Stilla flyter dom.

Det blev skifte i krukorna i min trädgård igår. Penséerna som gjort sitt efterträddes av stjärnögats vackra skepnad och i den stora krukan tog murklocka och silvernjurvinda vid. Nöjd satte jag mig på trappan i solen för en stunds kontemplativt arbete. Med saxen i hand gick jag igenom de ledsna penséplantorna och gav dem en sista chans. Klipp, den där röda hamnar i vasen, klipp, den där halvvissna vita får flyta i fågelbadet, klipp, den knoppen måste få en chans, vem är jag att bestämma att den aldrig får slå ut, klipp, där en vacker lila och där en till och en till – de får en skål att flyta i. Två glasvaser med vacker fägring, ett blombestrött fågelbad för fåglarna att flaxa med vingarna i andakt för och så de här som hamnade i skålen på mitt bord. Stilla flyter dom. Stilla njuter jag.

41 kommentarer på “Stilla flyter dom.”

 1. FIn bild, lite svàrt med blommor hos mig, fast det skulle ju kunna fungera med en blomlàda pà räcket, fast inne sà skulle nog fàglarna förstöra blommorna, och det är litet…

  Gilla

 2. Mkt vackert!

  Gilla

 3. En trevlig idé för att spara blommorna lite till! Snyggt och elegant blev det också, långt från det epos jag först fick i tanken!
  🙂

  Gilla

  • Haha, varför tror du att jag skrev ”dom” och inte ”de”? Jag gör ibland så här med blommor, låter dem flyta i vatten, antingen i fågelbadet eller i en liten skål. De blir förunderligt vackra på det sättet, burna av vattnet. De stackars penséerna hade inga rötter kvar efter allt regnande.

   Gilla

 4. Våra penséer står sig prunkande i krukor och rabatter så de får hänga med – det har varit bra väder för dem, alltid något 🙂

  Härlig bild med härligt ljus!
  Kram

  Gilla

  • Roligt för er! Tack, kvällsljus är det. Jag såg ljuset, greppade skålen och ställde den på trappan. Fick lyfta upp den på min ogräskorg för att fånga ljuset.
   Kram

   Gilla

 5. Åh så vackert! tänk att jag gjorde det samma igår ..ryckte bort mina penseer jag med. Har lyckats hålla dem vid liv himla länge nu. Inte en knopp kvar och så hade det kommit någon vit ohyra på så inte en så ska du få se enda blomma skonades hos mig. Måste även fixa krukan på graven..men den tycks ha klarat sig från ohyran ändå…men den har oxå gjort sitt och behöver förnyas trots att jag varit där i tid och otid och nypt bort vissna blad och blommor.
  Ska se om jag inte kan fixa något nytt att sätta i krukan min idag…då ska jag fota den och visa dig.
  Har tänkt köpa afrikanska margeriter om det nu finns kvar några i butiken, de är tacksamma att sköta de kan samsas i krukan med min víta margerit.
  Ha en fortsatt skön mändag!
  Kram

  Gilla

  • Nog får man valuta för pengarna när man sätter penséer tidigt. Det är så härligt med dem i mars när inget annat blommar eller klarar av att stå ute om det kommer snö. Men till slut ger de upp. Det var precis afrikanska margueriter, eller stjärnöga som jag satte i krukorna, en ny pigg röd färg, men jag har redan lila och vita i andra krukor, den är så blomvillig och vacker, särskilt de ljusa som har mörkare färg på baksidan av kronbladen som syns varje gång de sluter sina stjärnögon på kvällen.
   .
   Jag ringde om pappas grav i morse, vi har inte fått iordninggjort med jord för en rabatt och idag skulle min syster dit och plantera sommarblommor. Det var tur att jag hann hejda henne, de hade ju förstört hennes blommor om de hade tippat jord på dem! Vi tänker oss en perenn plantering till hösten, nu orkar vi inte planera.
   Ser fram emot bilden av dina blommor! Önskar dig detsamma!
   Kram

   Gilla

 6. Stjärnöga…kärt barn har många namn…just stjärnögon har jag tänkt köpa idag…då jag iss hoppa ur min pyjamas som jag fortfarande sitter i 🙂
  Har inte råd med någon vidare rabatt annars denna sommar men lite fagert vill man ha på sin balkong ändå…så jag tar mig råd att köpa lite att sätta i krukan. Kanske blir det en tomatplanta med…får se va som finns att köpa…ska till blomsterlandet strax!
  Annars gör jag inget väsen av mig idag…går nog en promenad allena i min skog…kanske med nikon som enda sällskap…skönt att bara ha sig själv som sällskap dagar då man vakat ut…då är man inte jättesocial precis…nikon passar bra då att ta med!

  Fotografera orkar jag nog efter mina två jobbnätter …det ger energi att söka efter fina motiv..idag är det dessutom perfekt foto ljus..svagt grå himmel. Inga skuggor kastas över mina motiv denna skuggiga dag 😉

  kram

  Gilla

  • Min äldsta dotter kallades för Stjärnöga av sin far när hon var liten.
   .
   Den där Nikon är bra att ha som promenadkompis, inte behöver man prata med den och den gör oftast som man säger till den. Hoppas att du får en skön fotopromenad med många fina motiv!
   Kram

   Gilla

 7. Väldigt vacker bild! Det var roligt att läsa det du skrev, skulle nästan kunnat vara jag. jag skriver inte så bra, men gjorde i stort sett samma sak, fast några av penseerna finns ännu kvar, de som inte blivit ”långbenta” än…
  Kramar, sweet dreams och allt gott till dej!

  Gilla

  • Tack! Det är lustigt att du känner igen dig i det jag skriver! Men det är svårt att bara hiva iväg sånt som fortfarande kan glädja en. Några av knopparna på bilden har faktiskt slagit ut! Vad finns i dina krukor nu?
   .
   Vaknade alldeles för tidigt från mina drömmar, försökte somna om, men gav upp. Vädret är härligt så det känns inte så tokigt ändå. Får väl ta en tupplur i eftermiddag. Ha det gott!
   Kram

   Gilla

   • I mina krukor bor det två sorters vallmo och två sorters solrosor. Jag har köpt fröer på Tradera och sått, är sådan att jag tycker att det är kul att se när det växer! Och i en av krukorna bor det numer vanlig blå lobelia och vanliga margueriter. Det har jag inte haft på många år! 🙂
    Kramelikramar och allt gott till dej!

    Gilla

 8. Vackert! Liten hälsning från mig 🙂 Kram

  Gilla

 9. Så fiffig du är som räddar blomsterprakten en stund till sådär! Mina petunior har vuxit för mycket så jag ska klippa ner dem och se om de tar sig igen – de brukar oftast göra det och står sig då till frosten kommer.

  Gilla

  • Penséerna hade inte gått att rädda genom att skära ner, som jag tänkte först, de hade inga rötter kvar, det myckna regnandet hade kvävt dem. Hoppas att dina petunior kommer igen!

   Gilla

 10. Nu har även jag flytande penseer hos mig 🙂 tack för tipset!
  kram

  Gilla

 11. Underbart vackert ♥
  Vi har en massa vildväxande penseer som sticker upp mellan plattorna på uteplatsen,
  men jag nämns inte röra de vackra små blomstren. Men lite frestande är det att samla
  dem i en fin bukett i vas..
  Kram från Mogi

  Gilla

  • Tack, Mogi! Jag skulle nog också låta dem växa om jag vore du! Tiden i vas blir mycket kortare än om de växer på marken.
   Kram

   Gilla

 12. Du skulle kunna ge ut en inspirationsbok med bilder och texter. Du har aldrig funderat på det någon gång? En riktigt må-bra-bok att titta i. Önskar dig en fortsatt fin sommar!

  Gilla

 13. Så glad du gör mig Britta med din undran – du som skriver texter som alltid sätter igång tankarna! Nej, jag har aldrig ens tänkt tanken på att jag skulle ge ut en sån bok. Det är ett år nu som jag har visat mina bilder för er här på bloggen och jag har blivit glad och överväldigad av mottagandet.
  .
  Oj, nu får jag stänga av datorn, åskan går!
  Detsamma, Britta!

  Gilla

 14. Jättesnyggt som vanligt, men nu ar jag en viktig sak att sprida:
  http://skvitts.wordpress.com/2012/07/13/bloggspace-se-ligger-nere/

  Bloggspace ligger nere, läs mera hos mig!
  /Skvitt

  Gilla

 15. Kommer in och beundrar dem som stilla flyter 🙂
  Allt gott till dej med en helgkram!

  Gilla

 16. Tack, har njutit där o nu är vi i betydligt svalare trakter igen. Känns bra.

  Tycker det är fint att läsa orden du skriver till dina fina blommor. Hoppas du har det bra i sommaren!

  Kram

  Gilla

  • Tack, Madonnan!
   Såg bilden av den bruna bönan som hastigast. Det lever du ett bra tag på!
   Jag har nog först nu landat i sommaren. Är på torpet och tog sommarens första cykeltur idag i den härliga solen. Kantareller har jag också plockat, men har ännu inte badat!
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: