort träkar. Jaså, myror gillar den? Julafton var trevlig med fyra generationer, lite jäktigt med skjuts fram och tillbaka till mors boende med färdtjänsten bara, men även det gick bra. Har sovit i 13 timmar!
   Kramar

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: