Har man bara ögonen med sig…

Av: Jag

29 12, 2011

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, foton, is, naturkonst, vinter

22 kommentarer

Bländare:f/2.8
Focal Length:5.7mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:FinePix F401

… och en kamera därtill så upptäcker man konstverk där man annars ser halka och boss. Jag har botaniserat på mina externa hårddiskar och funnit en del guldkorn men även att  jag har sparat en massa sånt som egentligen har varit ett sätt att öva upp seendet på. Jag har ett stort jobb framför mig. Här ska slängas, namnas, organiseras. Det går väl an, men jag är så blödig och det känns så vemodigt med alla dessa bilder, en sorts bilddagbok över dagarna som kom och gick. Var det verkligen så många år sedan…?

Det här fotot är taget med en kamera som jag hade glömt, en föregångare till min älsklings-Fuji. Jag minns att den var dyr, men jag behandlade den inte varsamt utan utsatte den för både det ena och det andra och plötsligt gav den bara upp. Jag minns också att min son tröstade mig med att det kunde vara steget mot något bättre – och det var det, jag hittade lill-Fujin. När  jag nu tittar igenom mina foton ser jag hur bra den var och jag inser att jag fortfarande saknar den. Jag har inte hittat någon bra ersättning för den. Jag får börja leta igen, utvecklingen kan väl inte ha gått bakåt?

22 kommentarer på “Har man bara ögonen med sig…”

 1. Ser ut som ischokladsglass 🙂

  Gilla

 2. Naturens slumpmässighet är oöverträffad! Fallen snö, fallna barr och stigande temperatur och där på marken under granen finns den energi som får det fallna att tillsammans kreera ett slags kaotiskt tillstånd, en nonfigurativ bild med något av dadaism över sig.

  Gilla

 3. Jag tycker att det liknar en fossil…häftigt!
  Tur att du hittade lill fujin…jag som trodde du hade värsta värsting kameran?

  Kraaaam

  Gilla

  • Mina tankar går nog också ditåt och jag gillar den här bilden mycket, den har en kraft i sig.

   Tyvärr är jag slarvig med mina kameror så lill-Fujin dödade jag i somras till min stora sorg. Kör nu med en Nikon systemkamera, en enkel sådan och har även köpt Fujis flirt med Leican, deras X100. Den är jag inte sams med än, behöver kanske läsa instruktionsboken! Jag vill ha nåt som liknar lill-Fujin, för bättre kamera än den har jag inte haft och den hängde med överallt.
   Kram på dig!

   Gilla

 4. Jag blir bara mer och mer övertygad om att du är en konstnär, inte en fotograf…

  Har du haft eller kommer du att ha en vernisage någon gång, så skulle jag uppskatta om du ville berätta det, så jag och maken fick gå dit…

  Han är lika imponerad och fascinerad av dina bilder som jag och vi diskuterar dem ofta…

  Hemikramar ♥

  Gilla

  • Jag är glad att du uppskattar mina bilder, Hemi och när du nu berättar att din man också gillar dem och att ni diskuterar dem, blir jag stum. Jag har aldrig ens tänkt tanken på att ställa ut mina bilder, men man ska aldrig säga aldrig.
   Kram

   Gilla

 5. Jag ser direkt att det är en enebuske. Lättplätt. Håller med hemi om att det bor en stor konstnär i dig.

  Gott nytt år!!

  Gilla

  • Alla tolkningar är rätt! För övrigt är det naturen som är konstnären, jag har bara förevigat.
   Gott nytt år, Linda!

   Gilla

 6. Jag håller med Hemi och Linda:-) och önskar dig ett gott slut på året.
  Kram!

  Gilla

 7. Jag vill önska dig ett Gott Nytt År. Vet inte riktigt vad jag tycker om din senaste bild, men får på något vis tanken på att den skulle fungera som mönster till en tapet.
  Svante

  Gilla

  • Detsamma vill jag önska dig, Svante! jag vet inte om jag skulle vilja se mönstret upprepat som i en tapet, men jag skulle kunna tänka mig bilden som affisch, jag ser en fackla i den, tror jag.

   Gilla

 8. Tror du har rätt med fackla, kan se det när man får en ledtråd. Men är inte alla tapeter upprepning av mönster?

  Gilla

  • Jo, det är de ju, men jag tror att det skulle bli för mycket av det goda att ha hela väggar med det här mönstret. En bild räcker!

   Gilla

 9. Du min favoritkamera är min gamla Canon EOS 500, den är väl ca 15 àr nu… Men vilka bilder jag tar med den… Fast jag har ju bra objektiv…

  Jag hade en Pentax innan den, den gillade jag…

  Fint foto!

  Gott nytt àr!

  Gilla

  • Du, jag är framförallt konstnär och inte fotograf, jag màlade mest när vàr ateljé var öppen, fotograferingen är ett substitut, fast mina foton uppskattas ju, fast du borde se mina tavlor pà hajar och fàglar…. Mycket natur… Fast jag har sà svàrt för att avsluta en tavla, det finns alltid en detalj som jag vill lägga till… De andra màste säga att den är färdig… 😉

   Gilla

   • Du verkar vara en multikonstnär! Det är nog ganska vanligt att konstnärer håller på länge med ett verk, ta bara Tranströmer, han höll på i… var det tjugo år med sin dikt Galleriet?!

    Gilla

  • Det är roligt när en bra kamera hänger med. Jag har inte haft systemkamera så länge, ett par år kanske. Tack, Maria och gott nytt år!

   Gilla

 10. Fejan igen!
  Kram!
  /Skvitt

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: