Ringlande topp.

Anlände till torpet. Packade ur kylväskan. Befriade kameran. Klev i stövlarna, tog på mig anoraken, låste dörren, gömde nyckeln. Ner till ormbunkarna. Ner på knä. Ner i varv. Nära. Sol genom träden. Här.

30 kommentarer på “Ringlande topp.”

 1. Läckert!

  Men satan vilket ogräs 🙂 Fått in dem i stenmuren här och det rotsystemet är inte att leka med… inte ens roundup tar hand om ‘et..

  Gilla

  • Ja, läckra är de just nu. Det mesta är väl ogräs om det växer på fel ställe, tänker jag. Du får utöva lite bodybuilding, lyfta bort stenarna och bygga om muren!

   Gilla

   • Jo du har rätt. Rätt placerat så fungerar det mesta.

    Eh… tror jag får ta hit de stora grabbarna grus om jag skall klara av att flytta de stora bumlingarna som är i den höga stenmuren… typ de som kör världens starkaste man… runda otympliga saker… snart får vi nog göra det ändå för det börjar flytta på sig… då blir det bowling i större skala och man får se till att hålla sig undan 🙂

    Gilla

    • Kriskålen som jag har slagits med idag är ju egentligen jättevacker, bara den höll sig på plats. Tillsammans med pionerna är den hur snygg som helst, de gifter sig bra, så där gör jag inga försök att bli av med den. Men allting med måtta och in en stenmur kan man väl tänka sig någon liten ormbunke, men inga mängder. Haha, bowling i större skala, den var rolig! Men har du ingen behändig maskin som du kan greppa stenarna med?

     Gilla

     • Det är tyvärr lite för trångt bakom altanen och utbygget, bara så vi kan gå emellan och komma emellan med åkgräsklipparen, den lutar liksom bakåt och är 2 m hög… alla rullstenar som fanns vid huset när vi grävde vid ombyggnaden så det är nog mankraft som gäller, eller nåt 🙂 Man får vara lite uppfinningsrik så löser det sig. Vi har nog ett 20 tal ormbunkar eller de har väl Bräken som vi har om rätt skall vara rätt. Men de är vådligt lika ormbunkarna 🙂

      Gilla

 2. Snygga ringlande toppar…ogräs som ogräs…fina är de ändå..liksom maskrosorna de gula vackra som man inte vill se i sin gräsmatta!
  Hm önskar att jag hade ett macroobjektiv…ska kanske köpa macroringar istället de är mer överkommliga i pris…men inte lika lätta att få till skärpedjupet i…jag som har glasögon ser inte lika lätt som förr…så skärpan kan hamna där den vill ibland om jag kör manuell!

  Kram och ha en bra söndag!

  Gilla

  • De är vackra, ormbunkarna just nu hos oss, innan de ”rister sin ringlande topp, slår ut sina gröna små vingar.” som Taube så poetiskt uttryckte det. Jag har inget macroobjektiv, bara macrofunktion på kameran. Jag har också glasögon, eller linser och har problem med ena ögat just nu, sökte akut för tio dagar sedan. Är lite orolig. Jag tar femtielva bilder och då blir ofta något bra i alla fall!
   Detsamma och kram!

   Gilla

   • Visst är det jobbigt att begränsas av sin syn…
    Macrofunktion det har jag missat menar du närbildsfunkrionen som man kan vrida fram på ratten?
    Va har du för kamera? Har säkert frågat dig förr…jag har en nikon D40x som jag haft sen -08…kan inte alla funktioner än ..har inte haft tid och ork att läsa instruktionerna ingående. Men jag är nöjd ändå ..kan ju zoooma bilden i efterhand eftersom bildkvaliten är superbra! men det är ju inte optimalt..

    Jag var ju motståndare till digitalt då det kom…jobbade ju i fotolabb och såg det från begynnelsen ..men nu har det ju utvecklats till det bättre.
    Nu skulle jag inte vilja vara utan min nikon men jag saknar min minolta …den som jag kunde innan och utan!

    Gilla

    • Ja, macrofunktionen är den lilla tulpanen, den kör jag mycket med. Min kameran är en Nikon D60, en enkel instegskamera. Sen har jag en Fuji Finepix X100 som tar superskarpa bilder, men den är jag inte lika bekväm med. Saknar min minililla superkompaktkamera som jag bara kunde stoppa i fickan, systemkameran är lite tung ibland att kånka på. Köper nog en liten kamera snart.

     Gilla

 3. Jag fotograferade nàgon som tog sjydd mot regnet under en blomma idag… Macro fungerar ju pà min TAMRON, fast mina SIGMA är bättre pà att ta närbilder… Jag är nöjd med min CANON EOS 7D, hade ju en 400D innan, ville inte behöva byta ut alla objektiv…

  Fint foto… Ogräs kan det gärna vara, men vad är ogräs egentligen? I sin naturliga miljö sà är det inget ogräs… Kram

  Gilla

  • Ska jag gissa på att det var ett litet kryp? Vad bra att du är nöjd med din kamera! Det är viktigt att man trivs, annars kanske man inte använder den så ofta. Nej, de här ormbunkarna står helt rätt, vid en skogskant nära en skogsväg och där brukar jag lägga märke till dem när jag beger mig på en skogspromenad.
   Kram

   Gilla

 4. Du får vissa växter att se lite läskiga/håriga ut när de fotas så nära och detaljerat..hehe..skojar,dina foton är cooola!!

  Gilla

 5. Den vackra formen påminner mig om något medeltida föremål. Det kan vara en biskopsstav eller annat kyrkligt men det kan också vara ett drakhuvud på ett vikingaskepp. Jag minns inte vad det är jag far efter men det ligger något värdigt och symboliskt i den ormbunkens ringlade topp. Där finns en mäktig kraft bakom och den är svår att bryta. Den stävar fram den bana den stakat ut för sig.

  Gilla

  • Ja, en kräkla ser den ju ut som! Även den moderna kräklan har den formen, såg jag. Svorskan hade ju också fotat ormbunkar och tyckte att det var barockformer, vill jag minnas, så ornament och utsirningar lånar nog former från ringlet.

   Gilla

 6. En härlig tid med fint väder! Njutbart.

  Och spännande grön bild 🙂

  Ha det så fint på torpet!

  Gilla

  • Det är verkligen härligt! Vårt torp ligger som i ett stort rum omgivet av höga träd som klär sig i grönt i olika takt. Asken har inga löv än, men häggen har både löv och blommor, aspens löv är gulligt bulliga, lönnen är skrirt grön, äppelträden blommar snart… det är så vackert! Tack, madonnan!

   Gilla

 7. Mycket, mycket, mycket finare än min suddiga bild! Ett mästerverk!
  Kraaaaaaaam och allt gott till dej!!!

  Gilla

  • Tack, min vän! Jag gillar smaragdglittret i bilden, men det verkar som om det ska till en fotograf för att lägga märke till det!
   Kram

   Gilla

   • 🙂 Har fortfarande inte bestämt mig om nya kameran, men det blir inte riktigt lika många bilder med den jag har längre…
    Kramar och allt gott till dej!

    Gilla

    • Du tror inte det skulle räcka med ett nytt objektiv till den du har? Jag å min sida är helt inne på att jag ska köpa en miniliten, behöver en som hänger med jämt, utan att jag behöver fundera över det.
     Kram

     Gilla

     • Jag vet inte.. har redan tre objektiv… och jag tvekar att skaffa fler. Saknar ljuset, och skärpan i den jag har.
      Kram, och tack för dina tankar! Allt gott till dej!

      Gilla

      • Det låter ju som om det räcker. Jag har själv undrat över om min kamera räcker till, normalobjektivet vill säga, men teleobjektivet har gett mig några riktigt bra bilder, senast ankorna, jag hade bara med mig det för att inte en behöva tänka på att skifta utan kunde koncentrera mig på det jag skulle göra med ankorna. Det är inte roligt om du inte känner dig nöjd och begränsas av ditt verktyg!
       Kram

       Gilla

       • Väldigt sant.
        i början tyckte jag att den var superbra, och jag vill inte hålla på och byta kamera vartannat år, det känns som om jag ”bara konsumerar”.
        Kramar och allt gott till dej!

        Gilla

        • Ja, jag minns att du var väldigt nöjd. Jag tänker att det kanske inte är den kameran som du skriver om som är bäst för dig. Det låter som om den är tung och den kan begränsa dig mer än du tror. Men du funderar säkert och tar väl inget beslut innan du har testat ordentligt när det gäller en så dyr kamera. Jag har, som jag har skrivit, behov av en liten kamera och det finns säkert många som är nog så bra i optiken nuförtiden.
         Kram

         Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: