Vinter adjö!

Efter morgonens vinterchock så tycker jag nog att det är dags att ta farväl av vintern. Här är ett vinterbildspel med några (nåja) bilder som jag började sammanställa och aldrig blev färdig med. Jag insåg att om jag inte visar det nu så blir det aldrig av. Det är ett urval bilder som bara hamnade där för att jag råkade få syn på just dem när jag bläddrade bland alla mina bilder. Jag har fortfarande inte kategoriserat mina bilder så att jag bara kan söka på ”vinter” utan jag klickar och klickar och ibland hittar jag något. Alla bilder håller inte för helskärm så jag föreslår att ni klickar på Youtube och ser det där. Ingen musik den här gången p.g.a. upphovsrätten och bla bla bla… Jag kunder förstås ha sjungit till, men det får bli en annan vacker dag.

EDIT: Klicka på Youtubeloggan, välj högsta kvalitet i kugghjulet, klicka på ”expandera”  – så tror jag att man har mest utbyte av bildspelet.

28 kommentarer på “Vinter adjö!”

 1. Fina bilder, jag sàg en skadad duva idag… Stackarn…

  Örnkramar ♥

  Gilla

  • Oj, har du redan hunnit se dem!? Låter lite hemskt med duvan…
   Kram

   Gilla

   • Jag tittade in när jag sàg att du hade publicerat artikeln…. ☺ Men duvan fotograferade jag, fast den var iaf fin med sin fjäderdräkt…

    Gilla

    • Jag brukar också fotografera fåglar som jag hittar och en gång var det riktigt kusligt. Fågeln bara försvann och det tig tid innan jag begrep att den hade kvicknat till och flugit sin kos.

     Gilla

 2. Ser fram emot att höra ett sångpålägg! Fina bilder men nu som sagt – adjö!! 🙂
  Trevlig kväll!

  Gilla

 3. redan i början är bilderna så ljuvligt sköna att mina tårar trillar ..och de räcker till i sej själva utan sång
  men jag väntar mej förståss ändå att få höra dej sjunga ..nån gång
  jag ska fortsätta se..

  Gilla

  • Tack, rara Alvfe! Jag skojade bara, jag sjunger inte nuförtiden, bara kraxar, min röst är förstörd, men inte ens tidigare hade jag vågat sjunga på nätet!

   Gilla

 4. Detta är kanske ditt livs mästerverk, som kommer att ge dig en Oscar! Gillar verkligen detta nya konstnärliga grepp och många bilder var väldigt vackra men helheten var bäst. Dessutom var det skönt att inte tvingas avgöra om man ska trycka på ”gilla”-knappen efter varje bild, utan att allt hörde ihop.

  Gilla

  • Nä, du Anna, Det här är bara början, men en Oscar skulle sitta fint! Jag ska alltså göra så i fortsättningen att jag ska vänta i tre månader och sen publicera alla bilder i ett bildspel, om jag tolkar dig rätt?

   Gilla

 5. Nä, du tolkar mig alltid fel.

  Gilla

 6. Här sitter jag med solen flödande över mig och jag fryser av din fotoserie. Med andra or förmedlar den inte bara vinterns skönhet utan även dess känsla! Du vet vad jag tidigare sagt om din fotokonst! Några av de här fotona är riktiga höjdare!

  Gilla

  • Så glad jag blir! Jag fick ågren när jag gick och lade mig. Det här var ju inte alls genomarbetat och färdigtänk – jag började med vissa bilder som jag ville ha med, men sen tappade jag orken att leta och som jag skrev, hade jag inte lagt ut det nu så hade jag inte gjort det alls. Nu finns där bilder som inte håller måttet och jag kunde ha ordnat dem annorlunda, tagit bort en bildtyps som det var för många av och så vidare. Samtidigt var det ett försök att inte vara så petig, att kunna bjuda på vissa bilder som jag anser har lite sämre bildkvalitet än de jag vanligen godkänner för visning. Det vore intressant att få höra vilka bilder du fastnade lite extra för!

   Gilla

   • De röda bären i snön och på grenarna. Cykel-och fotspåren, hjärtat, kålen, flaskorna, gatstenarna, ormbunkarna, en frostig vit ros, isflaken och snökullarna, hostan, ansiktet och isen med de gamla löven är några jag hann med att skriva upp!

    Gilla

    • Kul att du ville berätta om favoriterna. Det är märkligt hur något så enkelt som spår i snön kan tala till en! Flaskorna var roliga att fota när ljuset var gynnsamt. Kålen är så tacksam, den planterar jag ut på hösten och har så mycket glädje av den även på vintern när den skiftar så i uttryck. Tack, BeBest!

     Gilla

 7. Det är fint med vinterbilder, men nu njuter vi av våååren istället, tycker jag! :-)!!

  Gilla

  • Jadå, jadå… Idag är våren tillbaka hos oss och det var dags för röjning i trädgården. Rosenhäcken har beskurits eller rättare sagt är den jämnad med marken, för att få en ny start, den hade vuxit sig hög och risig. Kalt blev det, men måste man så måste man.

   Gilla

 8. Du är så himla duktig! Här lyser iallafall solen varmt på himlen och ”cykeltjatet” har börjat… 😉

  Gilla

 9. Det är kanske bara hos mig, men datorn låste sig vid helskärm, och bilderna är i minsta laget på bloggen…
  Tittade och såg ett vackert ansikte bakom frost, och fantastiskt färgglad kål som jag gillade extra mycket.
  Kramar och allt gott till dej!

  Gilla

 10. […] är vackra,  att solen reflekteras förunderligt i dem och att de avspeglar årets växlingar. I vinterbildspelet ser du dem frostiga, därav […]

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: