Vintertid

Av: Jag

25 01, 2012

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, foton, saker, snö, vinter

22 kommentarer

Bländare:f/2.8
Focal Length:8mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:FinePix F30

Den där minnesregeln om vintertid och utemöbler, ni vet. Klockan lyckades jag vrida rätt, bakåt… eller var det kanske framåt… Hursomhelst så funkar det. Men utemöblerna – hur var det med dem? Jag har försökt vrida dem både bakåt och framåt, men jag minns för mitt liv inte hur de skulle stå, och så kom snön…

 

22 kommentarer på “Vintertid”

 1. Vilken vacker färg på filten! Sommarmöblerna ställer man fram till våren??

  Hemikram

  Gilla

  • Tack, Hemi. Gör man? Eller det förstår jag väl att man gör. Men såna här då, åretruntmöbler, ska man vrida dem på nåt speciellt sätt?

   Gilla

 2. Snygga stolar! Min balkongfikatid har börjat igen när solen behagar titta fram vid enstaka tillfällen. Utemöblerna står alltid redo. Har väl evig sommartid hos mig, väl…

  Gilla

  • Tack, Imsy. De fick efterträda de vita plaststolarna som var ganska medfarna efter måååånga års tjänst. Det är bra att ha möblerna beredda om/när solen och lusten att fika kommer!

   Gilla

 3. Än gång för länge sedan hyrde vi ett radhus i Uppsala. När sommaren kom skaffade vi vita eleganta trädgårdsmöbler. Efter ett tag tyckte vi nog att de inte riktigt gjorde sig i den miljön. Möblerna behövde en villa som bakgrund och några år senare var villan byggd och snart även altanen som trädgårdsmöblerna skulle stå och glänsa på. Och stå där fick de. Flera år togs de in först lagom till Lucia men sen blev de kvar ute. När de så ruttnat tillräckligt för att betraktas som farliga att använda hamnade de på majbrasan. Det var nog det bästa med dem … att de gjorde som länsman i Delsbo!

  Gilla

  • Vad i hela fridens namn gjorde länsman i Delsbo?! Utemöbler ska tåla att stå ute, punkt. De i pergolan är 33 år gamla och still going strong. Två bräder byttes ut i bordet i år dock.

   Gilla

 4. Jag tillhör den där hopplösa typen, som inte vill sitta ute, och äta, och dricka kaffe. Jag har utemöbler för att tillfredställa besökare, och finner mig i att de vill sitta ute. Annars ansluter jag mig till bonden, som inte fick hyra ut det nyrenoverade hönshuset. En spekulant hade varit och tittat på huset, och frågat om det fanns en berså så man kunde äta ute, och om det fanns toalett inne, och det fanns det inte. Så när bonden kom hem frågade frun om de ville hyra huset, och bonden svarade nej det ville de inte, för att de skulle skita inne, och äta ute.
  Svante
  PS. Länsman i Delsbo försvann. DS.

  Gilla

  • Det är du själv som definierar dig som hopplös. Var och en gör på sitt vis, men det är klart, lite knäppt blir det väl med konversationen om du finner dig i att gästerna sitter ute och du envisas med att sitta inne, haha! Ni får ha megafon. Vitsen var rolig, det är väl så vi är, vi stadsbor!

   Gilla

 5. Vilka fina stolar! Själv är jag helt utan utemöbler, har varit på G att köpa i flera år men inte hittat några som passat oss..
  Så då undrar jag : Utan möbler, utan tid? eller all tid i världen…. 😉
  Kramar

  Gilla

  • Jag kan se framför mig hur ni sitter med utsikt över älven, men invirade i myggnät! Ja, helt tidlöst, det låter bra det!
   Kram

   Gilla

 6. Jag ser blodet och snön och den svarta stolen. Vilken dramatik!

  Gilla

  • Le rouge et le noir. Et puis le blanc. Anna. Jag ska inte skriva nåt om några hallucinationsframkallande medel, det ska jag inte. Men kanske att du skulle vila lite. Du är nog utmattad. Det tror jag. Sätt dig i en av stolarna, svep filten omkring dig och softa!

   Gilla

 7. Å, vilken underbar bild…där skulle jag vilja sitta faktiskt, med täckbyxor på 🙂

  Snart får vi ställa fram utemöblerna, ganska snart och idag var det ljust kl fyra på eftermiddan!

  🙂

  Gilla

 8. Jättefint, vi fick lite sol här i Paris i morse… Dà àkte kameran fram, men det varade inte, vilket syns pà fotot… Regn och àter regn…

  örnkramar ♥

  Gilla

  • Tack, Maria! Solen är väl en ganska kortvarig gäst så här års? Tittar in till dig i morgon, somnade framför tv:n så jag får nog göra tidig kväll.
   Kram

   Gilla

 9. Snön har funnit en behaglig plats att lägga sig på. 🙂 Det känns som att alldeles nyss satt någon där med en filt om sig. Kanske du?
  Kramar och allt gott till dej! Hoppas att du får ordning på färgen, det låter ju skumt.
  En kram till

  Gilla

  • Ibland blir det som små installationer när naturen samspelar med vardagliga ting.
   Ja, skumt är nog ett milt ord, det har nog att göra med olika färgprofiler, hur det nu fungerar vet jag inte. Jag verkar också ha tappat kamerainfon när jag tar foton som legat på en extern hårdisk. Bläh.
   Godnattkram

   Gilla

 10. Hos mig är både stolar och bord framme ännu…det blev bara så!

  kram

  Gilla

  • Det blir gärna så, vi har det så jämt och det är praktiskt, slipper kånkande och så står de där när den första vårsolen kommer.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: