När gullvivan blommar…

Av: Jag

22 05, 2012

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, blommor, foton, musik, sång, vår

21 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:50mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60


21 kommentarer på “När gullvivan blommar…”

 1. Så vackert med sommarblommor…

  Jag lydde ditt råd och har begärt en ny läkare… vi får se hur det går med det…

  Hemikram

  Gilla

  • Ja, nu är det försommar när gullvivan blommar. Vi kom hem från torpet under kvällen och vår trädgård var som förvandlad: Fruktträden blommade, bondsyrenen hade slagit ut, den gula kerrian var full med gula blombollar och det var varmt som en sommardag. Underbart!
   .
   Så bra att du tog steget. Jag har läst hos dig.
   Kram

   Gilla

 2. Väna små blommor som säger att nu är det vår.
  Det var längesedan jag hörde låten nu, tack för påminnelsen.

  Gilla

  • Jag plockade in ett stort fång av dem på landet och de har en så mild och god doft. Man bara måste dit och sniffa på dem i bland. Varsågod, jag vet inte ens om jag hade hört den tidigare!

   Gilla

 3. Ja nu är det sommar. Vitsippornas sista refräng har tonat ut här och gullvivorna närmar sig den sista strofen. Nya blommor med nya sånger är på väg men landet är långt. Har vitsipporna ännu börjat blomma vid Valkeasiipijärvi?

  Gilla

  • På landet sjöng de på bra fortfarande, vitsipporna. Här har jag knappt rört mig ute, så jag vet inte hur vitsippsblomningen ser ut. Valkeasiipijärvi känner jag faktiskt inte till, jag kan tro att du som fiskar vet mer än jag! Finns det alltså vitsippor så högt upp? Det var ju alldeles nyss de fick snö där uppe, men det går ju fort när det väl kommer igång!

   Gilla

   • Valkeasiipijärvi ligger strax nordväst om Luossavaara. Det var en av platserna vi jägare stundom passerade under våra övningar. Jag tror att de som skulle bort till Tiansbäcken ofta for stigen om den lilla sjön.

    Gilla

    • Jag förstod att den låg någonstans där, men det var inte lätt att hitta något om den. Nu är jag lite klokare. Vitvingesjön.

     Gilla

 4. Underbara blommor

  Gilla

  • De är det! Men märkligt nog lade jag inte särskilt märke till gullvivorna förrän jag blev torpägare och såg dem i mängder.

   Gilla

 5. Oj! Vad vackert. 🙂

  Gilla

 6. Hej!!!!!!
  Här är gullvivorna i stort sett överblommade, i alla fall på tomten här utanför. Liljekonvaljerna däremot blommar, lagom till mors dag.
  Hoppas allt är bra med dig? Fina bilder tar du fortfarande i alla fall. Jag är usel på att blogga just nu. 😉

  Kram

  Gilla

  • Men hej, Lindalou! Alltid lika roligt när du dyker upp ur gömmorna! Ja, landet är långt. Jag lär hinna njuta av gullvivorna lite till, då vårt torp ligger norrut och vi far dig i helgen. Liljekonvaljerna spanade jag på där uppe senast och de ligger i startgroparna, det är ju också en drömblomma att plocka stora fång av. När barnen var små hade vi som tradition att göra en cykeltur och plocka liljekonvaljer till skolavslutningen. Jag kämpar på, det finns bättre och sämre dagar, hoppas att ni mår bra! Du tar väl en välbehövlig bloggpaus, tänker jag. Tack snälla Linda för berömmet, jag stoppar det i långtidsminnet!
   Kram

   Gilla

 7. Vilken tur att du har en bra kamera och vilken tur att personer som Whitney Houston sjungit publikt. Tänk om människor med talanger inte fått ge utlopp för dem! Vad mycket fattigare världen hade varit!
  Kramar och allt gott till dej!

  Gilla

  • Du är då för snäll med ditt beröm, jag blir alldeles varm av det! Och tänk att min kamera som var billigare än många småkameror faktiskt räcker långt. Det är bara att glädjas över det.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: