Vårhosta

Av: Jag

04 04, 2012

Etiketter:,

Kategori: bilder, foton, naturkonst, växter

24 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:8mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:FinePix F30

24 kommentarer på “Vårhosta”

  1. Härliga påskägg! Hostan är nog ibland de få växterna som är läckra även när de är vissna.

    Gilla

    • Tack, min vän! Anlände till landet igår och var ut och spanade på hostan. Den var faktiskt fortfarande under ett lätt snötäcke! Det ligger tunna snöfiltar här och var och källarbacken där hostan står är ett av ställena. Får se om det hinner tina medan vi är här.

      Gilla

  2. Vackert..som ett gammaldags foto 🙂

    Kram

    Gilla

  3. Lite som en màlning… Vackert!

    Gilla

  4. Tack, Maria! Hostan är så… jag hittar inte ordet. Den rymmer så måleriska former och strukturer så det är bara att tacka och ta emot. Jag kan tänka mig att du skulle kunna måla väldigt vackra tavlor av hostans vissnade blad.

    Gilla

    • Det kan jag, men det tar tid och jag har svàrt för att avsluta en màlning som alla konstnärer… ”Nej, det saknas en detalj, det där màste jag ändra…” Ungefär sà resonerar jag, trots att màlningen kanske är perfekt…

      Örnkramar

      Gilla

  5. Formerna här skapar i mig en illusion av för vinden böljande lätta tyger och elegant hängande sidendraperier. Bladet må vara dött men det ger bilden liv!

    Gilla

    • Siden, pergament, tunna tyger… jag delar dina tankar där kring hostans blad. Jag är spänd på att se vad vårens fjolårshosta bjuder på när snön har tinat från dess blad.

      Gilla

  6. Kan jag önska dig Glad Påsk med denna lilla låt.

    Svante

    Gilla

    • Tack, Svante, det var roligt att det var just Jan Lindblad. Det känns som om jag kände honom. Han var med på samma flyg som jag en gång till Sri Lanka och han bodde på samma hotell. Han var förstås där där för att filma i djungeln, En person som jag kom att känna där tog med hans filmer till Sverige, medan JL fortsatte sin safari.
      .
      Min påskhälsning hittar du i mitt nya inlägg.

      Gilla

  7. BS GLAD PÅSK, du goa !

    Ha det så gott på torpet, vi ska ut och åka i busvädret imorron, usch ! Ska till svårföräldrarna, bara skojar för de är hur bra som helst.

    Kramar

    Gilla

    • Jag känner livet i mig när jag är här. Har donat alldeles för mycket på tomten idag och lär vara justerad i morgon, men… I morgon kommer mina tjejer med familjer på lunchmiddag och sen stannar livsnjutarna till måndag. Då blir det liv i luckan!
      Kör försiktigt och ha det gott!
      Kram

      Gilla

  8. Vackert ägg min vän!
    Kramar och allt gott till dej!

    Gilla


Lämna en kommentar