Apotekssymbolik

De här skrotiga trasiga flaskorna får vara symbol för det jag känner för apoteksgalenskapen. Jag fick medicin som var dubbelt så stark som ordinerad dos och fick kraftiga biverkningar av felmedicineringen. Jag går inte in på några detaljer men jag var allvarligt orolig för vad som hände i min kropp. Det hela berodde på den kända dåliga lagerhållningen och att en person tog till en nödlösning som visade sig vara ett stort misstag. Behöver jag säga mer?

EDIT:

Apoteksverksamhet betraktas som hälso- och sjukvård. Apoteken är alltså vårdgivare. Detta hittade jag på Socialstyrelsens hemsida:

”Anmälningplikt vid t ex felaktig rådgivning eller felaktigt expedierade läkemedel

Vårdgivare har enligt patientsäkerhetslagen ett tydligt ansvar att bedriva ett systematiskt patientsäkerhetsarbete och arbeta förebyggande för att förhindra vårdskador och andra skador. De har en skyldighet att utreda händelser som har medfört eller hade kunnat medföra en vårdskada. Händelser som har medfört eller hade kunnat medföra en allvarlig vårdskada eller annan allvarlig skada till följd av säkerhetsbrister ska även anmälas till Socialstyrelsen (Lex Maria).”

33 kommentarer på “Apotekssymbolik”

 1. Gör en anmälan!!! Det behövs en anmälan!!

  Saken är den att de flesta apoteken kommer att gà i konkurs och det kommer att skapas ett slags privat monopol…

  Gilla

  • Kanske är det så. Även farmaceuten på det privata apoteket medgav att det hade blivit sämre. Jag ska kolla upp det. Det tog mig många timmar igår att spåra apoteket, sitta i telefon i detta ärende och att skaffa ny medicin i rätt styrka. Jag har inte så mycket ork.

   Gilla

 2. Håller med övriga… anmäl!

  Hemikram

  Gilla

  • Hmm, mysko, du hade hamnat i skräpet. När jag nu markerade att det inte var skärp så försvann din kommentar och jag letade och letade till jag hittade den långt ner i kommentarerna där den väntade på godkännande. Det är väl det jag får göra, först tänkte jag att det nog görs ändå, men jag är inte säker på det längre.
   Kram

   Gilla

 3. men så vidrigt att du skulle drabbas ..det blir mer och mer opålitligt
  ..usch vad det äcklr mej ..och de har redan börjat gå i konkurs ,försvinner helt från glesbygden ..naturligtvis blir det en monopolisering…med endast ekonomisk lönsamhet som ledstjärna

  Gilla

  • Ja, nog var det vidrigt. Jag har nedsatt njurfunktion så jag tål inte vad som helst i medicinväg. Och ja, självklart är det vinsten som styr.

   Gilla

 4. Idag då apoteken till stor del är privata och skall leverera vinst till aktieägarna är det inte troligt att obehaglig information offentliggörs. En anmälan till Socialstyrelsen blir ju offentlig och kan komma att påverka konkurrensläget för apoteket i fråga. Därför hanterar man dylika frågor internt och endast i nödfall släpper ut informationen. Det skulle förvåna mig mycket ifall apoteket löpt hela linan ut med denna anmälan.

  Privatiseringen ökar valfriheten sägs det men det ökar också otryggheten!

  Gör en egen anmälan, då vet du att det kommit fram dit det ska komma!

  Gilla

  • Det är i de banorna mina tankar också går. Jag ska leta fram hur jag ska bete mig. Privatiseringen av apoteken har också fört med sig sämre lagerhållning av mediciner och olägenheter för kunderna. Det är sällan man får med sig allt man ska ha av receptbelagda mediciner vid första besöket och det medgav faktiskt farmaceuten jag talade med.

   Gilla

 5. Absolut….anmäl till socialstyrelsen omgående ..inte klokt att man kan göra såna grova fel…tur att du klarade dig helskinnad trots allt.
  Privatisering i all ära men det har då inte blivit till det bättre… hörde en märklig ordväxling sist jag var på ett apotek…medicin som var beställd fanns inte och kunden skulle behöva vänta ytterligare några dar på nästa beställning!!!! oj kunden vart rasande och påpeka att medicinen var livsnödvändig och att han åkt många mil för att hämta den…vet inte hur expediten krångla sig ur samtalet…för hon hade inget vettigt att komma med.

  ottokram och ha en skön helg!

  Gilla

  • Jag inser att jag inte har återhämtat mig än, det tog hårdare än jag trodde på mig. Är alldeles slak och orkar ingenting. Och lite chockad så här i efterhand. Den ordväxlingen är nog ganska vanlig på ett apotek nuförtiden, jag gick på tre olika apotek en gång utan att få tag i medicinen jag skulle ha.
   Detsamma!
   Kram

   Gilla

 6. Jag säger också: Anmäl!

  Gilla

 7. Vad hemskt! Vet att det kanske känns som om det tar energi, men anmäl. Av två skäl. Dels får du upprättelse. Dels kanske det inte upprepas igen för andra som i så fall också får lida.
  En liten positiv knuff, stora kramen och allt gott till dej!

  Gilla

 8. Jag bara undrar? Har du anmält det och vad blev egentligen resultat av anmälningen i så fall.

  Gilla

  • Jag fick faktiskt fundera ett tag innan jag kom fram till hur jag tänkte. Det gjordes en intern anmälan och vårdcentralen ringde mig för att höra hur jag mådde, det är visst gången. Sen förstod jag när jag googlade att om jag anmäler till socialstyrelsen så blir det offentlig handling och jag vill inte skylta med namn och allt med risken att hittas på nätet. När jag sen skulle lämna tillbaka medicinen blev det fel också. Det låg ett kuvert med 150 kr eller nåt liknande på apoteket med mitt namn på. Det var bara det att jag hade betalat över 800 kr för den och fick argumentera länge innan personen begrep/medgav att jag hade rätt.

   Gilla

   • Allt är gjort för fajt. Man ska va ordentligt rustade och ha mycket ilska om man ska vinna.
    Det mesta verkar upplagd för att få människorna att avstå för att bråka.

    Gilla

    • Jag har tagit många fajter, senast med vårdcentralens chef och dessförinnan om mors vanvård. Chefen för mors boende fick gå och kommunen krävde med hot om vite av boendet att de skulle öka bemanningen. Men uff vad det tog på krafterna.

     Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: