Robusta räfflor.

Av: Jag

11 08, 2012

Etiketter:,

Kategori: bilder, foton, rost

18 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:38mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

18 kommentarer på “Robusta räfflor.”

 1. Kan du förklara vad bilden föreställer?? *förvirrad*

  Hemikram

  Gilla

 2. Det ser ut som om du verkligen gillar byggarbetsplatser med alla sina attribut, men det är intressant. Kommer inte pà namnet pà svenska, men det ser ut som en ”benne”, det franska ordet…

  Gilla

  • Ja, byggarbetsplatser är alltid intressanta, om man blir insläppt. Det här är ingen byggarbetsplats utan utanför en byggnad av något slag.

   Gilla

 3. Någon container? Rost gör sig verkligen bra på bild!

  Gilla

 4. Verkligen ”spännande bild”. Såg nu att det var en container men innan jag såg svaret om vad det var trodde jag att det var ett plåtskjul. 😆
  Rost ”ger karaktär” åt material de angriper, men kan även vara ”förödande”.

  Gilla

  • Tack, Rozie! Det kunde lika gärna varit ett skjul. Ja, det är lustigt med rost, det kan vara förödande, man vill ju inte att ens bil ska angripas av rost t.ex. Men jag köpte en fotskrapa av järn på Gysinge byggnadsvårdscentrum. I en broschyr som följde med den står att man ska låta den rosta, rosten bildar ett skyddande lager. Men det kanske är annorlunda med tunn plåt, då finns inte så stor marginal.

   Gilla

 5. Då har du alla gånger en fotskrapa av Cortenstål det yttre lagret rost skyddar materialet, på ungefär samma sätt som ärgen på Kopparplåt. Skickar med en länk till Wikipedia.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Cortenst%C3%A5l
  Svante

  Gilla

  • Jag tror inte det. Den är av gjutjärn:
   ” Nytillverkad fotskrapa i gjutjärn efter gammal förebild. Gedigen kraftig kvalitet, specialgjuten för Gysinge. Halvrund form med genombrutet stjärnmönster. Obehandlad yta. Bör inte ytbehandlas, utan bör istället ligga utomhus tills den »rostat färdigt«. Den slutar rosta efter några månader.”

   Gilla

 6. Dethär känns som en ”typisk” bild av dig. Du har ju en förmåga att se skönhet där det finns blåa färger och rost, och något som de flesta skulle betrakta med skepsis eller se som skräp. Det är en glädje att få se saker med dina ögon.
  Största kramen och allt gott till dej!

  Gilla

  • Det behöver inte vara blått, men det är ofta det i kontainrar och liknande. Här gick jag ett varv med kameran medan jag väntade på min chaufför, efter en antikmässa. Det råkade vara en miljö där det fanns gott om rost.
   Kram

   Gilla

   • Ha, antikmässa och rost. Det är nog inte alla som ens vill förknippa de två. Jag har märkt att blått och turkost är det ofta.
    Kramar och allt gott till dej!

    Gilla

    • Det var ganska ruffiga omgivningar för mässan. Många som reagerade på att det var så förfallet runt lokalen. Blått och rost gifter sig bra!
     Kram

     Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: