De har festat loss.

Av: Jag

04 08, 2012

Etiketter:,

Kategori: bilder, foton, silhuetter, växter

20 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

20 kommentarer på “De har festat loss.”

  1. Både vackert och tragiskt..
    För det är väl larver som festat loss och sugit näring ur bladen? Stackars träd.
    Men samtidigt är det ett vackert mönster ♥

    Kram från Mogi

    Gilla

    • Det är alltid tråkigt att se ett angripet träd. Men träden verkar inte vara så påverkade trots att bladen är så här håliga. Och när man ställer sig och tittar upp mot himlen och ser ett vackert hålmönster så är en del förlåtet.
      Kram

      Gilla

  2. Lite mörkt och mystiskt, fast ändà sà naturligt… FInt

    Gilla

  3. Det finns nattfjärilar som har ett närmast artspecifikt sätt att äta på bladen. Vissa väljer kanterna, andra tar hela bladskivan mellan de stora bladnerverna och somliga gör hål, några runda, några raka eller slingrande och så är det det där med val av värdväxt och var på växten man slår till samt hur utvuxna de angripna bladen ska vara för att bli utsatta eller klara sig. Det finns insekter till allt, det är inte bara bland folk det är så.
    Själv föredrar jag att äta plommonen mogna men om trädet fått bladen förstörda blir det inte mycket till plommon att smaka på. Man får då försöka njuta av bladens nya design och blir den så här läckert presenterad är det minsann inte svårt att göra det heller!

    Gilla

    • Är det alltså nattfjärilar som åstadkommer detta? Och du såg att det var plommon! Det är våra blåplommon, som tant Ella kallar dem och nej, plommonen påverkas inte, eller ja, de blir nog färre. Men förbålt goda! Insektsangrepp är inte roligt att få, men eftersom det här är lågt bort från huset i den vilda delen av trädgården så gör det inte så mycket och den nya designen kan till och med vara vacker ur vissa vinklar.

      Gilla

  4. Ja det verkar som om de små rackarna fått sig ett rejält skrovmål…trodde att det var maskangrepp först då jag såg bilden men det kanske är fjärilar.
    Snygg siluettbild!

    Kram

    Gilla

  5. Bilden gillar jag, men kommer att tänka på Allianspolitik.
    Svante

    Gilla

  6. Mega-giga bra-fantastiskt!
    Och svartvitt i färg, dessutom!
    🙂
    Kram!
    /Skvitt

    Gilla

    • Det är larverna som har gjort jobbet! Det svartvita är en antik ton som kom till för att jag försökte få bloggmallen att välja en ljusare bakgrund. Utan framgång dock.

      Gilla

  7. Otroligt cool. Jag ser fladdrande fjärilar bland löven, jag…

    Gilla

  8. Larverna har skapat ett utsökt spetsmönster. Det är dramatiskt fångat på ett skugglikt sätt som får mig att tänka på både skuggteateater och ett tryckt mönster. Vackert!
    Kramisar och allt gott till dej!

    Gilla


Lämna en kommentar