Påskrost

Av: Jag

04 04, 2012

Etiketter:,

Kategori: ägg, bilder, foton, rostkonst

18 kommentarer

Bländare:f/3.7
Focal Length:14.1mm
ISO:1600
Shutter:1/0 sek
Kamera:FinePix F30

18 kommentarer på “Påskrost”

 1. Jag vet inte varför, men jag kommer att tänka på en detalj i en gammaldags pissoar.
  Svante

  Gilla

  • Neeeej, Svante! Nu tar du i, det passar inte till påsk. Eller tänker du en piss i påsk istället för en puss i påsk? Men det är nästan så att du borde ha låtit bli, det blev inga roliga associationer till bilden.

   Gilla

 2. En gång i tiden fanns det en sådan utanför borggården vid Stockholms Slott, och där hade emaljen också släppt. Men vid närmare eftertanke var det nog fel av mig att ta upp det, då du antagligen inte nyttjar dessa, än mindre går in där för att fotografera. Vad gäller puss i påsk, så lär det bara bli vovve, som bjuder på sådant.
  Svante

  Gilla

  • Jag övervägde att ta bort bilden för nu är den för evigt ihopkopplad med en viss stank. Men den får väl vara kvar så får vi se.

   Gilla

 3. Har offentligt bett dig om ursäkt i min blogg. Med en liten förklaring.
  Svante

  Gilla

  • Jag överreagerade, Svante, eftersom jag inte mår så bra idag. Dina associationer är dina, men ibland kanske du skulle fundera om du ska skriva dem spontant eller vänta en stund… Det är väl inte så farligt med såna ställen, men jag blev väl lite paff. Man tar ju alltid en risk när man hänger ut sina bilder, man vet aldrig vad som kommer ut av det.

   Gilla

 4. ja vad säjer JAG då?
  ångrar att jag läste.
  Jag såg en sån fyndig .en sån ljuvlig bildide´äggskalig rost och blev GLAD 🙂

  ***tänker på uttrycket ”skönheten sitter i betraktarens öga ”
  som jag inte alltid gillar …men påminns om de bildgrupper jag hade där de som själva hade mycket de inte kunde hantera .. instängt inom sej plötsligt kunde ösa ut saker över någon annans bild ..nåt som de själva var fulla av spillde över ..alltså projektioner ..
  det kan vara en lång process att vända på det negativa projektionsmönstret
  som du själv har påpekat Aurora ‘man ser vad man kan se’

  Gilla

  • Det är väl vad bilden är för mig också, äggskalig, lite rolig. Men alla har sina tankar kring bilder. Och sina associationer kring ord. Alla tycker väl inte att de bilder jag visar på förfall, rost och klotter är mycket att hänga i julgranen t.ex. Jag märker ju att bilder på växter och liknande går hem på ett helt annat sätt än nån rostig detalj som jag har snöat in på, så jag får inte vara så känslig, Svante har sina tankar och har förklarat hur han tänkte, så jag ber om ursäkt för min reaktion i gengäld. Annars får jag ju deklarera att jag bara vill ha en viss typ av kommentarer!?

   Gilla

   • ja det är väl så ..det blir ändå tydligt i längden vad som handlar om vad ..en person kan jag inte glömma ..för honom var det nästan i varannan bild han såg gyneklogstolar …
    MEN vem vet han kanske hade varit gynekolog …ja eller kvinna i nåt tidigare liv 😉
    men visst bör man väl visa i sin egen blogg vad man känner ..vem äger annars ..vad du tycker tycker väl du här ..i varje stund ..varför skulle just du kväva dina egna känslor ?..här i din egen blogg ja skog menar jag..
    ja så tycker jag men du gör naturligtvis som du vill ..och ta gärna bort också mina komm om du tycker de blir ,,obekväma ..det gör mej inte lessen ..tror jag förstår ..du bestämmer ju hur du vill ha det hos dej !!

    Gilla

    • Jag har ingen anledning att ta bort dina kommentarer, Alvfe! Ja, visst är det så som du skriver och jag får självklart reagera och visa vad jag känner. Men jag kan också välja att tänka på varför jag reagerar som jag gör. Jag kan behålla känslan av usch, den stanken, eller jag kan lyssna på vad S hade för minnen kopplade till den och sen se vad jag brukar se, en läcker rostig detalj. Men jag kommer att tänka på apropå det här när mina småsyskon tågluffade. Från bror min kom det lyriska vykort om allt vackert han hade sett. Från min syster som reste i samma spår kom det kort med hur fult och slitet allt var. Så visst, ens associationer säger en hel del. Hur var det nu: ”Varje gång du öppnar munnen öppnar du porten till din själ.”

     Gilla

 5. Chokladägg? Fint, ser inte alls ut som nåt annat för mig 🙂

  Kram på dig, hoppas du kryat på dig!

  Gilla

  • Nåt slags påskägg men kanske inte ätligt, haha! Tack, Madonnan. Jag somnade tidigt igår och har sovit riktigt gott här på torpet, det känns bra i dag och nu ska jag snart ta itu med att göra lite påskfint i stugan, flickorna med familjer kommer på middag i morgon. Lite narcisser, lite påskägg, ris i stora blåvita krukan, en gul duk, en påskkrans på dörren… det ska bli roligt.
   Kram

   Gilla

 6. Brödrost vet jag vad det är, men inte brukar man rosta påsken?

  Gilla

  • Du har inte tillräcklig livserfarenhet för att veta att det är så. Allt är förgängligt, förfallet tar fart när något föds, somt varar dock längre än annat, det som är av järn rostar, påskäggen rostar, det är ett känt fenomen. Du skulle se äggen som min påskhare sitter med på min trapp. Varför man vill ha rost på brödskivorna, det har inte min lilla hjärna tagit in än, men jag har inte tänkt färdigt heller, en tanke i taget är vad som ryms och just nu är den upptagen med påskrost.

   Gilla

 7. Jag förstår. Kan man få en bild på haren på trappen? Det vore trevligt.
  Jag tror de som vill ha rostade brödskivor har järnbrist.

  Gilla

  • Jamen så är det nog! Då kan jag släppa den fundringen, järnbrist och rostat bröd, det hör ihop, så är det nog.

   .
   Påskharen ska jag leta fram ett foto på, är på torpet så jag kan inte ta ett nytt nu. Här har jag bara tuppar och höns och sånt och ett och annat vildsvin.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: