Hägglädje

Av: Jag

05 05, 2012

Etiketter:,

Kategori: bilder, foton, natur, växter

20 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:46mm
ISO:110
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Snart är den här, den tiden som Alf Henriksson så fyndigt skrev om, tiden mellan hägg och syren:

”Jag såg att häggen blommade

det kom en doft från den.

Då sa jag till min älskade:

– Se och känn!

Hon stod vid makaronerna,

hon sydde på en klut,

och när hon lyfte ögat,

hade häggen blommat ut!

Har ni lagt märke till hur vackra häggens knappt utsprunga spädaste blad är, hur de formar sig till fjärilar, kronor och pokaler som skålar för våren och fångar solens strålar för att föra dem vidare till sina väntande blomknoppar? Se hur denna bladskål brister ut i glädje över våren: ”Så drick min vän, drick sol och doft, ty dagen den är din!”

 

 

20 kommentarer på “Hägglädje”

 1. Nu kommer den skiraste tiden… ♥

  Detta meddelar SVANTE:

  ”Block all email updates from blogs you’re following on WordPress.com
  Jag fick stopp på det tror jag genom att gå in på Adminpanel, och Blogs i Follow inställningar och kryssa för vid texten, du ser först i kommentaren.”
  ________________________________________________

  Men man ska avmarkera kommentarer och inlägg var och en för sig… Jag vill tex få email om när någon skriver inlägg, men inte kommentarerna, så då måste jag markera olika på dem…

  Hemikramar ♥

  Gilla

  • Nu gäller det att passa på så att man inte missar allt! Det ska ju helst inte går för fort, vilket det gör om det blir varmt, men sol vill vi ju ha. Den svala våren har låtit lökväxterna blomma långsamt och inte bara slå ut och blomma över. De påskliljor som jag köpte långt före påsk blommar oförtrutet vidare.
   .
   Jag har fixat det. Jag vill enbart få mejl om kommentarer till min blogg, resten kan jag kolla själv. Men tack.
   Kram

   Gilla

 2. Fin bild och dikt… Det finns sà mycket som jag vill göra idag, men jag orkar inte… Kram

  Gilla

  • Tack, Maria! Jag tycker att den lilla dikten är underbar i sin underfundighet! Jag har inte heller så mycket ork i dag. Försökte räfsa lite, men gav upp, var alldeles för trött. Du behöver väl en vilodag efter veckans jobb!
   Kram

   Gilla

 3. Jaa, nu grönskar det verkligen! Med öppna ögon låt oss se på livets rikedom som gror och sjuder överallt där våren går i blom!

  Gilla

 4. Jag får nog trava upp i slänten och titta närmare på vår stora hägg. Häggmispeln har jag bättre koll på 🙂 Bara älskar den korta period när häggen blommar, underbar doft. Kommer bli härligt att sitta uppe vid friggeboden på kvällarna och känna doften då det är precis bredvid. Eller så storknar man 🙂

  Gilla

  • Eller så storknar man, ja. Det kan bli för mycket av det goda, häggen tar man inte in och sätter i vas. Jag har en jätteschersmin också på torpet, nej två har jag och när de blommar så är det nästan för mycket!

   Gilla

   • Det kan lätt bli för starkt. Mamma är ju sköterska och hon går omvägar runt schersminen vi har för hon säger att det luktar som det gör på obduktion, åtminstone när hon gick sköterskeskolan på sin tid. Så det är olika referensramar 🙂 Jag tycker den doftar gott ute och är vacker i buketter så de får avnjutas ute på öppna altanerna.

    Gilla

    • Schersmindoften kan vara kväljande om det blir för mycket av den, så ja, jag kan gott föreställa mig att hon associerar så. Schersminen här hemma doftar bara ljuvligt och folk brukar stanna till vid den ute på trottoaren.

     Gilla

 5. härligt med Alf H :s humor ..och våren..? underbar bild gulglad
  ((,kan det va den jag gömmer mej för då jag står å stökar i min dammiga bod..man behöver ju inte koka makaroner för att missa ..allt) .
  Men skönt att allt kommer lite senare här hos mej ..;)
  Förresten ser blomman lite ut som en grön Pysselgubbe med gul skrynklig hatt ,jag blev så glad att få syn på den 🙂

  Gilla

  • Gulglad var ordet! Du får städa snabbt i boden så att du hinner njuta av våren! Pysselgubbe, är det en speciell gubbe, finns han hos er eller kom du bara på det nu?

   Gilla

   • nja ..ej det var förståss bara ett ord jag valde en pyssling var det jag associerade till ..vet inte om det finns nån här ..hoppas förståss att det inte bara ska hänga på mej vad som blir gjort här hemma:)

    ** du ser alltså inte den där figuren i häggblomman ..som jag kallade …gubbe,jag tycker att jag ser den även nu i dag ..i din bild med en gul lite skrynkligHarry Potter lik struthatt?

    Gilla

    • Jodå, jag ser honom, alltså en pyssling! När du skrev Pysselgubbe tänkte jag att det kanske var något lokalt. Det kan nog vara bra att få hjälp av dem!

     Gilla

 6. Jag kan bevisa att ett syrenblad ensamblommade redan i början av januari i mina föräldrars annars snötäckta trädgård. Och än har häggen inte slagit ut. Härligt att vara ledig så länge!

  Gilla

  • Upp till bevis, Anna! Det låter som bakvända världen, syrenen ska inte blomma först. Du menar att man då kan ha stängt från maj till januari?

   Gilla

 7. Varje gång jag ser dina bilder tänker jag att jag borde köpa nya objektiv och använda systemkameran mer…

  Gilla

 8. Som om nu det skulle hjälpa… 🙂

  Gilla

  • Du är så duktig på att fota, Inger och vi har ju sett vad du åstadkommer med din systemkamera och även Instagramfotona! Du behöver inte ens köpa nya objektiv!
   Sen är det ju så att jag kan dra iväg precis när orken finns, medan du helst ska vara ledig för att släpa med dig den stora kameran.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: