Man bedåras.

13 kommentarer på “Man bedåras.”

 1. Den lilla Krokusen kom väl till pass när jag tittar ut genom köksfönstret, och har 3 dm snö utanför redan, och snön vräker ner. Ska tänka på den blomman när jag går sista promenaden med hunden, om en stund.
  Svante

  Gilla

  • Milda Matilda! Har ni så mycket snö!? Här har den bara snott runt lite i luften nån gång även om det var bra kallt i natt.

   Gilla

 2. Jaa, tidlöst skön är hon, den nakna jungfrun, men hennes safters genetiska krafter är inte att leka med om man inte vet vad man gör! 😉

  Gilla

  • Är du säker på att det är en tidlösa? Hur kan du veta det? Jag tänker att tidlösan är mer eterisk än krokusen och de här såg ut som höstkrokusar.

   Gilla

  • Nu har jag kollat, hade en bild där man såg ståndarna, krokusen har tre och tidlösan sex. De var inte lätta att räkna, men sen såg jag att de är fransiga och tre stycken. Det är en Crocus speciosus.

   Gilla

   • Där ser man! Man ska inte vara för tvärsäker i de fall där de finns alternativa möjligheter! Jag undrar om jag inte gjort samma misstag med de krokusarna någon gång tidigare. Jag har ett svagt minne av det någonstans där i bakhuvet.

    Gilla

    • Jag var inte heller säker, men tyckte ändå att det var krokus jag fotade. Men jag hade ju möjlighet att kolla. Jag måste gå till kyrkogården, har en tidlösa på pappas grav, borde sätta fler, det är så vackert när de blommar bland höstlöven. Jag har sett några gravar med många tidlösor och ska försöka leta upp en sån och fota, så kan vi jämföra sen.

     Gilla

 3. Jag såg också sådana, här i en park härom dagen och tänkte; jisses, är det redan vår??? Men när jag läser här så ser jag att de ju tydligen ska blomma på hösten.
  Fin bild!

  Gilla

  • Haha, jag får upprepa det där jag skrev under en bild häromsistens: ”Den vår de svaga kalla höst.” (Karlfeldt). Men ja, det finns ju både höstkrokus och tidlösa som blommar så här vackert bland höstlöven. De är så lika så det är svårt att skilja dem åt, vilket BeBest erfor här ovan.

   Gilla

 4. Jaa, verkligen. En sån piggelin mitt i hösten! 🙂

  Gilla

 5. Krokus nu? Hör och häpna! Vackert skir är den också! Som en solstråle!
  Kramar och allt gott till dej!!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: