Yllekofta på.

Av: Jag

12 01, 2012

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, blommor, foton, natur, vinter

21 kommentarer

Bländare:f/2.8
Focal Length:8mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:FinePix F30

Den här lilla anemonknoppen behöver vi som tröst i gråheten. Det är inte årets, men kunde varit det, exakt denna tid dök den upp för nåt år sedan och ville slå ut. Den har yllekoftan på för säkerhets skull.

21 kommentarer på “Yllekofta på.”

 1. Klokt med kofta på i dessa tider 🙂

  Fin blomma!

  Gilla

  • Ja, väldigt klokt! Men nog är de förunderliga de där envisa små knopparna som stretar och strävar upp genom jorden och i blom mitt i vintern!

   Gilla

 2. Eller också har den angorakatt hemma men ingen klisterborste?

  Gilla

 3. Tjingeling..lite sent påtänkt,men kikar in och önskar dig god fortsättning! Har inte kollat i bloggen på jätte länge..har inte haft så bra koll,men såg nu din kommentar hos mig,tack för den!
  Torsdagskram till dig!
  Fin knopp förresten..fast den ser lite läbbig ut samtidigt..som att små vita maskar krälar på den..haha..näää,du ser vilken konstig fantasi jag har=O

  Gilla

  • Men hej, Sirpa, kul att se dig! Detsamma till dig! Men du skulle ju fixa brillerna, det är minsann inga maskar på min anemonknopp!
   Godnattkram!

   Gilla

 4. men en sån värme ,styrka och humoristisk approach den här knoppen har
  ,jag blir varm och glad av den
  och
  får en tanke att den är lika hälsofrämjande
  som de homeopatiska piller
  jag ibland fått av min homeopat -syster

  Gilla

 5. Vad bra att du blir varm och glad även om det är knoppen som har klätt på sig, Alvfe! Jag undrar om jag fotade anemonen utslagen…

  Gilla

 6. Ett fascinerande nystan är det! Likt en filtad ullboll vilar knoppen trygg och oberörd av klimatets svängningar i grönskan.

  Väntade blomman ut vårsolen eller blev den otålig och slog ut mitt i vintern?

  Gilla

  • Ja, jag blev ordentligt överraskad av denna ulliga vårskönhet mitt i vintern. Det konstiga är att jag inte kan minnas vad som hände med knoppen, det är möjligt att det hände för mycket i mitt liv just då, men jag ska försöka leta i minnet.

   Gilla

 7. *Skrattar*..vilket minne du har,tänker på brillorna..jag har faktiskt skaffat nya,men de är tydligen konstiga,eller så är det jag som är konstig 😉 Det får de lärde tvista om=)
  Kram!

  Gilla

 8. BS Hoppas du mår bättre nu iaf, själv har jag varit/är trött och slut. Inte blev det bättre av att ha middag för födelsedagsmaken igår och gäster. Hade förberett det hela så jag slapp stressa ihjäl mig, blir ju så lätt stressad.
  Känns som det är mycket nu, Ska på en hemsk undersökning på Sahlgrenska på tisdag och den ska göras av läkaren jag sa upp för han var så värdelös.

  Massa kramar

  Gilla

 9. BS Kan bara säga att min mamma sa olika saker till syrran och mig, men har nu förstått att vissa saker körde hon med även där, självmordshoten bl a.Mamma vågade inte sätta sig upp mot syrran, men mig försökte hon sätta sig på ända till den dan jag sa stopp och nog. Mamma kunde säga hon var orolig för mig pga min usla hälsa, men kände aldrig att det fanns nåt bakom det så att säga, utan det var mer nåt hon sa liksom.
  Skönt att du tycker lika om Felicia Feldt, jag tycker det är modigt att våga berätta om den självutnämnda barngurun som skulle lära oss andra ett och annat om barn och hur man ska göra. Nu blir hon liksom nedtagen på vår nivå, hon var inte bättre än oss noviser som trevade oss fram från det vi fick barn, kanske var hon t om sämre. Nej, jag ska inte döma henne, alla har vi demoner att brottas med.
  Du tycker jag är stark, jag tycker jag är en överlevare som trots en massa saker gjort mycket av det jag ville göra. Usch, missade Skavlan eller det var kanske tur det. Var det som du skriver skulle människan låsas in, så gör man inte mot barn eller någon överhuvudtaget.

  Varm kram och tack !

  Gilla

 10. Har du fått nåt svar på varför du har så ont i magen ??? Blir orolig, usch vad läskigt !
  Det var ett uselt system de hade infört på den vårdcentralen, verkar helt barockt att man ska komma flera gånger för att träffa läkare, ta prover osv. Det kanske är fyndigt OM de får betalt för varje sk ”dubbelbesök”, verkar helt galet.
  Berätta om du fått reda på nåt är du snäll !

  Varma kramar

  Gilla

  • Nej, jag har inte fått svar än, förmodligen en ”simpel” gastrit, men värken sitter på fel sida. Det känns inte bra när jag redan står på Omeprazol, att det inte räcker längre. Men i natt och idag är det gallan som har spökat, har tidigare haft en megasten som har stasat i gallgången. Det är som en spik genom ryggen. Jag lovar att berätta när jag blir uppringd från vc.
   Kram

   Gilla

 11. Svar på svar här ovan : Periodvis får jag äta både Omeprazol och Zantac, prova det , om du är hyfsat säker på att det är gastrit alltså. Äter så många mediciner så emellanåt räcker inte det som fungerar när allt är hyfsat ”lugnt”. Är väldigt känslig för stress i alla former med.Det är väl lika för dig kan jag tro, eller ?

  BS Tack för det !
  Önskar jag kunde bli en livsnjutare istället, det är jag helt usel på.

  Godnattkramar

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: