Ankdammen

Av: Jag

27 05, 2012

Etiketter:,

Kategori: bilder, fåglar, foton, natur, sommar

36 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:116mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

36 kommentarer på “Ankdammen”

 1. nä..’ä va ljuv..tjusigt ..helt överjordiskt
  ..alla ord känns för plumpa
  flyter iväg
  bort
  ,passar inte in..eller har de redan sjunkit till botten?

  Gilla

 2. Nej jösses vad SÖTA! Saknar vattnet i Karlsborg… där fanns mycket sjöfågel både i Vättern och Storsjön som man följde under året med alla årstidsskiftningar.

  Gilla

  • Det förstår jag att du gör. Det här är just precis bara en ankamm som jag tidigare inte visste fanns. Jag vet inte säkert men jag tror att smältvattnet från kommunens snötipp leds hit. Jag blev såååå glad när jag fick syn på dem, det fanns bara en hona i dammen först, de andra hade simmat undan med ungarna.

   Gilla

 3. De är gulliga, fast de växer fort… ☺

  Gilla

  • Ja, det gör de och det är bara bra, det är farligt att vara så liten. Den ena mamman hade nio ungar och den andra bara två. Man kan ana att hon hade blivit av med en del.

   Gilla

 4. Så söta och solglittret i fjunen på huvet! Läckert!

  Gilla

 5. Åh, vilken ljuvlig bild! Jag blir alldeles varm i hjärtat av den. 😀

  Gilla

 6. Det är en JÄTTESKÖN bild, men i svaret till Suttecity skriver du att det är smältvatten från kommunens snötipp de lever i. Jag vill inte måla fan på väggen, men smältvatten från sådana platser innehåller enorma mängder miljögifter, som vägsalt, gummiparticklar, och rester av asfalt, efter vinterns snöröjning. Min erfarenhet när det gäller andfåglar, så adopteras ungarna av andra andhonor. När det gäller Ejder kan en hona ha upp till 20 ungar, och andra honor är helt utan.
  Svante

  Gilla

  • Tack, Svante! Jag är så glad över att jag fick dem presenterade för mig och fick äran att fotografera dem. Jag vet inte om det är så att smältvattnet rinner in i dammen, när jag tänker efter så tror jag att snöhögen är längre bort. Aha, är det så det fungerar hos änderna?

   Gilla

 7. så söööta!!

  Gilla

 8. Söta änder, vackert ljus!

  Gilla

  • Ja, de är oerhört söta och ljuset – ja, det var full och obarmhärtig sol, men här med lite hjälp av skuggande träd.

   Gilla

 9. Näääee, vilka söta dunungar !!!!

  BS Ingen bäck har vi , men en damm där det sk cirkulerande vattnet inte fungerar längre tyvärr.Pumpen är trasig och damm”fåran” är också trasig. Lillprinsen har badat i sin pöl idag, det är en riktig badunge, hans morfar satte sig i pölen med honom och då blev det ännu roligare. Pölen var riktigt stor med uppblåsbara kanter. Killen var urtjusig när han kom till mormor&morfar idag, hade på sig jeansshorts, snygg body och solhatt, men å andra sidan är ju han snygg i allt. Han har varit nakenfis utanför badet med och hunnit kissa i köket och hallen, han gillar vatten den killen.Både på insidan och utsidan.
  Ska skriva om dagen sen.
  Sliter lite ont i värmen , svettas och känner hur skört systemet är. Varje kväll 3 liter dropp inpå sena natten, vilket gör att jag på morronkulan somnar och är helt dö. Måste få ordning på det på nåt vis, vet bara inte hur just nu. Detta med grabben är som att vara ute på slak lina, man vet aldrig när det brakar. Usch !!!

  Kramar

  Gilla

 10. Oj, vilka jättefina sötisar! Var hittar man såna ute på promenixerna, tro? 🙂

  Gilla

  • De var verkligen söta. Och busiga. Mamman vakade noga över dem, höll hela tiden ett öga på mig, men alltid var det någon av dem som stack iväg lite längre bort. Den här lilla dammen ligger i en liten skog nära mig. Jag fick vänta en bra stund innan andmammorna vågade simma fram med sina små, de var gömda först.

   Gilla

   • Det var ju värt väntan, för bilden är otroligt fin på de små sötnosarna 🙂

    Gilla

    • Ja, det var verkligen värt all väntan i värmen, med stövlar på (pust)! Det finns något så hjärtknipande rart över de små dunungarna och jag är själv nöjd med bilden. Tack, Madonnan!

     Gilla

 11. Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelt ljuvliga! Har sett, men bara på håll…
  Kramelikramar och allt gott till dej!

  Gilla

  • Hahaha, vad många bokstäver! De ä r ljuvliga! Jag är glad att jag fick träffa och föreviga dem!
   Kram

   Gilla

   • Jag kunde inte låta bli att ta kort själv, på ankungar som bara var en aningens större än flugor.. nykläckta och underbart vackra. Ska tillbaka med det andra objektivet.
    Allt gott till dej och stora kramen!

    Gilla

    • Aningens större än flugor… vad häftigt! Hoppas att du får syn på dem igen om du nu inte fick de bilder du ville ha den här gången!
     Kram!

     Gilla

 12. En helt annan fråga: Vet du var Sarahmara blev av?

  Gilla

  • Nej, jag vet bara att hon skildes och sen har flera försökt nå henne men inte lyckats.

   Gilla

   • Jag hade missat det. Kom att tänka på henne igår. Och hittade då senaste bloggposten från september. Läskigt att hon bara försvunnit…

    Gilla

    • Hon orkade väl inte med bloggandet när det rasade kring henne. Jag tror att någon har hört av henne på Fb, men Agneta som hade telefonkontakt med henne tidigare lyckades inte få svar av henne och blev väldigt ledsen och besviken.

     Gilla

 13. Underbar bild, ljuset i vattnet och de söta ungarna, fantastiskt.
  /Skvitt

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: