Än slank hon ner i diket!

30 kommentarer på “Än slank hon ner i diket!”

 1. Ähhh,vilken vacker bild! Så fint med de gula blommorna,det ser ut som att de åker kana på vatten=)Det här gillar jag!

  Gilla

  • Tack, Sirpa! Äntligen kom jag ut i naturen igen och fick fota lite och vad fann jag – jo ett dike med kabbeleka. Som vanligt fick jag uppoffra mig för er skull och klättra ner i diket för att komma nära. Tur att jag hade stövlar på mig! Du har rätt, det ser ut som om de åker på vattnet! Kul att du gillar det!

   Gilla

 2. Hej igen..det skulle förstås stå Åhh..inte Ähh..det var tryckfelsnisse som var framme=)

  Gilla

 3. Så vackert… jag själv kommer inte ut då min medicin doxyferm gör att det är farligt att vistas i solen, men jag njuter våren här hos dig, tom när jag ligger i sängen *fniss*

  Jag har svarat på ditt mail nu och ber om ursäkt att det dröjde lite…

  Hemikram ♥

  Gilla

 4. Om man inte gör som jag oftast gör nämligen nöjer sig med att dokumentera en blomma, utan har förmågan att se något mera och skönare än så, så som du gör, och därför är beredd att gå till dikets botten för att fånga detta sköna då blir resultatet så här förbluffande och betagande vackert!
  Nu behöver inte kabbelekan dokumenteras mer. Du har här skapat den absoluta bilden av den!
  Tack för att du visar oss den!

  Gilla

  • Tack, BeBest!
   Det kostar på att vilja så mycket, jag orkade nästan inte ta mig hem och hur jag mår idag ska vi tala tyst om. Men det var det värt. Det här är nog inte den sista bilden av kabbelekan, det är den första för mig. De bulliga knopparna måste studeras närmare och även om den är vacker som enstaka så är det massan som är effektfull. Men det är svårt att få till vinklarna i ett trångt vattenfyllt dike! Jag var nära att göra en klassiker från barndomen, kliva ur stöveln när den fastnat i leran.

   Gilla

 5. Det finns inte sà mànga diken i Paris… Tyvärr… Fast katter finns det gott om…
  Vacker bild, vatten ger ett ett extra perspektiv… Kram

  Gilla

  • Tack, Maria! Ja, vatten ger liv och färg, det har vi ju sett på dina fågelbilder bland annat. Jag tog en snabb titt hos dig men får titta närmare under dagen, är trött men måste ut och rensa i trädgården.
   Kram

   Gilla

 6. Vacker vårbild ..diken och vatten hör våren till …gick i ett uttorkat dike igår då jag var på vandring för att leta motiv.
  kram

  Gilla

  • Tack, tant Otto! Så är det, vattenfyllda diken och vår. Hoppas att du hittade några fina motiv! Jag har tampats med kirskålen idag.
   Kram

   Gilla

 7. Jättefin bild! Jag har kabbeleka i min bäck vid fritidshuset och har fotograferat dem(förstås), men är inte nöjd med någon av bilderna. Du har lyckats MYCKET bättre! 🙂

  Gilla

  • Tack, Agneta! Tråkigt att bilderna misslyckades, men så är det ibland, Jag har aldrig fotat kabbeleka tidigare, så jag hade tur.

   Gilla

 8. Jag älskar kabbeleka! Ser dem sällan här nere.

  Gilla

 9. Åh, du gör mig tokig! Du är så begåvad! Jag bara älskar dina bilder!!!
  Allra största kramen och allt gott till dej!

  Gilla

 10. Kabbelekor är fina små gula blommor.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: