De har kommit.

Av: Jag

31 05, 2012

Etiketter:,

Kategori: bilder, blommor, foton, natur, sommar

26 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:52mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Idag mina vänner bjöd livet på motstånd igen, hur många nya ställen finns det att ha jävulskt ont på? Knappt jag stod ut, försökte mota med en film men då anmälde sig migränen till att göra tjänst. Hade varit ut en kort runda före regnet i trädgården, låg på rygg under aklejorna. När jag sen såg denna bild drog sig smärtan tillbaka. Varsågoda, de är här, de himmelskt sköna!

26 kommentarer på “De har kommit.”

 1. Älskade Aklejor!! Har en djuplila med vit kant på innerblomman men idag öser det ner här så jag får avvakta och nöja mig med de bilder jag har sedan tidigare 🙂

  Det måste vara väder och vind och knepiga energier i omlopp för tillfället för man är ju helt vojvoj i systemet.

  Gilla

 2. Du har det inte lätt, säkert värre än jag, men jag förstår dig. Sedan jag förlorade hunden har dagarna bara blivit något, som skall ta slut. Ständig värk, som inte längre lindras av värktabletter, och jag som nu inte har något att kämpa för, inga barn, och med det följer inga barnbarn. Jag uppskattar dina bilder, de blir liksom morfin, i vardagen.
  Svante

  Gilla

  • Man ska nog inte jämföra eländen. Jag vill inte att dagarna ska ta slut, men jag vill någon gång må bra och tappar modet när det bara jäklas. Om jag kan glädja dig och mina bilder kan ha en positiv effekt på även dina smärtor är jag mer än nöjd. Som du vet har jag precis allt det där du räknar upp, som också kan förgylla mina dagar, men trots det blir jag förtvivlad ibland. Det blir för mycket av det onda vissa perioder. Jag har frågat dig förr och jag vet att du inte vill ha en ny hund, men en katt? Något litet djur som skulle kunna hålla dig sällskap och få dig att känna dig behövd?

   Gilla

   • Det är samma sak som gäller oavsett vilket djur det rör sig om, finns det inte en trygg backup för djuret skaffar jag inget nytt djur. Det är mitt ansvar att se till att vilket djur jag än skaffar skall ha trygghet även om jag hamnar på sjukhus, eller vårdinrättning. Skulle jag få tag på någon sådan backup blir det en ny vovve pronto. Jag har inget emot katter, men vill helst att de ska kunna vara ute, och där jag bor brukar katter bli tillplattade av trafiken ganska snabbt, mycket sällsynt att se en katt här i Kårböle.
    Svante

    Gilla

 3. Definitivt ljuvligt vackra! (o jag har redan laddat upp egna aklejbilder som kommer i ett inlägg snart… ) Mina är av annan färg, och jag har valt annan vinkel. Du kommer att ana varför. Och, jag har kamera med vridbar skärm, vilket är en härlig fördel i vissa moment:-)
  Stoor kram och allt gott till dej!

  Gilla

  • Det är de, verkligen. Ser fram emot dina aklejbilder! Det måste definitivt vara en fördel i just blomavbildarlägen att ha en vridbar skärm! Jag har många bilder och funderar på ett bildspel, men sen är det det där med musiken. Just nu får jag inte CD-spelaren att fungera. Är lite för trött och värkig från huvud till fot, hjärnan värker också och har inga rediga tankar just nu.
   Kram

   Gilla

   • Sådana dagar är hemska, trösten är att det blir bättre. Jag har vilat hela dagen, av liknande orsaker.
    Jag blir aldrig nöjd med mina bildspel, oavsett program, för bilderna blir suddiga, eller rättare sagt gryniga. Annats är det trevligt med bildspel 🙂
    Mjuk kram och allt gott till dej!

    Gilla

    • Det är tyvärr inte bara den normala värken, utan det här sitter i bröstet, som ett spjut tvärs igenom. Outhärdligt. När sen migränen också anmälde sin närvaro för tredje dagen i rad, så känner jag att det är systemfel och bara skrot med mig.
     .
     Bilderna blir inte så bra i bildspelen, men om man vill visa många bilder och inte har en blogg som din, så får man ta det.
     Kram

     Gilla

     • Det låter verkligen som om du är extra vissen. Hoppas innerligt att det snart lättar! *kramar om mjukt*
      Jag tänkte att du kanske hade tips om bildserie… 🙂
      Allt gott till dej!

      Gilla

      • Tack för omtankern och den mjuka kramen. Jag har sovit i natt, men nu verkar det som om en förkylning har fått grepp om mig, ovanpå allt. Jaha, det är väl bara att ligga lågt.
       .
       Jag tycker att det har blivit bättre bildkvalitet i bildspelen på Youtube. Mina isbilder, om du minns dem, är skarpa, det hände något efter ett tag. Det går att välja hög bildkvalitet när bilderna spelas upp och det kan vara riktigt bra, förutsatt att bilderna är så skrapa att de tål att visas upp i större format. Mina vinterbilder var av blandad kvalitet, eftersom en del var beskurna så tålde de inte att förstoras för mycket och blev därmed gryniga.
       .
       Jag irriterade mig på att min skivspelare i datorn plötsligt inte fungerar och det verkar som om felet har uppstått efter att jag installerade det nya operativsystemet. Jag har ingen som helst förståelse för dataprogram och dyl. som har buggar eller som presterar dåligt på något sätt. Säljer man en vara så ska den fungera perfekt, punkt slut!
       Kram

       Gilla

       • Glad att du har fått sova i natt! Hoppas att förkylningen blir kortvarig.
        Jag håller med, det ska fungera. Mitt största tekniska irritationsmoment är skrivaren. det är en Hp, det är datorn också, och ändå är de knappt kompatibla! Grr
        Jag menar att om jag gör ett bildspel i ett av de programmen som jag har, försämras bildkvalitén redan där. Men det gläder mig att Youtube har förbättrats! 🙂
        Kramelikramar och allt gott till dej!

        Gilla

        • Förkylningen verkar inte vara så allvarlig, men migränauran spökar varje dag – igår vaknade jag till det och gick och lade mig med det. Något är väldigt fel!
         Hoppas att du mår bra!
         Kram

         Gilla

         • Kära vän. Glad att förkylningen trots allt inte är så illa, men dendär migränen får allt försvinna nu! Det är fruktansvärt när man känner att något liksom är fel och man vet inte vad det är. Önskar dej bättre hälsa!
          Idag, hm, nej, inget vidare. Jag var på släktträff, det var väldigt skoj att träffa alla igen! Men det blev för mycket.
          Allt gott till dej och en försiktig kram ❤

          Gilla

          • Då får jag önska dig det samma! Tänk att en rolig träff kan ta på krafterna så. Vi får hitta ett sätt att plocka russinen ur kakan och låta resten vara!
           Kram

           Gilla

          • Ja, gärna! Jag vill ofta så mycket…därför är det svårt. Och nu fick jag själv köra två dagar på raken…
           Kramisar och allt gott till dej!

           Gilla

          • Nu kan du se på mina aklejor, i alla fall de jag har i stan.
           Kram

           Gilla

 4. Det är klart man mår bra av att se en så vacker blomma på ett utsökt foto!

  Då man ser eller hör något man tycker om stimulerar det kroppens produktion av oxytocin. Så är det också då man kelar och vänslas med sin partner eller ett sällskapsdjur. Allt detta stimulerar produktionen av oxytocin. Oxytocin är ett endorfin som dels är smärtlindrande, del verkar rogivande och blodtryckssänkande. Det finns speciell massage som stimulerar fram oxytocinet också. Jag har grundkursen i taktil massage samt en grundkurs i musikterapi i mitt CV.

  En lyckad session skulle alltså innehålla foton på din underbara akleja, behaglig musik eller rofyllda naturljud och fågelsång, mysig kringmiljö i övrigt samt mjuk beröring privat eller en metodisk taktil massage hos massör.

  Gilla

  • Tack, BeBest! Det stämmer med känd forskning att när man gör det man tycker om höjer det oxytocinet och smärtan minskar. Idag läste jag om försök med barn som får blåsa såpbubblor när de ska få en spruta. Massage bad jag maken om när jag höll på att gripas av panik av den starka smärtan, rent intuitivt handlade jag alltså alldeles rätt och sen gjorde bilderna resten och jag bröt den onda smärtcirkeln. Där ser man.
   .
   Du måste ha haft nytta av dina kunskaper i taktil massage med dina barn! Så underbart att kunna det! Musik måste jag bli bättre på att lyssna på, jag hade en period när jag inte klarade av att lyssna alls, men ska se till att plocka fram några lämpliga skivor. Har du någonstans att gå för att själv få taktil massage?

   Gilla

   • Dessvärre hade barnen blivit stora när jag fick gå på den kursen men jag försökte så gott det gick att använda kunskaperna på jobbet. Ibland tror jag det hjälpte. Fanns det tid till det sjöng jag Owe Thörnqvist låtar och showade efter bästa förmåga. Det lockade till skratt och skratt höjer också doserna av oxtytocin.

    Gilla

    • Men barnbarn har du ju nu! Ja, skratt är nog hälsobefrämjande. Vi får höra att mamma har humorn i behåll och märker det själva också när vi hälsar på. Det är så härligt att skratta tillsammans! Vore nåt att se och höra dig showa!

     Gilla

 5. FIn bild, men oftast sà finner man de finaste motiven när man minst anar det. Eller?

  Jag hade ett litet problem med kortet sà jag fastnade pà flygplatsen, dvs ingen begravning sà jag àtervände hem till Paris efter att ha ringt pappa… Men min tanke är där… Kram

  Gilla

  • Det är roligt att ”springa på” motiv som man inte har tänkt på skulle dyka upp, men det utesluter ju inte att de ”banala, planerade” motiven är fina. Jag blev väldigt glad mitt i bedrövelsen över skräpan i detaljerna i blomman och även färgerna, nästan lika glad som jag blev över vissa av andammsbilderna!
   .
   Så ledsamt att det krånglade så att du inte kom iväg på begravningen. Väldigt tråkigt när du hade bestämt dig för att åka.
   Varm kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: