Interiör

Av: Jag

01 08, 2012

Etiketter:,

Kategori: arkitektur, bilder, förfall, foton, sommar

35 kommentarer

Bländare:f/5
Focal Length:18mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Luftig lantlig bostad med äldre charm till salu. Viss renovering behövs men för den kreativa personen är detta ett riktigt kap. Två  gröna uteplatser med omedelbar närhet till skog och mark, okonventionella ljusinsläpp i väggar och tak, lofttrappa, naturliga gröna material i golv och väggar,  kort sagt alla chanser till ett härligt boende där du kan leva din dröm om nyenkel design och skabbigt skick!

35 kommentarer på “Interiör”

 1. Nå, kommer du snart? Skynda dig, för sjutton gubbar! Vi måste skriva på alla papper hos mäklaren och hinna till banken innan de stänger! Vilket luftigt boende, och dessutom får min jättestora soffa plats där vid det stora panoramafönstret! 😆

  Gilla

  • Jag är på väg, men är du medveten om att det är många som är intresserade och att det inte är helt billigt? Det är till och med åutsikt från loftet… hmm, det blivande loftet! Trappan är ju klar… Och ja, din stora soffa platsar perfekt att sitta och vara mindful i! Tänk vilken närkontakt med naturen det blir!

   Gilla

 2. Du missade lite där på slutet med ”skabbigt skick”. Annars är beskrivningen klockren. Kanske kunde du lagt till ”öppen planlösning”?

  Gilla

  • Det var väl min mäklarärlighet som tog vid. Eller så var det tanken som slant, min hjärna har sorterat in shabby chic i samma fack som skabbigt skick. Ja,öppen planlösning är det ju!

   Gilla

 3. Huset för dem som är öppna för allt!
  Här behöver man inte känna sig utlåst!
  Och tak över huvet också! Bara en sån sak! Det måste ju höja värdet avsevärt.
  Jag uppskattar verkligen att det är så lättstädat och att man enkelt kan dra ut sängen om man vill ligga och titta på stjärnorna en vinternatt.

  Gilla

  • Om du visste vad folk bjuder! Det här är ett ställe där man bjuder in naturen och rätt som det är har man en räv i knät. Själv gillar jag den mjuka gröna heltäckningsmattan i naturmaterial, och du, det finns faktiskt stjärngluggar i taket!

   Gilla

 4. Vet du vad jag tänker på när jag ser byggnader liknande denna. Jag tänker på olycksrisken om barn får för sig att leka där. Som gammalt skyddsombud ser jag risker överallt i samhället. Bilden är ju bra belysning till vad, som behöver tas bort.
  Svante

  Gilla

  • Nu är det här inte en lada som finns nära hus och gårdar. Visst finns det en liten risk att ungdomar som är ute på egen hand hittar stället, men då ser jag större risker med hur de färdas dit.

   Gilla

   • Du menar alla Fästingar de kan utsättas för i naturen?
    Svante

    Gilla

   • Jag tänkte på yngre förmågor än de som har tillgång till snabba fordon.
    Svante

    Gilla

    • Ja, men jag skrev att det här inte ligger så att barn tar sig dit ensamma. Hittar de dit i sällskap med föräldrar så är det deras ansvar att hålla dem under uppsikt.

     Gilla

   • Jag delar din uppfattning om att det i så fall är föräldrarnas ansvar, men jag tänkte mer på att sådana hus finns överallt på landet, och många gånger lätthittade. Sedan tror jag att du, och jag tillhör en annan generation än dagens föräldrar. Dagens föräldrar har med några undantag låtit samhället ta över ansvaret för deras barn. Jag ser det dagligen i korsningen mellan väg 84, och väg 286, där cyklar barn på cyklar, som egentligen inte består av mer än ram, hjul, trampor, och kedja, ålder från 5 till 12 år gamla. Glöm detta med cykelhjälm. Jag har försökt ta upp detta med deras föräldrar, men blivit upplyst om att jag inte har med det att göra. Hoppas att jag inte får se några av dem råka illa ut.
    Svante

    Gilla

    • Är det verkligen så att föräldrarna låter samhället ta ansvar för barnen? Det skrivs ju om curlinggenerationen. Var det inte så vi växte upp, inga cykelhjälmar, ute lite vind för våg? Med den skillnaden att alla vuxna fick säga åt och hålla koll på alla barn.

     Gilla

   • Rättelse ska vara väg 296.
    Svante

    Gilla

 5. Vilken utmärkt välformulerad bostadsannons! Verkar på pricken beskriva ”objektet”!

  Gilla

  • Ge ett bud! Förutom den stora ut-/ingången som Rozie döpte till panoramafönster så har det flera kattingångar. Jag kan riktigt se framför mig dina shabbade blomkrukor och ljusstakar därinne!

   Gilla

 6. Den här annonsen ljög inte… Fint foto

  Gilla

 7. Självklart hade jag inte cykelhjälm, men fick inte cykla i trafiken före 10 års ålder ensam det var stenhårt förbud, men på gården till hyreshuset fick jag cykla ensam. Visst ramlade man ibland, och fick gå hem, och få plåster här, och där på kroppen. Trafiken var inte heller så svår på den tiden. När jag skrev väg 84, så är det vägen där nästan all trafik från Stockholm till Härjedalsfjällen, och Östersund går, och trots hastighetsgräns på 60 km/tim är det inte många som bryr sig. Tyvärr är jag barnlös, men hade jag haft egna barn, som bar sig illa åt skulle jag vara glad om andra vuxna sa till, precis som portvakten i huset vi bodde i gjorde, och vi barn tyckte om portis i alla fall. Det du beskriver om curlingföräldrar trodde jag bara var sådana som var misslyckade i någon idrott när de var unga, och vill ta igen det med att pressa sina egna barn. Skickar med en video som förklarar Curlingföräldrar. http://www.youtube.com/watch?v=W8IrB3NSdqY
  Svante

  Gilla

  • ”… begrepp, lanserat av den danske psykologen Bent Hougaard, där föräldrarna i allt större omfattning lägger sig i sina barns liv och utveckling. Det svenska namnet kommer ifrån att, likt spelarna på en curlingbana sopar banan före spelstenarna, föräldrarna planar vägen före barnet i dess liv. Föräldrarna vill att barnen ska ha det bra och tryggt och lägger ner mycket ansträngning på att ordna för barnen. De skjutsar barnen istället för att låta dem åka buss… ” (Wikipedia)

   Gilla

 8. Hahahaha… Från ”shabby chic” till ”skabbigt skick! Mycket smart! Gillar också ”gröna material”! Tack för att du får upp mina mungipor så här på morgonkvisten.

  Gilla

 9. Vilken begränsning! Jag vill trycka gilla mer än en gång!!!! Ju!
  Älskar bilden, och din humoristiska text! Vill titta mer och länge!
  Kraaaaamar och allt gott till dej!

  Gilla

  • Haha, vad roligt att du gillar det! Du kanske är spekulant? Det var härligt med ladan, hur ljuset silade in genom väggar och hål i taket. Jag hade svårt för att slita mig.
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: