Färdigbykat

Av: Jag

20 07, 2012

Etiketter:,

Kategori: bilder, förfall, foton, saker

22 kommentarer

Bländare:f/5.3
Focal Length:42mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

22 kommentarer på “Färdigbykat”

 1. Bra bild på innehåll i baljor, fast jag tycker jag är sötare.
  Svante

  Gilla

 2. Finurligt! 😆
  Kram på dig!

  Gilla

 3. Helt klart shabby chic!

  Gilla

 4. Då jag såg detta foto kom jag att tänka på ett tal en person höll vid 50-års jubileet av de församlades realexamen. Talaren reflekterade över nu och då och något om tiden däremellan och kom fram till att vi alla hade uppnått pensionsåldern men hade fortfarande mycket kvar av ork och förmågor. Den gamla karriären var för de flesta över och alla hade vi möjligheten att i någon mån göra det vi ville med de nya förutsättningarna, där vår gamla funktion och erfarenhet kanske kunde behållas och komma till sin rätt på ett annat sätt som gagnade oss och andra.
  Dessa bykkar har idag en ny funktion och karriär. De kan användas till att vattna djur ur eller samla skräp i men trots sin slitna apparation är de fullt dugliga för den uppgiften och till det kan de bli mycket uthålliga.

  Gilla

  • Det här är grannens baljor och de har nyss använt dem just till att samla skräp och skärvor i. Det har skett ett generationsskifte i gården och allt gammalt har plockats ut ur husen, synats, värderats och fördelats. Det mesta kommer till användning även om skrothögen var ganska stor. Baljorna är kvar, de är bra bruksting. Jag köpte en stor zinkbalja för några år sedan och den tjänar som vacker vattenspegel i trädgården. Jag kan nog tänka mig att sommagrannhalvårspojken får en av baljorna som badbalja. När det till slut går hål i dem blir de bra som blomplanteringskärl.

   Gilla

 5. Undrar vad som finns i den påsen?!

  Ha det gott

  Gilla

 6. Åter igen en riktigt härlig bild. Dina bilder berättar en hel historia! Nu vill jag ha två saker. En bit ananas och en dusch… 🙂
  Kramaelikramar och allt gott till dej!

  Gilla

  • Tack, min vän, du berättar också historier med dina bilder! Igår fick jag melondille. En jättemelon med toppen kapad satt jag och gröpte ur med en sked, kunde inte sluta, det var så gott. Hoppas att ananasen smakade och att duschen hade avsedd effekt!
   Kram

   Gilla

   • Jag åt hela ananasen. ..hela… Och jag behövde tvätta håret. Har funnit en ny inpackning som jag tycker är oerhört bra. Håret känns helbra.
    Nu har jag en kopp te att avsluta dagen med. 🙂 Friggs applepie. Gott! 🙂
    Kramar och allt gott till dej!

    Gilla

    • Det kan nästan konkurrera med min melon. Vad är det för inpackning? Idag ska köksskåpens innehåll ner i lådor och jag vet inte hur det ska gå till. Packade en låda igår, med vaser och dyl och är så dålig idag. Det känns som om jag skulle behöva vila resten av sommaren och inte röra ett finger.
     Kram

     Gilla

     • Den heter Macadamia, här är en länk : https://www.bangerhead.se/sv/artiklar/macadamia-deep-repair-masque.html
      Jag köpte på Ebay, och fick mycket för pengarna http://viewitem.eim.ebay.se/Macadamia-Deep-Repair-Masque-500ml/271001367559/item?transId=934245859017

      Det är hemskt när man har det så, att man måste något som lika gärna kunde vara att bestiga Himalaya. Jag mådde ganska bra igår, och något sånär idag. Har träffat en bloggare idag, i Hbg. Det var trevligt, och fjärde gången vi ses. Kul! 🙂
      Allt gott till dej och en kram!

      Gilla

      • Den låter så bra att jag måste prova den, jag som annars är skeptisk till det mesta i den vägen. Men nu när du har testat den så har jag ju en garanti. Vad bra, tack!

       Idag har jag bestigit Himalaya. Jag fick migränflimmer igen och måste stoppa i mig medikamenter av starkaste slag och vila platt ett tag. Sen var det bara att fortsätta. Men medicinerna tog också bort den starka värken i bakhuvudet som jag dras med natt och dag. Nu får jag krypa i säng så att det inte börjar igen. Kul att du träffade din bloggkompis!
       Godnattkram

       Gilla

       • Vad oerhört tråkigt att du fick det så illa. Det krävs oerhört mkt för att klara av att fortsätta, även efter vila. Jag har också mest besvär med stark huvudvärk i bakhuvudet. Omöjlig att ignorera, går inte att medicinera bort helt, bara dämpa.
        Räknade ut att jag t o m i söndags hade 9 av 14 dagar helkassa med svår huvudvärk o horisontellt läge. Så illa ska det inte behöva vara på sommaren. Glad att värmen äntligen kom ett par dagar!
        Kramelikraaamar och allt gott till dej!

        Gilla

        • Aha, är det så! För mig är den här värken ganska ny, har haft en omgång för några år sedan, min huvudvärk är mest migrän eller värk i pannan. Men den är vidrig, rent ut sagt. Kanske hjälper värmen. I alla fall blir kroppsvärken bättre.
         Kram

         Gilla

         • Jag tänker att det är omöjligt att bortse från hjärnvärken. Jag klarar varken koncentration, ljud, ljus eller annan takt än min egen. Frågan är, hur får man fram att det påverkar min arbetsförmåga. Jag kan få sjukpenning, men inte sjukersättning, trots att jag inte kunnat jobba sedan 2004.
          Kramar och allt gott till dej!

          Gilla

          • Det går inte att få fram på annat sätt än att lyssna och tro på den som berättar det. Det går ju inte att mäta hur någon annan känner det. Min läkare pratade om det senast jag var hos henne, det märktes att hon hade tagit in det, att hon hade funderat mycket över det. Och att hon förstod.
           Kram

           Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: