Pole dance.

Av: Jag

05 08, 2012

Etiketter:,

Kategori: bilder, fjärilar, foton, natur, sommar

37 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:160
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

En riktig fjärilspåldans utförde denna nätfjäril på grästråna. Den snodde runt runt som om den verkligen ville visa upp sig från alla håll och kanter. Den ville väl ut på nätet, nätfjäril som den är.

37 kommentarer på “Pole dance.”

 1. Det ville den nog, fin är den allt! Fjärilar lever ju inte sà länge, sà nu har du förevigat den! ☺

  Gilla

 2. Den bilden ger bara positiva vibrationer, efter åskvädret vi haft i Kårböle under en timme. Har precis pluggat in dator, och telefon.
  Svante

  Gilla

 3. http://svantelarvig.wordpress.com/2012/08/05/1322/
  Jag fick ett par bilder med min skitkamera, som jag tycker blev roliga.
  Svante

  Gilla

 4. Vilket tålamod du måste ha som orkar vänta ut dem 🙂 Den ser mjuk och go ut. Fin bild!

  Gilla

  • Jag har tid när jag är ute och går. Här höll orken på att ta slut, men jag prövade ändå en liten väg där fjärilarna är snälla. Det gick hem. Det är lugna gatan, där jag även fotade blåvingen.

   Gilla

 5. Jag kommenterade just här!
  Nu gör jag det igen.

  Gilla

  • Det finns olika alternativ:
   Att jag samlar på vissa kommentarer, gömmer dem i en byrålåda, tar fram och läser dem ibland, bara för mig själv.
   Att det finns ett slukhål för kommentarer.
   Att du inte kommenterade just här utan just där.

   Gilla

   • Jag tror på det första. Att du tyckte min kommentar var så ovanligt fin att du ville ha den för dig själv och ta fram och suga på ibland när inspirationen tryter. Jag tror det stod:
    Och sånt här tittar folk på!

    Gilla

    • Platt fall. Den kan jag inte ha sparat! Men ja, kanske en och annan har lurats in till min fjärilsdans och blivit besvikna när de trodde att de skulle få flukta på en annan typ av klänga-runt-stången-föreställning och då menar jag inte midsommarstången.

     Gilla

 6. Men så tjusig!
  Nätfjärilarna har jag inte sett i år och väldigt få pärlemorfjärilar också! Jag vill också ha en sån fin bild i byrålådan!
  Avundsjuk är jag!

  Gilla

  • Är det sant? Är de till mig de har flugit? Jag har fotat många nätfjärilar på olika ställen i sommar och riktigt frossat i att försöka identifiera dem! Tack, BeBest. Jag gillar att fjärilen valde en så ”ren” miljö att utföra sin dans i.
   .
   Jag måste berätta om mina hemmafjärilar. På förmiddagen i stan gick jag en inspektionsrunda i trädgården. Oreganon blommade. Den har tagit över i mitt köksland och jag har ett litet blommande hav. Döm om min förvåning när jag på denna lilla yta kunde upptäcka två stora vita fjärilar, en nässelfjäril, ett påfågelöga och massvis med bamsiga humlor. Oh, vad det surrade, fladdrade och flögs och sögs i oreganon!

   Gilla

 7. Trevligt att orka blogga igen och åter få njuta av dina bilder!!

  Hemikramar ♥

  Gilla

 8. Åh att du kan fånga fjärilar…hur jag än försöker så hinner de flyga sin kos innan jag fått fokus på dem…
  Men en vacker dag som denna kanske även jag lyckas …jag ger mig inte i första taget!
  Kram

  Gilla

  • Fjärilar är inte lättast att fånga de vackra dagarna. Efter ett regn eller tidigt på morgonen har de ofta behov av att sitta och torka och då kan man smyga på dem. Men i och för sig fotade jag en nässelfjäril, en silverstreckad pärlemofjäril och en skogsnätvinge i går när solen sken. De verkade njuta av att sitta i solen. Nässelfjärilen var skyggast. Sen kom en liten vit nattfjäril och satte sig på min skjorta när jag satt vid datorn i går kväll. Jag försökte få iväg den till en mer fotovänlig position, men den gillade skjortan! Lycka till med fjärilarna!
   Kram

   Gilla

   • Hm minns du den fjärilen som följde med mig hem då jag var på fotosafari? Den som satte sig på mitt huvud…och som jag fotograferade genom backspegeln?
    Den valde ju själv att bli plåtad och poserade och slog med sina vingar…
    Häftigt…de bilderna ska jag leta fram.

    kram

    Gilla

 9. Oj så fin! Fjärilar är så vackra. Precis som den lite annorlunda ”art” jag köpt idag 🙂

  Gilla

  • Haha, jag läste att det var en dödskallefjäril – den blir snygg på ditt bröst! Ja, det är svårt att låta bli att fota dessa väna väsen och helt oemotståndligt när de poserar.

   Gilla

 10. BS Är så in i märgen trött på alla bakslag och elände, mådde ju så bra efter jag skrevs ut från HIA i Borås i början av juli. Varför blir det så här nu ???? På måndag ska höger lunga tappas på vätska och jag får inget svar på varför det blivit så, vill ju veta. Det enda jag vet är att hjärtat iaf är friskt, peppar peppar.Kämpar med ångesten också, det är det värsta nästan.

  Massa kramar

  Gilla

 11. BS Usch, det är läskigt att vara så här skruttig. har klarat mig rätt bra från ångesten idag, men nu är det snart natt……..

  Kramar

  Gilla

 12. Ljuvligt vacker nätfjäril! Glad och tacksam att du var där när den visade upp sig!
  Den är så utsökt fin att jag fnissar lite 🙂
  Stor kram och allt gott till dej!

  Gilla

  • Tack! Jag var förundrad och glad över att den snodde runt och visade upp sig. Igår gjorde en flickslända likadant. Konstigt. Jag är nästan säker på nu att det var en skogsnätfjäril.
   Kram

   Gilla

   • Det har ju blivit en ny motionsgrej, fast då heter det inte poledance, utan något som jag just nu inte får fram. Kul att även insekterna håller sig i form och uppdaterade… 🙂 Önskar att jag hade haft lite mer tur med sådana, trollsländor särskilt. Jag ser dem i luften, år efter o följer m blicken, och de är borta. Fast jag har nog fotat väldigt lite i sommar. Har inte mått så bra…
    Kramar och allt gott till dej!

    Gilla

    • Jag har sett det kallas pole dance även som motionsform. Alltså, tänk om vi skulle flänga och fara som insekterna gör! Inga som helst problem att hålla oss slanka och i form skulle vi ha då! Jag har förstått att du har varit dålig och det är trist. Jag har inte heller mått så bra och har idag beställt en ny tid till läkaren, får åka till stan på fredag.

     Sländor såg jag massor av idag, hala svärmar på vägen där jag cyklade. De var omöjliga att fånga på bild, de flög och flög som stridsflygplan, utan uppehåll. På mindre skogsvägar däremot kan man ha turen att se den vila.
     Kram

     Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: