Blå jungfruslända – årets modell.

31 kommentarer på “Blå jungfruslända – årets modell.”

 1. Alltid lika förundrad över din förmåga att hitta fotoobjekt och dina vackra skarpa bilder.

  Kram

  Gilla

  • Den här var inte så svårfunnen. Jag såg något intressant fladderflyga i trädgården på torpet, hämtade kameran och rätt som det var satte den sig på jordsäcken som jag nyss hade haft till planteringarna. Där tog jag flera foton, men såg att ljuset inte var det jag ville ha, jag ville ha genomsyn. Så jag schasade iväg den och den satte sig på det här avklippta strået i stället. Det här var i midsommarhelgen och jag tror att den var nykläckt och behövde torka lite innan den gav sig iväg på längre flygfärder. Den satt still och jag kunde krypa runt och pröva olika vinklar. När jag var klar flög den iväg och satte sig i schersminen och även där kunde jag fota den. Glad var jag.
   Kram

   Gilla

 2. Den insekten är inte lättfotograferad, och här har du ett foto som är helt underbart. Har du något speciellt språk du använder för att de inte ska flyga iväg?
  Svante

  Gilla

  • Det är helt individuellt. Den här fick jag jollra med då det var en alldeles ny en. Men annars brukar jag tala om vad som gäller:
   – Sätt dig där borta, i profil, bred ut vingarna, vrid på dig lite, såja…

   Gilla

 3. Sedär, du har hittat en… Fin bild! ☺

  örnkramar ♥

  Gilla

 4. Vad den var vacker. Undrar om den bara lever en dag som vissa av de där gör? Kram på dig!!

  Gilla

  • De är bra vackra. Som ett mörkblått fladder när de flyger förbi. Nej, det här är ingen dagslända, den lever mycket längre, men jag har inte riktigt koll på hur länge. Men som jag skrev förra sommaren: de är begärliga byten för fåglar, jag brukar hitta deras vackra vingar vid min brunn.

   Kul att se dig igen, Linda!
   Kram!

   Gilla

 5. oij vilka spetsvingar ! ..då jag nu skulle gå in på din blogg gick jag via en tidigare bokmark vilket var förra årets bild på den här,samma sländan ..(kanske var det från den första gången jag var inne på din blogg )

  Gilla

  • Så läckert att du kom in på den bilden och så visade jag en ny idag! Ja, den här är lite genomlyst så att mönstret syns.

   Gilla

 6. Åh vacker!
  Hur är det med dig?

  Gilla

  • Tack, Trollan! Kul att du tittar in! Det kunde varit bättre; på nätterna är jag desperat på grund av all värk och tänker rymma till ett varmt land, men på dagarna går det hyggligt. Hur lever livet med dig då?

   Gilla

 7. Men så vacker! Och så vackert presenterad! Blå jungfruslända, Calopteryx virgo, redan namnet är skön poesi och ditt foto är en ren fröjd, en ynnest, att få ta del av!

  Tack för det!

  Gilla

  • Tack, BeBest! Det latinska namnet är verkligen poetiskt. Jag delar gärna med mig av det jag finner skönt i naturen, det är ett givande och tagande! För ett år sedan visade jag min första bild av en slända någonsin, i inlägget Äntligen och det var just en jungfruslända. Det har blivit några sländor till men inte alls så många som dina.

   Gilla

 8. Jag tycker mycket om sländor. Särskilt de blå! 🙂

  Gilla

 9. Så vacker den är. Tänk vad du är duktig på att ”fånga ögonblicket” i dina bilder. Häftigt! 😀

  Gilla

  • De är vackra, insekterna, när de flyger omkring och ännu vackrare när man får chans att studera dem nära. Jag har haft för mycket plikter den senaste tiden, så jag har saknat de här mötena med naturen. Mitt i köksnedpackningen, när jag satt och pustade, såg jag stora vita fjärilar fladdra utanför fönstret. Jag skyndade mig ut men de gäckade mig och fladdrade iväg. Det dök upp en annan fjäril som satte sig på husväggen. Det visade sig vara ett påfågelöga, men den knep envist ihop om sina fina färger. Men nu är jag ute på torpet igen och kan kliva ut på skogspromenader, tack och lov.

   Gilla

 10. Vilken snygging! Jag har också försökt fota sländor men inte blir de som dina, nej!

  Gilla

 11. Önskar jag hade din förmåga att se så mycket vackert.

  BS Halloj !
  Ålabodarna ligger inte långt ifrån vår stuga. Det är vackert och härligt i Österlen.
  Vi fick en riktig toppensemester där.
  Avundas inte ditt “packa ner köket” usch och fy, det finns inget skoj med det trots att man vet att man blir glad när man fått nytt. Gott att sommarflickan nu accepterar andra än mamma och pappa.
  Ta det försiktigt och var rädd om dig !

  Varmaste kramar

  Gilla

 12. Gott att du har det gott där på torpet, skönt att du får vila. Själv måste jag hitta ork att vara med på min mans yngste brors bröllop på lördag, cheesus !!! Hur ska jag orka ??? Dropp och halvbra andning än så länge. Vi tar in på hotell trots att det är i Göteborg, min man lär iaf bli sen på kalaset, han ska testa att vara festprisse verkar det som.

  Vila och ha det så gott !!!

  Massa varma kramar

  Gilla

  • Då är det vila anbefalld fram till lördagen för dig! Klart att du måste få vara med om det som är trevligt, men balansen är svår. Du får ta dig till hotellet när du blir trött och låta maken festa loss på sin brors bröllop. Din sista mening returnerar jag till dig!
   Kramar

   Gilla

 13. Dubbel-trippel-quatro-gillar!
  /Skitt

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: