I blodbokens skugga.

Av: Jag

15 05, 2012

Etiketter:, , ,

Kategori: bilder, foton, natur, växter, vår

24 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:55mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Eller under blodboken fick jag söka skydd när regnet kom.  Träd är så vackra när ljuset silas genom lövverket. När jag stod där  synade jag förstås även stammen, dess struktur och mönster. Den stora tickan som jag nog fotat tidigare såg lite medfaren ut och jag synade den närmare. Den stod faktiskt ut en bit från stammen! Det var något gömt i den såg jag sedan. Jag tog tag i tickan och den lossnade från stammen och i min hand höll jag en kryddburk med blått lock. Jag var säker på att jag funnit en liten knarkgömma när jag såg att där låg en plastpåse med något i. Många tankar hinner man tänka på en kort stund…. men… ”Geocaching.com” stack i mina ögon när jag snurrade på burken  och jag log: denna moderna skattjakt för vuxna! Jag lade tillbaka burken i håligheten i tickan och satte tickan på plats för någon annan att finna. Under den vackra blodboken.

24 kommentarer på “I blodbokens skugga.”

 1. Naturen har sà mycket att ge oss och det räcker med att öppna ögonen… Vackert foto

  Kram

  Gilla

 2. a refreshing moment ..
  from a refreshing
  story teller
  whos eyes sees everything even trough muschroms…
  .
  ..alltså den där ska du väl fortsätta hålla koll på
  ..ingen annan kommer att hitta den tror jag 😉

  jag har nog aldrig sett en blodbok ..som höstlöv fast på våren

  Gilla

  • Haha! Nog borde geocachare hitta den med sina GPS! Sen är det kanske så att jag redan tidigare har råkat plocka med mig något som inte var menat för mig, en liten vacker ask med glaspärlor på. Jag har funderat på varför den låg där den låg och tänker nu att de nog också var en sån där skatt som någon gömt där, som jag råkade snubbla över. Mina livsnjutare trodde ett tag att man gick där och hittade fina saker, bara man letade. Men jag läste någonstans att gömman ska vara så utformad att ingen utomstående just bara råkar hitta den. Man kanske skulle ge sig på leken – min tyska väninna letar med sin man?!
   .
   Blodböcker, tänkte jag skriva, är så vackra. Man kan tro att det är ett höstfoto, precis som du skriver. Rubriken är tagen från en bok. Känner du igen den? Googla inte!

   Gilla

   • nej då jag VET INTE !! Berätta gärna !! annars kanske jg snart googlar –förresten hade jag missat den här kommentaren ..hur nu det gick till

    Gilla

   • vart tog mitt svar vägen jag veeet inte var rubriken är tagen ifrån ..skrev jag

    Gilla

    • Ditt svar finns där. Det är den irländska författaren Maeve Binchy som har skrivit en bok som på svenska heter I blodbokens skugga. På engelska heter den The copper beech och det är roligt att jämföra, koppar är ju en bra beskrivning på färgen på trädet.

     Gilla

     • superbt !! nu hann du svara innan jag goooglade ..har du lät den är den nåt att läsa ?
      jag vaknade nyss och märkte att datorn fortfarande var uppkopplad ..därför sitter jag här
      Jag somnade med läslurarna på 😉
      lyssnade på Lena Einhorns bok > Siri von Essen och blev paff att den inte var slut ..11 timmar lång bok
      (August Stridbergs)

      Gilla

      • Jag läste gärna Binchys böcker förr, men det var länge sen nu. Det irländska fascinerar mig.
       .
       Hur är din bok om Siri von Essen?

       Gilla

       • aha ..Siri boken känns tillsvidare trevlig att lyssna på ..men ibland kan jag känna att Lena ..kämpar lite för tydigt med att göra henne till en modern ..nutids -populär-värderingsmedveten ..smartare -än han -människa

        Gilla

        • Låter intressant, men jag har ju så mycket som jag vill läsa om jag bara skulle orka!

         Gilla

         • ja ..hoppas du kan hitta nåt att vila i som GER dej mer energi än det tar
          jag är glad att den här verkar vara en jag orkar och vill lyssna på ..inte så lätt att hitta ..många författare jag tidigare gillat och slukläst.. har jag nu inte längre samma upplevelse av .smaken ändras ..jag blir bara kinkigare

          Gilla

          • Det är väl tur att smaken ändras, vem vill vara kvar i Svarta Hingstenstadiet hela livet, haha!? Jag sörjer mycket min förlorade läsförmåga, men jag tror att jag måste ge mig själv lite mer tid, sluta vara ute på nätet så mycket till exempel.

           Gilla

 3. Geocaching har jag också funderat på. Jag går ju förbi platser som i många fall skulle kunna fungera som gömmor. Såväl lättillgängliga som mer krävande ställen och inte bara här runt Katrineholm. Dessvärre faller idén på GPS:en. Jag tror inte den som finns i min mobil är bra nog.

  Ett trivsamt foto du visar! En plats för en behaglig fika kanske!

  Gilla

  • Ja, det är en fin plats i en fin gammal park som har rustats upp och som rymmer många olika sorters träd och buskar. De gamla träden ger ett fint silande ljus och jag gillar att strosa där när jag inte orkar gå långt. Det är också där krolliljehavet finns, de är bra på gång nu.
   .
   Det vore nog något för dig, geocaching. Jag har läst om folk som letar utan GPS, så kan du inte testa med din lilla i mobilen?

   Gilla

 4. Har en väninna som tycker att det är kul, jag har inte provat än… 🙂
  Allt gott till dej och en mjuk kram!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: