Inte ett dugg ont gör det.

EDIT: Jag hade inte riktigt koll på vad det var för träd som stod där vid en skola och såg så vackra ut. Lade ut bilden igår och nu är jag lite klokare: Mandelträd.

30 kommentarer på “Inte ett dugg ont gör det.”

 1. Åh… körsbärblommor!!

  Hemikram

  Gilla

 2. Nope, inte ett dugg ont! 🙂 Väntar på att vårt lilla Mandelblomsträd skall komma igång. Haren höll på att ta knäcken på den förra vintern då de kom åt kronan när det var så mycket snö. Mot alla odds så sköt den nya små späda grenar så det är livskraftigt trots allt. Men i år stängslade jag in det både runt och över med hönsnät. Don’t mess with SutteCity 🙂

  Ha en bra dag, behövligt regn här så förhoppningsvis lägger sig pollenanstormningen lite.

  Gilla

  • Aha, mandelträd! Jag hade mina tankar ditåt. Kollade nu och det stämde precis med blommornas utseende, med den mörka stjärnan i mitten. Späda träd är mums för Hoppe hare!
   .
   Jag måste iväg och fotografera mig och det är inte roligt, mitt leg går ut. Ja, regn kan nog behövas för att klara luften.
   Detsamma!

   Gilla

   • Konstigt att man alltid bli missnöjd med bilden man tar för legitimationen eller passet 🙂

    Vi har två STORA hareländen här och jädrar vad de har knaprat ner buskarna när man har försökt att sätta nytt. Har en Paradisbuske som jag tog rotskott från och de gnagde ner den i tre års tid så den var väldigt bullig 🙂 Men nu blev den lite för träig för att smaka bra verkar det som.

    Gilla

    • Jag var väl egentligen ganska nöjd med den bild jag har nu men det är tio år sedan!

     Vi har harar här lite från och till. En boade under Aromaträdet ett år, men den ställde inte till med någon större skada. Bra att paradisbusken klarade sig i alla fall – jag har en stor på torptomten.

     Gilla

  • Skönt att få svaret tack Sutte ♥

   Gilla

   • Jaaa, tackat skulle jag gjort! Tack, Suttecity! Och tack Hemi för att du påminde!

    Gilla

    • Ja, jag är glad att få veta för frågan har legat i bakhuvudet…

     en gång i tiden kunde jag alltid allting och kunde lita på min egen kunskap, men jag har insett att mitt nuvarande hälsotillstånd får rendera mig att bli ytterst ödmjuk på den punkten…

     Allt oftare minns jag fel eller inte alls… =0(

     Det är det svåraste med min sjukdom, inte smärtorna, utan att den stjäl ”mig” och min kunskap från mig…

     Så jag är jätteglad att se så många kunniga människor i bloggosfären…

     Hemikramar till er båda ♥

     Gilla

     • Så var det för mig också, till alldeles nyligen. Nu börjar jag sakta kunna lita mer på huvudet, att läsa böcker lite långsamt, att klara av att lyssna på musik utan ångest, att kunna… tänka klart och känna att mina tankar styrs av mig och inte längre simmar omkring i ett töcken. Men någon stress klarar jag inte av alls, då vägrar hjärnan att samarbeta. Du ska se att det vänder snart för dig också så att du blir ditt gamla jag!
      Kram

      Gilla

 3. Härligt känns det, nästan som en liten förälskelse, när man ser blommorna komma igen! Det muntrar upp även grå dagar i livet!

  Gilla

  • Så är det, euforiskt härligt! Din fina blid med vit körsbärsblom får mig att längta efter att mina ska sätta fart så att jag får hänryckas!

   Gilla

 4. Om det är mandelträd får du gömma undan risgrynsgröten så att mandeln inte kommer för tidigt i den. Det hör ju julen till.
  Hos mig idag finns inte ett enda vårtecken, kolla hos mig hur det ser ut i Kårböle.
  Svante

  Gilla

 5. Inte nog med det vi har, det snöar kraftigt, och SMHI säger att det ska fortsätta imorgon också. För 2 år sedan var det samma sorts väder den 18 maj.
  Svante

  Gilla

 6. Underbar bild. För ett ögonblick glömmer jag nästan bort att det rasar ner en massa blöt-snö här… Men bara NÄSTAN! 😉
  Kram, kram

  Gilla

  • Tack, grevinnan, de var underbara att skåda! Jag stannade cykeln och fotade dem på min väg hem från ett morbesök. Det känns ju lite onödigt med snörepris när den har försvunnit, men den försvinner nog lika fort som den kommer och då har naturen blivit lite vattnad. Klen tröst, men ett försök.
   Kram

   Gilla

 7. Vackert vackert…Men lite ont gör det när hela naturen står i blom..I allafall i ögonen och näsan när man är allergiker ;-).

  *gokramas massor*

  Gilla

  • Aha, det glömde jag. Min astma är inte allergisk, sägs det, men det vete katten! Ta hand om allergin!
   Fredagskvällskram till Ullis som äntligen har tittat fram ur gömmorna.

   Gilla

 8. Hejhej..Sirpan (nattugglan) snokar in igen..jag behöver inte säga att bilden är fin för det vet du redan att jag tycker=)
  Tjingeling!

  Gilla

  • Jo, det behöver du! Du ska hänfört sucka och stöna och oja och pusta, annars tror jag att jag har misslyckats att avbilda skönheten hos det blommande mandelträdet!
   Tjingeling!

   Gilla

 9. Tittar in och lämnar av en sömnig hemikram.. ♥ Har du sett alla skojiga saker folk har skickat in i mitt senaste inlägg??

  Gilla

  • Jag ska kolla in hos dig, jag gjorde tidig kväll igår med en trave tidningar och faktiskt reklam. Måste ju se var jag kan göra vårfynden, som en dyna till solstolen och de finaste sommarblommorna!
   Morgonkram

   Gilla

 10. Jag tycker inte heller att det gör ont när knoppar brister. Inte alls. Däremot håller jag med om att det är vägen som är mödan värd. Men det är en annan dikt! 🙂 Mandelblom visste jag inte alls hur de ser ut. Tycker faktiskt också att de liknar körsbärsblom. 🙂

  Gilla

  • Haha, ja, det är en annan dikt! Trädens blommor är faktiskt ganska lika, om de inte har en speciell form som häggens klasar eller kastanjens ljus, tycker jag! Vi fick en trädplanta av våra vänner, som de trodde var nåt sånt här träd som vi beundrade hos dem, men det visade sig vara något simplare, sått av vinden vid deras träd. Hmm. Nu har jag bestämt mig. Plantskolan nästa!

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: