Efter regn kommer fjärilar.

När regnet gör upphåll greppar jag kameran, kliver i stövlarna och ut på skogsvägarna. Då hittar jag med stor sannolikhet sköna väsen som behöver lufttorka sina flygtyg innan de fladdrar iväg utom räckhåll för mer jordbundna varelser. En ljungblåvingehane hänger här  graciöst på tork.

38 kommentarer på “Efter regn kommer fjärilar.”

 1. Underbar bild!!! Älskar blåvingarna, de är så vackra. Här har vi barnkammare för Nässelfjärilarna som börjar kläckas.
  Denna bild skulle jag kunna tänka mig ha som fondvägg 🙂

  Kram

  Gilla

 2. Dessa insekter, men även humlorna är ju svàra att fota… Fin bild ☺

  Gilla

  • Jag brukar tycka att humlor är loja varelser som är hyggligt lätta att ta bra foton av, men häromdagen träffade jag på tre bamsehumlor som fick mig att häpna. De flög metodiskt in i varje enskild blomtrumpet i clarkiorna, snabbt in och lika snabbt ut och betade igenom blomma efter blomma utan att jag lyckades få ett enda godkänt foto på dem. Jag var lite sur över deras brådska.

   Gilla

 3. Så fin bild ..du lyckas hela tiden med att fånga vackra ting på bild.
  Snart ska jag ta mig tid att gå på fotosafari…då hoppas jag kunna fånga en fjäril jag med.

  Kram

  Gilla

  • Tack, tant Otto! Jag har under några promenader lyckats fota bra många olika sorters fjärilar och det är roligt. Då har jag, som jag skriver, medvetet gått ut just efter ett regn för att passa på dem. Igår när solen sken var det inte lika lätt, men jag hittade en orädd bastardsvärmare och blev jätteglad, de har blivit ganska sällsynta och det var många år sedan jag såg en, faktiskt. Kanske visar jag den senare när jag har kollat igenom bilderna och godkänt en. Hoppas du kommer iväg ut med kameran snart!
   Kram

   Gilla

 4. Mycket vacker bild! Hur nära var du?

  Gilla

  • Tack, Inger! Jaha, infon hängde inte med denna gång. Jag använde normalobjektivet och böjde mig fram så att jag nästan andades på den.

   Gilla

 5. Jättefin bild! Hoppas att det fladdrar in en sådan i min trädgård, som jag kan fotografera…

  Gilla

  • Tack, Agneta! Av någon underlig anledning lyckas jag sällan fota fjärilar i min trädgård. De har alltid för bråttom.

   Gilla

 6. Vilken tur att den satt kvar! 🙂

  Gilla

 7. Så fantastiskt fin!
  Grattis!
  Behöver nog få lite av din övertalningsförmåga för just nu flyr alla fjärilar undan så fort jag kommer! Jag vill också ta foton som får en att bli glad när man ser dem!

  Gilla

  • Tack, snälla BeBest! Jag tror att vissa av dem känner intuitivt att man inte vill dem illa. Eller nåt. Jag hittade en vädd fullproppad med insekter, en stor humla och blombaggar och så satte sig en nätfjäril där. Jag trodde att jag lyckades med någon bild, men icke, fjärilen var suddig på alla. Men du tar massor med fina foton som man blir glad av att se, bland dem många fjärilsbilder och fantastiska sländor!

   Gilla

 8. De där vingarna vill man nästan förstora och göra en tavla av. Verkligen ett konstverk som du lyckats fånga.

  Gilla

  • Tack, Anna! Jag var verkligen lite sur på blåvingarna som fladdrade iväg hela tiden och som bara lät mig få en snabb glimt av sina underbara vingar. Andra fjärilar, som nätvingar, gräsfjärilar och pärlemorfjärilar hade poserat för mig, men blåvingarna bara retades. Men trägen vinner!

   Gilla

 9. Du måtte ha väldigt stadiga kamerahänder så skarpa dina bilder blir! För att inte tala om vackra!!!

  Gilla

  • Tack, Imsy! Jag försöker låsa armarna mot kroppen när jag fotar. Hittills har jag inte använt stativ. Har du sett nästa fjäril?

   Gilla

 10. Underbar bild igen! Härligt! Jag ser sällan eller aldrig sådana här…
  Kraamar och allt gott till dej!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: