Röd oktober.

38 kommentarer på “Röd oktober.”

 1. Det är fint med röda löv!

  Gilla

 2. De trillar bort fort bara …synd …ska nog passa på att fota lite löv imorgon…för snart är det försent.

  Gilla

 3. Ett mycket vackert foo. Det känn en smula ostasiatiskt i kompositionen. En lika sparsmakat elegant som skir målning på rispapper!

  High-five!

  Gilla

  • Tack för den! Det var nog onekligen dit tankarna gick. Det var kul med kontrasterna: himlen som avspeglade sig så blå i fönstren, den svarta grenen, de mörka fönsterkarmarna och fasadens ljusa gråhet. Och så de blodröda löven förstås.

   Gilla

 4. Skall ta med mig kameran, eller ja, det är ju nya mobilen som tar läskigt skarpa bilder 🙂 Betydligt bättre än systemkameran emellanåt… 8 megapixlar också så där är de lika. Härliga löv! Det frös här i natt så jag hoppas några löv hänger på. Solen skiner och ja, det skall definitivt fotas idag! Ha en fin lördag!

  Gilla

  • Jag borde väl uppgradera min IPhone för att få en med bättre kamera, har förstått att skillnaden är som natt och dag mellan 3:an och de nyare. Med min vill jag bara ta foton för anteckningar o.dyl. Men det bär mig emot eftersom den ju inte är så gammal alls.
   .
   Jag hade sett ett område med färggranna träd och när huvudet klarnade efter flera dygn i sängen, bad jag att bli skjutsad dit medan min man handlade. Jag behövde något för själen och det kändes underbart att få gå där och bara njuta av sol och färger, även om jag inte var i form för att cykla dit som jag hade tänkt först.
   .
   Jag lyfte in pelargonerna i hallen i natt, det var på gränsen. Strålande väder, men huvudet är inte pålitligt idag heller. Detsamma!

   Gilla

 5. Röd oktober är en roman. Men av vem? Tror vi har den här hemma. Men tror inte jag läst den.

  Vacker bild hur som! 🙂

  Gilla

 6. Vacker bild. Men du kan ju det där med att få fram det underbara i dina bilder. 😉
  Kram och tack för att du besökte min ödsliga blogg, vilken ligger i riskzonen till att snart försvinna om det inte blir mer trafik dit in.
  En goér fortsättning på helgen ♥

  Gilla

  • Tack, snälla grevinnan för dina fina ord! Jag har ändå en känsla av att det är lite hösttrötthet som råder lite här och var. Jag dyker upp mellan migränanfallen, kollar runt lite grann och går och kojar igen.
   Detsamma och kram!

   Gilla

 7. Jag kan inte hålla tyst,måste även jag säga att detta är ett superfint foto!! Så vackert! Färgerna..det röda och blå..den vita väggen..som vanligt har du fått till det!=)

  Gilla

  • Men varför i all världen skulle du hålla tyst!? Det är jättekul att du gillar fotot, Sirpa – för jag gillar det själv också! Precis färgerna och kontrasterna gillar jag i det. Är särskilt glad eftersom jag tog det under en kort frisk stund, mellan migränanfallen, har haft migrän fyra dagar i rad och det gör mig bedrövad. Så tack!

   Gilla

 8. Men åhhh…migränanfall..inte haft det själv ,men har hört att det är plågsamt=( Att då vill man bara ha det tyst/mörkt omkring sig..sicket elände..men så fint att du ändå orkar ta dessa fina foton!!

  Gilla

  • Det stämmer, det är vidrigt. Extra vidrigt om det bara börjar om och börjar om, att man inte kan lita på sitt huvud. Jag behövde helt enkelt lite ljus i tillvaron och skaffade mig det, men det kunde ju också varit så att jag inte alls hade tålt solen just då. Så¨jag är glad.

   Gilla

 9. Underbart. Önskar jag hade det trädet här och kunde ta spännande bilder.
  Riktigt vackert rött!!
  Dax för sängen! Söndagskram från Mogi

  Gilla

  • Tack, Mogi! Vi har en hel del färg den här hösten och det är så vackert. Idag sol igen så det kanske är läge för lite fler foton.
   Kram oh trevlig söndag!

   Gilla

 10. Många otroligt fina foton har du visat men det här är en av mina absoluta favoriter!
  Wow!

  Gilla

 11. Just lönn-löv blir så härligt röda! Det är bara att njuta av alla vackra färger ute i naturen nu…snart är det bara grått och trist under många månader framöver.

  Gilla

  • De kan bli det, den här hösten är sån hos oss, tydligen och det är som du skriver, bara att glädjas över! Jag tycker att det är väldigt mycket som rodnar och glöder just nu i skogar, parker och på gator.

   Gilla

 12. Fantastisk komposition och färg.
  Kram!
  /Skvitt

  Gilla

 13. Jättesnygg bild!
  Filmen var också bra, men den ständigt snygge Jean Connery.
  Allt gott till dej med en kram!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: