Fotografens insida.

37 kommentarer på “Fotografens insida.”

 1. Må så vara att du känner dig så, men din blick för vad som gör sig bra på bild och din känsla för hur du ska fånga det är klar och rostfri!
  Kram!

  Gilla

  • Haha, tack för den! Nu är jag återigen utan redskap, mitt normalobjektiv har gett upp, det har låst sig och till slut upptäckte jag ett skramlande ljud, något har lossnat. Det är som det brukar, det mesta skiter sig samtidigt. Jag har gått över till den nya datorn med nya iPhoto och det jäklas. Jag kan inte redigera mina foton som jag vill, det finns ingen klarknapp och när jag e-postar till mig själv så följer inte Exif-data med. Men jag har hälsat på min mor på hennes nya boende och det känns bra.
   Kram

   Gilla

 2. Jag tänkte just på för en liten stund sedan,hur det är med din mamma..nu fick jag svaret..att du hälsat på i nya boendet,och det verkar som att hon har det så bra som det går!
  Styrkekramar!!

  Gilla

  • Vet du, Sirpa, det kändes som om de verkligen är angelägna om att de gamla ska få det bra där. Bara det att de vill köpa åkpåsar till rullstolarna och även en regncape. Det betyder att de vill gå ut med dem varje dag. Det som förra stället ljög om att de gjorde.
   Kram

   Gilla

 3. Ps..glömde säga..vilken vacker bild! Det måste väl vara din skugga som syns i bakrunden=)

  Gilla

 4. Tjusigt!

  Sin egen skugga vill man ju normalt undvika men du har verkligen en förmåga att få till snygga effekter

  Gilla

 5. Åh..ja,jag vet hur mycket sådana saker betyder..en åkpåse,regncape..man blir så himla lycklig när man märker att de som tar hand om ens förälder bryr sig! Det kan verka som små saker,men det är det verkligen inte,varje detalj är så viktig!

  Gilla

  • Precis så. De hade redan koll på mycket som de på förra stället hade svårt att ta in hur man än försökte tala om det för dem. Och de bad om en levnadsberättelse.
   Nästan alla i personalen talar finska och en av dem som inte gör det är en turkisk man som mamma verkar älska. Det kan kanske börja lätta på den orosfronten.

   Gilla

 6. Jag är glad för att du har något som trots allt i eländet kan trösta lite,att mamma din har det bra.
  Så fint att de bad om en levnadsberättelse! Så viktigt..att personalen kan se människan,att hon/han faktiskt har varit en produktiv person,med känslor och tankar..inte bara en gammal och skröplig människa..respekt!!

  Jag kan få en känsla av att gamla inte alltid blir respekterade i vården,som att de är kaputt,de ska ju ändå dö snart..men det är ju just DÅ som de borde bli behandlade med respekt och ömhet! Jag känner fortfarande ilska över hur min mamma bollades hit och dit när hon var dödssjuk..men det är en annan historia..oj,förlåt..kunde inte låta bli att tänka på det nu..

  Vilket fall,så gulligt med den turkiske mannen som din mamma gillar,så rart=)

  Gilla

  • Klart att du tänker på din mamma när vi talar om mammor, det måste ju väcka alla minnen igen. Jag hade goda erfarenheter av vården vad gällde pappa, alla de otaliga besöken på sjukhuset och hans långa visteser där. Man gjorde verkligen allt man förmådde för att han skulle tillfriskna och jag häpnade över deras professionalitet. Det var först med mammas vårdboende som eländet kom. Men nu hoppas jag att det lättar. Jag är ändå glad att jag lyckades genom min anmälan av det boendet få till stånd mer personal och andra förbättringar. Det kommer förhoppningsvis andra till godo.

   Gilla

 7. Jag blir glad över att höra att din pappa blev så väl omhädertagen,man ska så klart inte dra alla över en kam..det finns säkert såå mycket bra vård för våra äldre! Men det blir väl lätt så att man blir skeptisk när man har varit med om det motsatta personligen.
  Jag får nästan en känsla av att det är som ett lotteri hur det kan bli..var den gamle hamnar..lite skrämmande att tänka på.Jag har aldrig innan varit rädd för ålderdomen egentligen..men efter det som hände min mamma så är jag skraj=O

  Just det,det gjorde ju en anmälan minns jag nu att vi pratat om!Så resultatet blev då mer personal och andra förbättringar! Helt suveränt,all heder till dig=) Självklart kommer det även andra till godo.
  Så är det ju..om ingen reagerar/vågar göra det..så händer ingenting!

  Gilla

  • Den goda vård som pappa fick var på ett stort sjuhus och på ett korttidsboende som en övergång för att kunna klara av att bo hemma med hemtjänst. Även mamma fick en kort period på ett underbart korttidsboende i väntan på att få plats på vårdboende. Men när hon kom in på vårdboendet började vanskötseln. Brist på personal, undermålig ledning men i botten förstås vinstkravet var skälet. Nu har de fått utökad personalstyrka men vet fortfarande inte riktigt vad som menas med gott omhändertagande av gamla sköra människor.
   .
   Nu ska jag ringa handläggaren på Fk, fick kraft av det du skrev tidigare.

   Gilla

 8. Fyndig…men synd att du känner dig rostig och risig. Önskar dig god bättring! Kram

  Gilla

 9. BS Att tvingas orka med sån vidrig huvudvärk som du har, det är omänskligt !!!!! Dom är ju dumma i huvudet på FK och den jävla regeringen som infört skiten har man mest lust att skjuta.

  Undersökningen gick bra men var plågsam för jag är så ömtålig i bakdelen, bedövades, men det gjorde ont ändå. Det var jätteinflammerat där, men det syntes inget tumöraktigt. Biopsier togs från olika områden iaf. Efteråt bröt jag ihop av smärta och besvikelse att de inte hittade nåt där heller. Fick både smärtlindring, lugnande och mot illamående när jag kom upp på avd. Efter det har jag sovit i 3 timmar. Nu har jag fikat lite, känner mig skakis så jag håller mig i sängen.

  Varma kramar o en puss på stackars pannan

  Gilla

  • Nog känner man sig lite mordisk ibland. Uff, vilka obehagliga undersökningar du tvingas genomlida! Jag förstår att du blev besviken. Skulle man kunna tro att om de inte hittat något än, så kan den inte vara så stor? Hoppas att du får sova i natt och att du mycket snart vet vad du har att förhålla dig till.
   Varm godnattkram

   Gilla

 10. Fin bild …som vanligt…
  Hm..så bra att det verkar vara ett bättre boende…där de bryr sig mer. tyvärr så har de för lite personal på nästan alla boenden..så de hinner inte med allas behov. Inte ens toabesök …
  modigt av er att byta boende…jag är rädd för att det intye skulle bli mycket bättre någon annan stans så vi låter mamma vara kvar där hon är för där känner hon ändå dig trygg.
  Åkpåsar ja du jag har fått en gammalt i teddyfoder att använda till mamma…bättre än inget men jag skulle vilja ha en som stod emot väta….regncape finns ingen alls så du kan ju tänka dig att de inte går ut så ofta med de som bor där…jag fick en regncape i genomskinlig plast till mamma att använda då jag går ut..blåser det så blåser den iväg.
  Vi får betala själva om vi vill ha skydd till rullstolen det tycker jag borde vara handikappshjälpmedel…enhetschefen har visat mig en katalog …dyra inte så smidiga ytterkläder som man önskat…jag letar med ljus och lykta efter en funktionell regncape…skulle behöva en med vinterfoder och en tunnare att använda på sommaren.
  Kanske hittar jag vad jag söker till slut…men det är inte enkelt.

  Förresten min svärson säger att jag inte behöver köpa en digital fotoram då man kan sätta USB minnet direkt i tv:n istället…så nu blev jag lite konfys …får se hur det blir med den tänkta julklappen.

  Ha de gott
  kram

  Gilla

  • Tack! Gjorde faktiskt en liten utflykt, till svärsonens fotoutställning och det här fotot tog jag när jag klev ur bilen. Härligt höstväder med starka skuggor.
   .
   Det var mina systrar som tog initiativ till och också flyttade mamma, medan jag var så sjuk. Det kändes som att vi måste prova, det fanns stora brister i vården av henne, trots att vi anmält och fortsatte påpeka och ställa krav. Det ska inte behöva vara så att anhöriga ska tala om vad en bra vård är. Det ska finnas inbyggt på boendet. Exemplet med rullstolsåkpåsen och regncapen tyder på att det finns en annan kultur på det här boendet. En vilja att få de gamla att må så bra som det bara går, att ge dem en bra dygnsrytm och att se varje gamling som en individ med ett långt och rikt liv i bagaget och inte bara som en gaggig gamling som snart ska dö.
   .
   Även här får man betala själv, men boendet kan beställa centralt, genom att det är flera som har behov av åkpåsar till vintern. Då kan det kanske bli billigare.
   .
   Aha, det förutsätter att tv:n har en USB-port förstås. Jag har inte orkat börja med fotoboken till mamma än.
   Det samma!
   Kram

   Gilla

 11. Intressant bild! Två lungor, massor av artärer och luftrör. Kul och snyggt!
  Ser att det stod lite om din mamma, att hon nu ska få vara på ett ställe där hon får det bättre. Anar smärtan, skepsisen och oron att det inte ska bli bra igen. Jag hoppas att ni snart kan koppla av utan oro, och veta att hon har det bra!
  Kraamar och allt gott till dej och din familj!

  Gilla

 12. underbart ljuvlig bild ..igen ♥

  gör mej tår-ögd

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: