Museifönster

Av: Jag

02 11, 2012

Etiketter:,

Kategori: arkitektur, bilder, foton

20 kommentarer

Bländare:f/7.1
Focal Length:18mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D60

Är det någon som känner igen sig och vet var jag var i helgen?

20 kommentarer på “Museifönster”

 1. Det var sà länge sen jag var pà ett museum i Sverige… Men bysten pàminner mig om nàgot… Konst? Inte är Carl Larsson iaf, hans hem är iaf ett museum nuförtiden… Eller en kopia…

  Gilla

 2. Fint fönster,och fina konstverk. Men jag har ingen aning! 🙂

  Gilla

 3. Vem bysten föreställer vet jag inte men kanske finns ett samband mellan den och keramikvasen i fönstret. Börjar vi sen prata vaser kommer man inte förbi Uppsala-Ekeby. Jag vet inte om det finns något museum där, vilket det borde göra, men jag gissar att du var där.

  * funderar på var tavlan kommer in i bilden *

  Gilla

 4. Någonstans i din närhet finns ett ställe, en flygelbyggnad, som kallas Gammel Tammen och i dess närhet höll L.L. till. L.L. far är än mera känd. Jag vet att det finns konstutställningar där och förmodligen museal verksamhet rörande bruket, dess ägare och verksamheten i övrigt.

  Gilla

  • Nej, inte Lindorm Liljefors heller och jag vet just inte om det ligger i min närhet, men jag har varit till bruket flera gånger och ändå lyckats missa namnet Gammel Tammen. Lindorm är förresten ett ovanligt och vackert namn.

   Gilla

   • Gammel Tammen är herrgårdens restaurang. Jag har ingen aning om var du befann dig men i brist på bättre säger jag Bror Hjorts hus. Där bör det finnas gott om tavlor! 🙂

    Gilla

    • Nej, inte det heller, det har jag kvar att besöka, jag är lite senfärdig. Eller rent ut sagt trög.

     Gilla

    • Det här är en konstnär vars verk fanns på frimärken när valören på brev var 45 och 55 öre. Då blev jag förtjust och tänkte att jag ville se mer.

     Gilla

 5. Jaha, men varför sa du inte det meddetsamma?
  Nu kom tavlan in i bilden! Den höga husgaveln har nog funnits med i fler målningar. Den finns på ett frimärke men omgivningen är då något med uppbyggd och uppväxt. Det var ingen Kattresa du gjorde! 😉

  Gilla

  • Nej, du har rätt, ända till Göteborg for jag inte, för Arosenius skulle jag inte se på. Jag har inte frimärkena här, men jag tror mig minnas att ingen av frimärkstavlorna fanns på muséet.

   Gilla

 6. Kattresan var ett kolossalt oturligt tänk från min sida. 🙂
  I frimärkshäftet från 1969 med Ivan Aguélis konstverk sitter i övre raden målningen med husgaveln och gatan som finns på tavlan intill museifönstret. Det är dock en skillnad. På frimärket har gatan fått fler hus på höger sida och det finns en smula vegetation i tavlans vänstra sida. Är bilden på väggen en förlaga till den slutliga målningen eller är den en övning i perspektivmålning kanske?

  Har jag nu sagt Ivan Aguéli, så var det antagligen Aguéli-museet i Sala du besökte.

  Gilla

  • Aguélimuséet var alldeles riktigt. Svårt att svara på din fundering över målningen. Många konstnärer målade ju samma motiv med variationer. Bysten föreställer Karl Nordström, skulpterad av Carl Eldh.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: