Somliga blomstrar sent.

Av: Jag

29 09, 2012

Etiketter:,

Kategori: bilder, blommor, foton, höst

26 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:180
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

26 kommentarer på “Somliga blomstrar sent.”

 1. Nämen OJ så tjusigt!

  Gilla

 2. Det är ju det som är naturens under! Fint!

  Gilla

  • Så sant, Maria. Höstblommande buskar och blommor går på nåt sätt mot strömmen och gläder kanske mer än andra. Tack!

   Gilla

 3. Fint! (Fast nu tycker jag ändå att din WP-mall missuppfattat färgtemat lite.) Jag själv blomstrar inte bara sent, utan JÄTTEsent. Nu är klockan bara tio så det är långt kvar.

  Gilla

  • Tack, Anna! Den där bloggmallen har en helt egen vilja. Jag är glad att den inte valde rött igen. Jag tror att den uppfattar en beige ton i den gammalrosa färgen i väggen. För mig känns det ofta som om klockan är fem i tolv.

   Gilla

 4. Underbar bild!….Mot den bakgrunden också….

  Gilla

  • Tack, Anneli! Det var vackert med två stora syrenhortensior mot den väggen. Nertill var väggen blå. Någon hade tänkt till, helt klart.

   Gilla

 5. Älskar hotensior! Köpte en buske här för några veckor sedan (kommer inte ihåg vilkens sort… ) och hoppas på att den kommer ta sig och sprida glädje i trädgården på höstsidan. Den här är ju så vacker!! Älskar nyanserna i dem.

  Gilla

  • Det här är en buske som jag inte har lyckats med. Den trivs helt klart inte hos mig. Har köpt nya ett par gånger, men nej. Nu har jag flyttat på den lilla taniga sak jag har kvar och får hoppas att den tar sig. På landet har jag en vanlig vit hortensia, ett skott bara än så länge, som jag fick av grannen. Alla i byn har stora ståtliga buskar med stora vita bollar. När jag tänker efter så har jag inte sett så mycket av den i sommar, den försvann nog bland all kirskål!

   Gilla

   • Häromkring blommar alla gamla buskar/träd med syren-/hösthortensior överdådigt och regnet gör att det är många som blivit fläkta tyvärr. Makalösa klasar men som sagt, regnet är inte snällt. Vi har på tok för kallt här för vanlig hostensia så det har jag gett upp. Brukar sätta ut om man får krukad variant så att de får stå ute över sommaren och tar in dem på hösten och det brukar fungera. De blommar på fjolårsskotten och om de fryser, tja då är det ju ogjort 🙂

    Gilla

    • Jag ska försöka pyssla om min lilla buske lite. Den stod i häcken tidigare och det var nog för utsatt läge. Nu står den längre in och blommar så fint med några få blommor. Det där med fläkning: i år var det det andra plommonträdets tur att fläkas. Jag har låtit grenen sitta kvar så att plommonen på den fick mogna, men nu är det dags för röjning. Väntar bara på krafter av nåt slag.

     Gilla

 6. Du den var praktfull utan att skryta om sin skönhet!
  Pastellfärgerna får mig att minnas tonårsflickornas läppar på den tiden jag ännu var okysst! 🙂

  Gilla

 7. Härligt med sen blomsterprakt så här på hösten! :-)!

  Gilla

 8. Så vacker… 😀
  Kram

  Gilla

 9. BS Jaa du, detta är inte helt enkelt. Nu har ännu ett nytt prov tagits idag, var på mammografiavd. där de kollade med ultraljud och tog 6 biopsiprover från samma körtel ( ????? ), trodde de skulle ta från flera körtlar när de ändå höll på. Det gick iaf jättebra, inte alls plågsamt. Bad om sömntablett igår och somnade ifrån tvn och blev väckt med frukost imorse, en hel natts sömn hääääääääärligt. Att få sova gör stor skillnad på ork och humör. Idag har jag bara vilat. Väntar på att överflyttas till Lungmedicinavd., men jag vill vara kvar här på “min” avd. Min bästa läkare har ju den här avd.

  Varmaste kramar

  Gilla

  • Sex från samma, det var grundligt! Så bra att du har fått sova, det har, som du skriver, stor betydelser för hur man orkar med dagen. Jag vaknade i går morse efter att ha sovit nio timmar och var så förundrad. Förstår så väl att du vill vara kvar, men du ska nog vara där specialisterna finns. Nu får du se till att du blir genomgången och frisk.
   Kramar

   Gilla

 10. BS Tycker själv jag är duktig. Än sitter lite sjukskötersketakter ioch det är ju tur.

  Kram kram

  Gilla

  • Det måste vara skönt att känna mitt i eländet att du faktiskt har kunskaperna kvar även om du kan känna dig ynklig!
   Kram

   Gilla

 11. Bättre sänt än aldrig… 🙂 🙂
  Kramar och allt gott till dej!

  Gilla

  • Ja, just ”sänt”. Jag fick just iväg ett paket med babykläder till barnens kusins barn. Jag var bara tvungen att byta dem först, då de hann bli för små…
   Kram

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: