Rynkpower.

Av: Jag

25 07, 2012

Etiketter:,

Kategori: bilder, djur, foton, sommar

32 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:28mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

32 kommentarer på “Rynkpower.”

 1. Cirkus i stan? Fin bild pà elefanten…

  Örnkramar ( och hemikramar ) ♥

  Gilla

 2. Det ser ut som en Afrikansk Elefant, med stora öron, och dessa ska vara svåra att hantera. Den Indiska Elefanten har små öron, och är lättare att hantera. Verkar vara något som vi människor ska ta fasta på och lyssna till vad politiker säger med stora öron, i stället för att lyssna med små Indiska öron. Först då kan vi bli besvärliga att hantera.
  Svante

  Gilla

  • Cirkus Scott har tre elefanter, två afrikanska och en asiatisk. Han som äger elefanterna har umgåtts med dem sen han var barn, så de är vana vid varandra och alltså inte svårskötta. Jag tror nu inte att öronens storlek spelar så stor roll för vad vi hör. Det viktiga är väl att inte låta informationen gå in genom det ena örat och ut genom det andra, utan passa på att processa det i maskineriet som sitter mellan öronen. Sen kan resultatet komma ut genom munnen eller fingrarna i form av en reaktion.

   Gilla

 3. Den Afrikanska Elefanten har större öron av den enkla anledningen att det är varmare, och torrare i Afrika, örat är så att säga kylare. I Asien är det fuktigare, så där blir öronen mindre. Nog vore det på sin plats att vi i Sverige använde våra öron att lyssna med, och dra slutsatser av det vi hör, och låta våra politiker få veta vad vi tycker. Skvitt skickade en Video på en stackars Galt, och tänk om det gick att få våra politiker att få det uppvaknandet.
  Svante

  Gilla

  • Nog kunde man ha behövt elefantöron idag, att fläkta med! Ja, en riktig elektrisk chock, inte bara en stöt skulle de styrande behöva.

   Gilla

 4. Jag vet att vilda djur anses höra till cirkusvärlden men jag blir beklämd då jag ser dem. Cirkus var förr ett sätt att visa allmogen djur från andra världsdelar och kunde då kanske utöver sitt roande av publiken även ha en allmänbildande effekt men idag behöver inte den föråldrade traditionen upprätthållas inom cirkusvärlden. Hur väl man än behandlar sina vilda djur så är det i mitt tycke enbart beklämmande. Det finns andra och något bättre sätt att visa djuren än att dra dem runt i fordonskaravaner land och rike kring.

  Gilla

  • Delar din åsikt om Cirkusdjur, och djurparksdjur med för trånga hägn.
   Svante

   Gilla

  • Det har förstås förts en diskussion om cirkusdjuren igen i media. Här tar jag inte ställning för en gångs skull, kan bara tycka att just de här elefanterna har vuxit upp med cirkusen.

   Gilla

 5. De är fina, elefanter. Låter kul också. Och rynkorna har de hela livet! Jag vet rynkiga människor som är vackra!
  Kramar och allt gott till dej!

  Gilla

  • Det är de. En av elefanterna är 40 år, de andra två 28. Hur gamla kan de bli, tro?
   Jag tror att om vi fick bort ungdomskulten så skulle fler åldringar ses som vackra med sina rynkor.
   Kram

   Gilla

   • Svarar själv på min undran: den indiska 70-80 år, den afrikanska 50-60 år.

    Gilla

   • Ja, du har rätt. Och alla retucherade bilder!
    Jag är osäker, men vill minnas att elefanterna kan bli ca 60 år enligt en bok jag har. Är mkt fascinerad av de afrikanska elefanterna. Har ju haft turen att f¨å se många och en del även nära.
    Allt gott till dej!
    Kramar

    Gilla

    • Och jag har bara umgåtts med de indiska, bl.a. på Sri Lanka. De afrikanska i naturlig miljö återstår för mig att se.
     Kram

     Gilla

     • De är fantastiska, särskilt de i Namibia, världens största. Kul även att se hur andra djur reagerar när de kommer, hur de liksom flyttar på sig, inte av rädsla, utan för att störst går först.
      I Zimbabwe såg vi vid ett tillfälle 104 elefanter i och runt ett vattenhål samma kväll. Senare ”anföll” en oss, sprang mot oss och trumpetade. Spännande så det var lite läskigt. Har inte varit på Sri Lanka, men känner två tjejjer därifrån.
      Allt gott till dej! Kramar

      Gilla

      • 104 elefanter! Så häftigt mäktigt! Nu blev jag avundsjuk! Men man får vara försiktig och hålla sig undan, man vill ju inte precis bli ”överkörd” av en elefant. Jag red på en i djungeln och det var kul.
       Kram

       Gilla

       • Även jag har ridit, i Afrika, i bush. När vi (Jag och en amerikans flygvärdinna som var sambo med vår värd) skulle tillbaka till farmen där vi bodde, kände hästarna något och vägrade gå, vi kunde inte få dem att ta ett steg, oavsett vad vi gjorde… Det visade sig att det låg en leopard i gräset, som vi varken såg eller annat. Såg den ett par hundra meter därifrån tre timmar senare, Ruggigt spännande. Har den på film. Den ridturen tog flera timmar, p g a omvägen vi fick ta, och var så häftig!
        Nu tittar jag på Natgeo WILD om sans jakt i troligen Namibia. har varit där, och träffat san, så det är verkligen spännande!
        Kramelikramar och allt got till dej!!!!!

        Gilla

        • Så spännande! Jag har bara sett skymten av en leopard i djungeln. Borde ge mig ut på en sån resa igen, men har inte orkat ens tänka på att planera en resa.
         Kram

         Gilla

         • Eftersom värmen hjälper/lindrar, har det gått hyfsat bra. Flygresan är värst. Vilar kan jag göra. Har med t ex IKEA suveräna uppblåsbara kudde som stöd när jag behöver det (ofta, t ex under resan).
          Har varit i Namibia en gång, senare i Zimbabwe och senast i Tanzania. De resorna är det bästa jag gjort, förutom gift mig och skaffat sönerna. 🙂
          Kraaaamar och allt gott till dej!

          Gilla

          • Låter fantastiskt! Det är nog nu jag bäst skulle behöva en resa till värmen, men jag blir fast på arbetsförmedlingen i stället till och med december. Där blir jag botad.
           Kram

           Gilla

          • Samma här, fast jag vet inte hur länge… Blev utförsäkrad 1 juli igen.
           Visst är det fantastiskt! Fk vet att AF kan det ingen annan klarar… (du hör säkert ironin)
           Allt gott till dej med en kram!!

           Gilla

          • Nej, jag kanske är väl optimistisk när jag skriver december, Af kanske hittar det perfekta jobbet för mig, du vet det vimlar säkert av jobb där man kan gå hem när man blir trött efter en kvart, vila i flera dagar, be folk hålla tyst för att de talar för högt, glömma vad man höll på med och få hjärnstress när det är flera saker som man ska hålla rätt på. Går du på Af nu?
           Kram

           Gilla

          • Ja, sedan 1 juli. Det känns förnedrande. Det är andra omgången där.
           Kramar och allt gott till dej!

           Gilla

          • Jag är snart där. Den sjukförsäkring som vi alla betalade in till som skulle hjälpa oss när något hände ska vi nu känna är en ynnest, en skänk från välgörarna som vi ska falla på knä och tacka för. Skit vill jag kalla det.
           Kram

           Gilla

 6. Har alltid älskat elefanter och då av någon anledning särsklit den afrikanska. Jag vet inte vad det är, en tröghetens poesi i deras rörelse, deras släktkänsla, deras klokhet, deras minne. Det där rumlande, brummande ljudet de gör rör alltid vid en sträng i mig.

  Gilla

  • Tröghetens poesi är väl precis vad det är. Jag har sett dem i arbete med skogsröjning på Sri Lanka och fascinerats av styrkan, smidigheten och lättheten i deras rörelser. I den där stora kroppen ryms oanat mycket vighet under en täckmantel av tröghet. Mysiga djur.

   Gilla

 7. Jag vet inte om man kan prata om fartränder när det gäller elefanter, men de är nog snabbare än jag tänker mig. I alla fall är de vackra! De utstrålar något svårdefinierat, men vackert lugn 🙂

  Tycker jag

  Gilla

  • Fartränder, haha! Men de kan vara snabba nog när de får fart. Ja, vackert gediget lugn kan man väl såga, det tycker jag också.

   Gilla

 8. Vilken vacker marmorelefant! (För inte är det en farmorelefant?)

  När det gäller cirkusar kan jag inte låta bli att tala om Turbo igen: Det befann sig ett cirkussällskap på gärdet nedanför vårt villaområde när han försvann. Så eftersom han gick upp i rök så fullständigt så är vår förhoppning att han egentligen är ute på cirkusturné nuförtiden! Det känns trösterikt för det skulle nog passa honom rätt bra.

  Gilla

  • Det är ju en tanke att han nu turnerar med en cirkus. Cirkus-Turbo, smaka på den! Men jag förstår att han fattas dig.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: