13.37.37

Av: Jag

13 01, 2012

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, foton, natur, snö, växter, vinter

19 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:50mm
ISO:160
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

13.37.37 faller jag på knä för citronmelissen. Vintersolens sneda strålar ger mig löften. Häpet sniffar jag i luften… doften… den som blandar sig med den av snö och kyla… doften… ett litet stråk av vinterväna kryddor.

EDIT: Citronmelissen ändrad till oregano. De är sambos, men här syns oreganon, helt klart.

EDIT 2: Ändrat tillbaka, har kollat på plats, det var citronmeliss, oreganon står bredvid.

19 kommentarer på “13.37.37”

 1. Jag känner nästan lukten genom den lite kalla, vinterfuktiga luften. 🙂

  Gilla

 2. åå doften av cironmeliss och snö blandas
  vintervänt
  nu är det din text som framkallar doften
  mest..för mej jag skulle annars
  lätt trott det där var kungsmyntans
  fröställningar 🙂

  Gilla

  • Haha, kungsmynta har jag ingen, men väl oregano. Citronmelissen och oreganon har vuxit ihop till ett hav och det är svårt att på vintern se vilken som är var. Men nån av dem är det och ja, det doftade kanske dovare än citromeliss! Det är förstås en doftkompott!

   Gilla

  • Det skavde lite i bakhuvudet det där med kungsmynta. Hade jag inte läst något om… och till slut kollar jag upp det jag ändå anade: det är ju det svenska namnet på oregano! Du har rätt, det är oreganon på bilden, men den sambor med citronmelissen. Jag tänkte skriva oregano först, men blev osäker och tänkte att citronmelissen hade brett ut sig just där jag fotade. Tack, Alvfe!

   Gilla

 3. Helt utan snö är ni inte ser jag. Mitt kryddland har jag ovanför spisfläkten och där finns ingen snö alls bland glasburkarna! 🙂

  Gilla

  • Haha, ja, vi har nåt slags växelbruk med regn ena dagen med barmark som följd i några dagar och sen blåser det till och ner kommer lite snö. Vi är i snöfasen just nu. Jag hoppas verkligen inte att du har snö i kryddburkarna!

   Gilla

 4. Här i Paris är det lite kyligt, hoppas att jag fàr möjlighet att fotografera frusna bär etc… Det är sà fint!!!

  Örnkramar ♥

  Gilla

 5. Fantastiskt (som vanlig!).

  Kram!
  /Skvitt

  Gilla

 6. Det var mycket vitt i bilden, och det var väl det, som var vitsen.
  Svante

  Gilla

 7. Klockan 04.09, 2012-01-15 vandrade ett Lodjur utanför köksfönstret, första gången i mitt liv jag sett en vild lokatt, och det var en upplevelse jag kommer att leva länge på. Nu saknas bara att få se Björn, Järv, och Varg. Bara synd att det bara var gatlyktorna, som var tända, och på 15 meters håll är det ingen idé att fota, med en Kodak x7310 blixten hade inte nått fram, och bara skrämt kisse. Min hund som skäller på allt, satt stilla, och tyst, och tittade på Lokatten.
  Svante

  Gilla

  • Ooooohhh, lyckost!!! Jag har bara sett spår i snön vid torpet. Jag förstår att du kan leva länge på vad du såg och att hunden var så andäktigt tyst.

   Gilla

 8. Vackert fotograferat som vanligt…det finns mycket vackra motiv bara man ser sig om lite.

  BS Jag kan inte skriva så mycket om min status i bloggen för det finns objudna läsare inne hos mig så därför blir inläggen lite kryptiska ibland…hoppas att du har överseende med det…jag har köpt pappas lägenhet och ska flytta in där bara allt ordnar sig…komplicerat värre visade det sig bli att separera…men det anade jag nästan…därför har jag fått gå lite varsamt fram.

  kraaam

  Gilla

  • Tack, tant Otto! Ja, det finns mycket som är vackert men så här års är det ont om ljus så det gäller att passa på när det dyker upp!
   Jag förstår, jag hoppas att jag inte ställde till något med min kommentar, ta bort den om du vill, nu när jag vet. Hoppas att allt faller på plats och går i lås.
   Varm kram

   Gilla

 9. Helt underbar bild och texten är så härlig till!
  Bästa!
  Kramar och allt gott till dej!

  Gilla

  • Visst är det fint med det där ljuset som man hittar ibland? Vissa dagar räcker det med att man går runt huset för att hitta motivet som man har sett och fotat många gånger, men… plötsligt ser man det i ett annat ljus!
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: