Höstsymfoni

Av: Jag

16 09, 2012

Etiketter:,

Kategori: bilder, foton, höst, växter

28 kommentarer

Bländare:f/4.8
Focal Length:102mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

28 kommentarer på “Höstsymfoni”

 1. Oj, det är verkligen höst hos er i Sverige… Vackert med alla färgerna som slàr ut…

  Gilla

  • Det är overtyren. Fortfarande är det mesta grönt, men somt vissnar, annat gulnar och ett och annat träd prövar att ta för sig av höstens färgpalett.

   Gilla

 2. Det var en fin symfoni.
  Men tänk om Loa Falkman kommer?

  Gilla

 3. Vad är det för växt som får så vackra höstfärger? Väldigt tjusigt är det!

  Gilla

  • Det är paradisbusken som gläder en även nu, inte bara när den blommar överdådigt. Den har så dekorativa fröställningar också, som ulliga vippor!

   Gilla

 4. Åh! Vilka vackra färger. 😉

  Gilla

 5. Ja Paradisbusken är fin hela säsongen även om den är vackrast när den är fullmatad med sina rosa härliga blommor. Vackert!!

  Gilla

  • Tack, Suttecity! Jag är glad att jag har den, den hängde med torpet!

   Gilla

   • Om du söker på paradisbuske i min blogg så skall du få se hur den tokblommade ifjol, den var praktfull även i år men då det regnat så mycket så var det inte riktigt i samma klass i år. Den vi har är från farmors tid och de hade den och en till på hörnen på kortsidan huset så vi flyttade dem. Har fått 5 olika rotskott från den så jag har fördelat dem i trädgården genom åren. Nu har jag satt en liten igen där de ursprungligen stod på södersidan, så får vi se om den vill sig. Har du även Häggmisplar? De om några är vackra, våra börjar gå över i höstfärger nu. Tacksamma buskar hela säsongen.

    Gilla

    • Ska kolla, men nu slog huvudvärken från h till igen. Nej, jag har inga häggmisplar, jag vet att du är förtjust i dem!

     Gilla

    • Har nu kollat och jag mindes faktiskt bilden, jag kommenterade ju den när du lade ut den. Den ser ut som min buske när den blommar, de är överdådiga. I år var det, som du också skriver, mindre blomning, men vackert var det ändå. Folk brukar stanna till när de ser den. Den hade en del torra grenar så jag ansade den ordentligt under sommaren.

     Gilla

     • De mår bra av att bli lite tuktade emellanåt så de får växtkraft igen. Vi har bergenior intill som syns på bilden samt även på mosatt sida av måbärshäcken. De har lullat med år från år och är kvar på samma ställe som farmor satte dem på 30-talet. Dock i fjol när det frös i maj när de blommade – ja hej hopp, de växer så att det knakar och jag måste röja lite för de tar över mer och mer. Tacksamma då de växer i rent grus om det behövs. Vilket är bra här på grusåsen 🙂

      Gilla

      • Min står i ensamt majestät på en upphöjd platå som är en gammal fähusgrund. Där har jag ställt en stenbänk att sitta och stilla begrunda på . Bergenior fanns här också, de står i ett stenparti som är invaderat av kirskål. De är jag också väldigt glad över, de får fina höstfärger och när bladen blir gamla blir de som mörkbrunt läder, mycket effektfullt, tycker jag.,

       Gilla

 6. Den var då grann så det räcker och blir över! Hos mig går det mesta i bruna och beige färgtoner i år men olvonen rodnar som de ska.

  Gilla

  • Den har en ganska försynt framtoning just nu, som måste ses nära och i rätt ljus för att färgerna ska komma till sin rätt. Den står inte och skriker precis. Olvon måste jag stämma en träff med snart, såg din fina bild!

   Gilla

 7. Det är en av de positiva sakerna med hösten; alla vackra färger i naturen! Här är det fortfarande väldigt grönt…jag väntar på att få ge mig ut på en foto-session och fota röda & gula löv!

  Gilla

  • Lönnarna har fått ett och annat rött blad redan, annars är det olvon, smultron och ormbunkar som har skiftat färg. Det är alltid kul när naturen målas om och man får nytt att fota!

   Gilla

 8. Wow, så fint!!

  Vad du kan, så tänker jag 🙂

  Gilla

 9. ja vilka fina nyanser naturen bjuder på så här på höstkanten…naturens skiftningar så här års är fantastiska.
  jag skriver om nyanser inne hos míg idag…ett färgglatt inlägg …från min palett!….gråskalan skiftar minsann!
  kram

  Gilla

  • Naturen är en bra konstnär som bjuder på nya konstverk hela tiden. Vi får hoppas på en färgrik höst, jag tycker att det verkar lovande så här långt. Tittar in hos dig!
   Kram

   Gilla

 10. Vilka härliga färger. Ger lite 80-talsvibbar 🙂
  Är just nu så vansinnigt trött på avsaknad av färg (svarta kläder som inte har något med begravninga att göra), att varje färgnyans liksom skänker vila men också glädje.
  Varm kram och allt gott till dej!

  Gilla

  • Ja, paradisbusken är underbar med sina färger. Har du sett att det tydligen är vinrött som är inne i kläder nu, så det svarta kanske får konkurrens? Jag hade mycket vinröda kläder förr och det är väl läge att köpa lite nu när det finns.
   Kram

   Gilla

 11. […] Förra årets Höstsymfoni kan  ni avnjuta här. […]

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: